Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Παραλειπόμενα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.


 
Εύστοχη η παρατήρηση του Αντώνη Μαρκούλη ότι στα δυόμισι χρόνια θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής. το μόνο που σε ποσότητα παρήχθη ήταν αγωγές σε βάρος πολιτών και ειδικότερα δημοσιογράφων.
Είναι απολύτως αληθές και αρνητικό συνάμα, καθότι τα πολιτικά πρόσωπα αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν την κριτική, ενώ αντιθέτως επιχαίρουν τα μάλα με τον δημοσιογραφικό έπαινο. Είναι θέμα παιδείας και βαθύτερης αντίληψης του ρόλου του τύπου, όταν αυτός λειτουργεί ελεγκτικά, όπως έχει άλλωστε χρέος να πράττει.

 
Αξιοσημείωτη παρέμβαση έκανε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Γουλτίδης ο  οποίος χρέωσε  στον Δήμαρχο  την αδράνεια και στην κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη για το γεγονός της αποψίλωσης του τομέα φύλαξης των αρχαιοτήτων, με την απομάκρυνση και του τελευταίου εναπομείναντος αστυνομικού. Απολύτως σωστή και επιβαλλόμενη η παρέμβαση και ανάδειξη του θέματος, ο μεν Δήμαρχος εκ της θέσεως όφειλε να πιέσει και αν παρά ταύτα δεν ανταποκρινόταν το υπουργείο, να ζητήσει την συνδρομή των τοπικών βουλευτών που θα μπορούσαν να απαιτήσουν το αυτονόητο.  

  Φανταστείτε να υπάρξει κλοπή των αρχαιολογικών θησαυρών....Που θα κρυφτούν άπαντες μηδενός εξαιρουμένου...

1 σχόλιο:

  1. Γιατί στην κλοπή του 2001 κρύφτηκε κανένας; Ακόμα και ο υπεύθυνος αρχαιοφύλακας αλλά και η υπεύθυνη κ. Κοτταρίδη την έβγαλαν στο απυρόβλητο και ας ήταν διακεκριμμένη κλοπή και "παράξενη" και μάλλον από μέσα! http://www.kathimerini.gr/100290/article/politismos/arxeio-politismoy/vrhkan-anoixta-kai-mphkan-sth-vergina

    ΑπάντησηΔιαγραφή