Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017


Παναγιώτης Γκυρίνης.

"Δυστυχώς πολιτικά επτωχεύσαμεν..."

  Η θητεία Γκυρίνη πλέον θα διδάσκεται στα Πανεπιστήμια ως το κλασικό παράδειγμα αυτοκαταστροφικής πολιτικής. Είναι ίσως ο μοναδικός Δήμαρχος ,που σε τόσο σύντομο χρόνο,χωρίς να υπάρξει θέμα μείζονος σημασίας, κατάφερε με την βοήθεια των ευφυών συνεργατών του το ακατόρθωτο. Έχασε  την μισή και πλέον δημοτική του ομάδα, έβαλε απέναντι ανθρώπους της αντιπολίτευσης που όμως ανήκαν στον ίδιο πολιτικό φορέα και θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει σύμμαχοι στις επόμενες εκλογές και έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία, εμφανιζόμενος ως άβουλος , μοιραίος και καθοδηγούμενος από πολιτικά αστείες προσωπικότητες...


  Τα εγκληματικά λάθη:

  Ενώ στις εκλογές κατέβηκε με την δήλωση του "ανεξάρτητου" και συγκέντρωσε  δίπλα του στελέχη με πορεία σε άλλους πολιτικούς φορείς, που εμπιστεύτηκαν την δήλωσή του, αμέσως μετά την εκλογική νίκη και την ενθρόνιση στην θέση του Δημάρχου, αποδέχτηκε την θέση του μέλους στο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, φέρνοντας σε δύσκολη θέση όλους εκείνους που ζήτησαν την ψήφο των συμπολιτών με βάση την ανωτέρω δέσμευση. Η οργή περίσσεψε όταν ο "ανεξάρτητος δεξιός" πλέον Γκυρίνης στις περιφερειακές εκλογές, εξαργύρωσε  την πολιτική ισχύ που του εδόθη σε έναν συνδυασμό, ευτελίζοντας για δεύτερη φορά στελέχη που ένιωσαν να εξαπατώνται πολιτικά, σε σύντομο χρόνο, τόσο απροκάλυπτα.

  Αντί να κλείσει το ρήγμα με τα στελέχη της αντιπολίτευσης του Δήμου , τα οποία άφηναν να διαφανεί η πρόθεσή τους για συμπόρευση στις επόμενες εκλογές, επέτρεψε  στενούς του συνεργάτες να επιτεθούν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς περί αγραμμάτων, ημιμαθών και αδιάβαστων! Αντί άμεσα να απαιτήσει από τους συνεργάτες του να μαλακώσουν τις καταγγελίες και "να πάρουν ανοιχτά στροφή", σε μια άστοχη επίδειξη πολιτικής ισχύος, τους επέτρεψε, αν δεν τους προέτρεψε, να επιχειρήσουν την φίμωση πολιτών που είχαν διαφορετική άποψη από την των συνεργατών του. Έχασε και τη γοητεία του δημοκράτη που είχε πριν τις εκλογές, του ανεκτικού στην διαφορετικότητα, του ανθρώπου που άκουγε τους πάντες χωρίς περιορισμούς και πιέσεις συμφωνίας.

  Επιτέθηκε με χαρακτηρισμούς διπλής ανάγνωσης σε στενούς του συνεργάτες στην δημοτική ομάδα,με την μοιραία και άστοχη φράση "θα τους κόψω τα ποδάρια!!!", δίνοντάς τους το δικαίωμα να σκεφτούν τις εναλλακτικές λύσεις πέραν της επιλογής του ίδιου "ανεξάρτητου δεξιού" Γκυρίνη.

  Επειδή όμως το "θρηνώ και οδύρομαι όταν εννοήσω τον θάνατο" έχει εφαρμογή και στην πολιτική, σε μια κίνηση απελπισίας, τις τελευταίες ημέρες και όταν όλα έδειχναν ότι η διάλυση είναι προ των πυλών, στερούμενος σοβαρών συνεργατών που θα συνεισέφεραν στην χάραξη της καλύτερης δυνατής πορείας, προχώρησε στο πολιτικά χυδαίο και καταστροφικό. Κάλεσε τον συνεργάτη που φωτογράφιζε ως κάνοντα κατάχρηση εξουσίας για ίδιο πολιτικό όφελος και του πρότεινε να αναλάβει όποια θέση ήθελε, έναντι ευτελούς ανταλλάγματος,της μη διαφοροποίησης από την κοινή πορεία (Η σχετική δήλωση έγινε από τον Κώστα Ναλμπάντη χωρίς να υπάρξει διάψευση). Ότι χειρότερο, ότι πιο γελοίο , ότι πιο απωθητικό. Δικαίωσε απολύτως την θέση Ναλμπάντη περί αποχώρησης από την στενή ομάδα διοικητικής   ευθύνης και περί ανάγκης νέας ομάδας διεκδίκησης της διοίκησης του Δήμου.


  Όλα αυτά σε καιρό ειρήνης, χωρίς αντίπαλο πολιτικά, χωρίς αποφάσεις μείζονος σημασίας που ενδεχόμενα να προκαλούσαν τριβές,χωρίς να υπάρχει λόγος! Είναι η γνωστή ιστορικά  επιρροή μιας κακής και ανίκανης  καμαρίλας, που έχοντας άγνοια κινδύνου, με μόνο κριτήριο και γνώμονα το "δεν ξέρω εγώ.." τον οδήγησε στις καταστροφικές αυτές πολιτικές.

  Η τραγωδία είναι ότι τέτοιου τύπου πρόσωπα καμαρίλας , μόλις φανεί η πολιτική απομόνωση, είναι τα πρώτα που απομακρύνονται, δίνοντας "γνωριμία" στους απέναντι για να σώσουν το πολιτικό τους σαρκίο. 

 
Άλλωστε είναι γνωστό ότι όταν το καράβι βουλιάζει, και εδώ μετά δυσκολίας φαίνονται τα ξάρτια, τα ποντίκια πηδούν πρώτα στη θάλασσα...



Κρίμα για τον Δήμο Αλεξάνδρειας...
Μια πενταετία χαμένη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου