Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν...


Από τον Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουζίδη ανακοινώθηκαν τα εξής:
Σήμερα 22/2/2017, επισκέφτηκα την Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Ελλάδα Carolina Pérez Colman, σε συνέχεια του γεύματος γνωριμίας, που είχε παραθέσει η ίδια στα μέλη της Επιτροπής Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και εγώ, ως γραμματέας της Επιτροπής...

Ανταπέδωσα την εξαιρετική φιλοξενία της Πρέσβειρας, με την επίσκεψή μου στην Πρεσβεία, προσφέροντας της ένα τόμο ιστορικού περιεχομένου, με θέμα την αρχαία Μακεδονία «Βεργίνα - ο τόπος και η ιστορία του», καθώς επίσης και ομοίωμα της περίφημης «ΣΑΡΙΣΑ», βασικό επιθετικό όπλο στην πολεμική τακτική των αρχαίων Μακεδόνων.
Πρόσφερα επίσης ένα φημισμένο κρασί από την περιοχή της Νάουσας, το γνωστό «ξινόμαυρο - Νάουσα», εκφράζοντάς παράλληλα, για μία ακόμη φορά, την απεριόριστη συμπάθεια κι εκτίμηση στο πρόσωπο και το ρόλο της, για τη συναντίληψη και συνεργασία μεταξύ των δύο λαών.
Ενημέρωσα την Πρέσβειρα για το παραγωγικό μοντέλο της Ημαθίας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καλώντας τη να επισκεφτεί τον τόπο μας, ώστε να γνωρίσει από κοντά την ομορφιά και τη μοναδικότητα του αρχαιοελληνικού μας πλούτου.
Εξέφρασα την επιθυμία για ανανέωση των συναντήσεων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Αργεντινής της Βουλής των Ελλήνων.
Η κ. Carolina Pérez Colman, δήλωσε απερίφραστα, ότι θα ανταποκριθεί.



  Ο κος Ουρσουζίδης είναι βουλευτής μιας χώρας που οικονομικά έχει ήδη καταρρεύσει, που οι πολίτες ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, που οι κατασχέσεις λόγω χρεών είναι στην ημερήσια διάταξη, που ετοιμάζονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που η ανεργία είναι στα ύψη ,που ο μέσος πολίτης φοβάται για το αύριο και που η νέα γενιά πήρε τα μάτια της για μια δουλειά, την όποια δουλειά, στην αλλοδαπή.

  Ο βουλευτής της κυβερνώσας "αριστερής" παράταξης, θεώρησε αναγκαίο το να ενημερωθούμε για την συνεύρεσή του με την αξιότιμη πρέσβειρα της Αργεντινής στη χώρα μας. Αντί λοιπόν να μας εξηγήσει ποιος ήταν ο πολιτικός σκοπός της επίσκεψης αυτής, μας εξήγησε αναλυτικά τι δώρα της πήγε και πόσο χάρηκε που τα είδε!!!

  Ας ενημερώσουμε λοιπόν και εμείς τους ανησυχούντες πολίτες ότι όλα βαίνουν καλώς, ο βουλευτής μας συναντήθηκε με την  πρέσβειρα, της εξήγησε την αξία του "ξινόμαυρου-Νάουσας"( τα υπόλοιπα είδη κρασιών  σε άλλη επίσκεψη...), της προσέφερε μια Σάρισα ώστε να μην την μπερδεύει με την Λάρισα και το σημαντικότερο στο αίτημά του για νέα συνάντηση η κα Carolina Pérez Colman δήλωσε απερίφραστα(sic), ότι θα ανταποκριθεί....

Είναι αλήθεια ότι είχαμε μια ανησυχία για την συνάντηση...Τώρα επιτέλους ησυχάσαμε...Μένει να μας εξηγήσει και ποιος ο σκοπός της επίσκεψης, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, αρκεί που μάθαμε ότι αποδέχτηκε "απερίφραστα" να ξανασυναντηθούν...

 
Τρία πουλάκια κάθονταν...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου