Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Βέροιας. 
Πορεία δεκαετίας και...








Έχω την αίσθηση ότι ο Δήμος Βέροιας ακολουθεί μια πτωτική πορεία χρόνια τώρα, και όσο περνάει ο χρόνος η κατάσταση επιδεινώνεται. Έχει αξία να παρακολουθήσουμε την πορεία και τα επιτεύγματα του Δήμου Βέροιας σε βάθος δέκα χρόνων και πλέον, με όλες του τις μορφές.

Στον τομέα των μεγάλων έργων:

Κολυμβητήριο στο Μακροχώρι. Δαπανήθηκε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, αν είναι σωστές οι αναφορές του τύπου και το μόνο που έχει γίνει είναι μια μεγάλη χαβούζα! Το θέμα χρησιμοποιήθηκε σε προεκλογικές περιόδους ως θέμα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, αλλά αφέθηκε στη λησμονιά του χρόνου ή των συμψηφισμών, όταν κερδήθηκε η εξουσία. 
Συνεπώς  απέτυχε.

Παλιό Δικαστικό Μέγαρο.Ένα κομψοτέχνημα στο κέντρο της πόλης, με ιδιαίτερη ιστορική αξία και συμβολισμό για την πόλη, αφέθηκε στο έλεος του ταμείου αξιοποίησης(!) ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου. Ακολουθήθηκε η γραμμή της πολιτικής πειθαρχίας, εκτιμώντας ότι το όφελος, σε προσωπικό επίπεδο βέβαια, προέχει του οφέλους του Δήμου.
Συνεπώς απέτυχε.

Γέφυρα Κούσιου. Αποτελεί μνημείο ανικανότητας το να υπάρχουν τα χρήματα σε λογαριασμό, το να εκλιπαρούν οι δωρητές να προχωρήσει το έργο και να το δουν πριν πεθάνουν.Εννέα χρόνια μετά και αφού οι δωρητές αποδήμησαν εις Κύριον, το έργο ακόμη καρκινοβατεί... Μάλιστα είναι τέτοιο το θράσος και η απρέπεια των διοικούντων , που αν κάποιος διανοηθεί να υπενθυμίσει την ανικανότητα αυτή, αμέσως κατά τα πρότυπα φασιστικών πρακτικών,αυτός που αποτόλμησε να θίξει το θέμα, χαρακτηρίζεται εμπαθής, υποκινούμενος, φθονερός και σε κάθε περίπτωση "εχθρός του έθνους"... Ευτυχώς δεν έχουν δικαίωμα εκτελέσεων...
Συνεπώς  απέτυχε.

Βιολογικός Βέροιας. Είναι ένα έργο που για την εποχή του ήταν ότι καλύτερο ανά την επικράτεια. Σήμερα ένα περιουσιακό στοιχείο τέτοιου επιπέδου, εδόθη σε "ανάδοχο" ο οποίος ισχυρίζεται ότι εξαφανίζει τη μάζα με τα μαμούνια του Θεού! Το περίεργο είναι ότι ενώ αρμόδιοι υπάλληλοι  καταγγέλλουν σημεία και τέρατα, ο Δήμαρχος κωφεύει.  Σε κάθε περίπτωση αν δεν συγκαλύπτει συνειδητά τον "ανάδοχο", με την πρακτική του αφήνει βάσιμα ερωτήματα για την πολιτική του αφέλεια... Να σημειώσω ότι ο "ανάδοχος" δεν έχει πιστοποίηση της μεθόδου του!
Συνεπώς απέτυχε.

Αυτό  όμως που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι το πολιτικό προσωπικό που πλέον στελεχώνει τις θέσεις, δεν αξιολογείται με κριτήριο την ικανότητά του, αλλά με κριτήριο σε πολλές περιπτώσεις τις ανάγκες ενός εκάστου και την τυφλή πειθαρχία στα κελεύσματα του επικεφαλής. Έτσι βρέθηκαν...
δικηγόροι σε τεχνικές υπηρεσίες, απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης σε θέση επικεφαλής επιχειρήσεων με τζίρους εκατομμυρίων και εξειδικευμένες υπηρεσίες, πρώην αντίπαλοι και σκληροί καταγγέλλοντες σε θέσεις που διασφάλιζαν οικονομικές απολαβές, υπηρεσιακές διευκολύνσεις και προσωπική προβολή.
Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι πλέον χώρος προσωπικών  επιθέσεων σε μέλη της αντιπολίτευσης κύρια και αυτό διότι επικρατεί η φασίζουσα λογική που μετρά την ορθότητα της άποψης με τον αριθμό των μελών της ομάδας! "Χρυσή Ομάδα"....

Οι λαμπρές εξαιρέσεις αντιμετωπίζονται ως "προδότες"! Είναι εντυπωσιακό το τι αντιδράσεις υπάρχουν κάθε φορά που ο (άριστος) πρόεδρος κ.Λαζαρίδης παρεμβαίνει διαφυλάσσοντας τα δικαιώματα  συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης! Φωνασκίες, διαμαρτυρίες, καταγγελίες για προνομιακή μεταχείριση, γιατί; Γιατί τους επιτρέπει να μιλούν! 

Ο Δήμος έχει ανάγκη από μια σοβαρή δημοτική αρχή, να μηδενίσει τις άγονες και απολίτικες αντιπαραθέσεις, να κερδίσει συνεργασίες στη βάση κοινών επιδιώξεων και όχι οικονομικών και άλλων συμφωνιών,
να σχεδιάσει για την επόμενη εικοσαετία, να υλοποιήσει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και να αφήσει στους επόμενους εκτός από έργο, εκτός από πολιτικό πολιτισμό, εκτός από εργαζόμενους που εργάζονται και δεν επεξεργάζονται τα συνήθη υποζύγια (τους πολίτες) και ένα σχέδιο προς συνέχιση.

Αρκετά υπέφερε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου