Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Υποσαχάρια Αφρική...








Την περασμένη Παρασκευή έγινε στην Αλεξάνδρεια η διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και που υπέβαλαν αίτηση βοήθειας το 2015!!!!! Επισημαίνω ότι τέτοιες πρακτικές αντιμετώπισης κρίσης , σε συνδυασμό με την πληροφορία προσφυγής στην Παγκόσμια Τράπεζα, που δραστηριοποιείται σε χώρες αναπτυσσόμενες δίνοντας χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια για πηγάδια και υποτυπώδεις αίθουσες διδασκαλίας, μας κατατάσσει σε επίπεδο χωρών υποσαχάριας Αφρικής.



Ζητήσαμε την άποψη της υπεύθυνης από πλευράς Αντιπεριφέρειας Ημαθίας για την υλοποίηση του προγράμματος κας Νίκης Καρατζιούλα.


  



  "Πέραν της αυτονόητης υποχρέωσής μου να υλοποιήσω τις εντολές του Αντιπεριφερειάρχη κου Κώστα Καλαϊτζίδη για άμεση διανομή των υλικών στους συμπολίτες μας, που λόγω της παρατεταμένης κρίσης χρειάζονται την συνδρομή της πολιτείας, σε ότι με αφορά προσωπικά διαφωνώ απολύτως και με την λογική του προγράμματος και με τον τρόπο υλοποίησης.

  Με την λογική διότι συμπολίτες που υπέβαλαν αίτημα βοηθείας από το 2015, αν περίμεναν την συνδρομή της πολιτείας και μόνο αυτήν, θα είχαν αποδημήσει εις κύριο μέχρι σήμερα.Τέτοιου τύπου προγράμματα αρμόζουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και όχι σε χώρες της με τα όσα προβλήματα και να έχει, Ευρώπης. Έχω την αίσθηση ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι ευτυχής με την δυσχερή θέση των πολιτών, διότι της δίνει την ευκαιρία να δείξει το δήθεν ανθρώπινο πρόσωπο και την αλληλεγγύη της. Είναι αυτό που ο λαός περιγράφει με απλά λόγια "να σε κάψω Γιάννη μου να σ αλείψω μέλι..."

  Σε ότι αφορά την διαδικασία, νομίζω ότι θα ήταν πιο ευγενικό και μη προσβλητικό προς τους έχοντες ανάγκη συνδρομής, το να συναφθούν συμβάσεις με επιχειρήσεις, να δοθούν στους δικαιούχους κουπόνια και στον χρόνο που αυτοί έχουν ανάγκη, με διακριτικότητα και σεβασμό στην προσωπικότητα ενός εκάστου, να εξαργυρώσουν τα κουπόνια αγοράζοντας προσδιορισμένα αγαθά, από το να στέκονται στην ουρά περιμένοντας την "σακούλα".

 Αξίζει να αναφέρω ότι σε προηγούμενη υλοποίηση του ιδίου προγράμματος, προσήλθε περίπου το 55% των δικαιούχων, ενώ σήμερα προσήλθε το 95%, στοιχείο που αποδεικνύει την δυσχερή θέση μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας."


1 σχόλιο:

  1. Δεν θα μπορουσα να συμφώνησω περισσότερο με την δήλωση αυτή της κ Καρατζιουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή