Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017



Απορία εκκλησιαστικού περιεχομένου.


 Γεγονός που δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί, ευρέθη κατά την εκταφή ανέπαφο το φέρετρο και ο εντός αυτού νεκρός, δεκάξι έτη μετά την ταφή!!! Η περίπτωση είναι σπάνια αλλά συμβαίνει, όταν οι αμαρτίες του αποθανόντος είναι πολλές και μεγάλες και δεν έτυχε να ληφθεί πρόνοια και να του διαβαστεί κατά την ταφή η σχετική προσευχή.

Η σχετική είδηση...


"Για την αποσύνθεση του πτώματος διαβάστηκε ειδική ευχή με τις οδηγίες του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης!!! 
Και "...σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές η Ορθόδοξη παράδοση αποδέχεται το ενδεχόμενο άνθρωποι να είναι «δεμένοι» με κατάρες που δεν επιτρέπουν την αποσύνθεσή τους όταν αποβιώσουν, γι’ αυτό και υπάρχει συγκεκριμένο και μεγάλο ευχολόγιο που τις «λύνει»."

  Εάν έτσι έχουν ενίοτε τα πράγματα και η σωρός λόγω συσσωρευμένων αμαρτιών δεν αποσυντίθεται εις το διηνεκές, δεν θα ήταν καλύτερα να διαβάζεται η σχετική "προσευχή αποσυνθέσεως" ας την ονομάσουμε, με την ταφή, ώστε ο νεκρός να ακολουθεί την προβλεπόμενη πορεία και να καλύπτεται και η αμαρτωλή του πορεία εν ζωή( Να θυμηθούμε και το "οι νεκροί δεδικαίωνται"...), οι νεκροθάφτες να αποφεύγουν μακάβριες εκπλήξεις, και τα νεκροταφεία να κερδίζουν χώρους;

 
Με την ευκαιρία να επισημάνουμε και το ρεαλιστικό της δικής μας εκκλησίας εν αντιθέσει με τα κρατούντα σε άλλες θρησκείες που πιστεύουν οι αμόρφωτοι χωρικοί , ότι θα πρέπει κάθε τρία χρόνια να ξεθάβουν τους νεκρούς ή καλύτερα ότι απέμεινε, να τους ντύνουν και να φωτογραφίζονται μαζί τους!!!! Αλλά αυτοί είναι "πίσω από τον κόσμο"...

  Ενώ εμείς...

 

3 σχόλια:

  1. Βάλε τώρα με το μυαλό σου πόσες αμαρτίες είχε κάνει εκείνος ο ιερομόναχος ο Βησσαρίωνας της μονής Αγάθωνος του οποίου το σκήνωμα που ανακαλύφθηκε πριν καμιά δεκαριά χρόνια έμεινε άθικτο από το 1991 που "εκοιμήθη"! Τζάμπα δηλαδή τα κεριά που κάηκαν από τους "παραπλανημένους" πιστούς, τζάμπα και οι πιέσεις προς την ιεραρχία από τον οικείο μητροπολίτη Φθιώτιδας για αγιοποίηση! Ο Αλεξανδρουπόλεως έχει άλλη άποψη για την μεταθανάτια πορεία των σαρκίων των πιστών και "αμαρτωλών" πιστών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή