Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Συγκέντρωση στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο καφέ McOza στη Βέροια.


  Μετά τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον "ρεαλισμό" και την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών , τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχοντας απενοχοποιηθεί από τις βαριές κατηγορίες του "δωσίλογου", του "γερμανοτσολιά", του ¨προδότη", φεύγουν από τη γραμμή άμυνας και περνούν στην επίθεση, επιχειρώντας να δημιουργήσουν τον νέο κεντροαριστερό πόλο.
  Το πρώτο πρόβλημα που δυσκολεύει την δημιουργία του "νέου" είναι το ότι λείπει η ηγετική εκείνη φυσιογνωμία, η οποία....
θέτοντας τον εαυτό της εκτός"ανταγωνισμού",αφού δι αυτού πείσει για την ανιδιοτέλεια των ενεργειών, θα καλούσε όλους τους κατά καιρούς δραστηριοποιηθέντες στον χώρο, να ξεκινήσουν εκ τουμηδενός.Για ένα διάστημα τον ρόλο αυτό είχε αναλάβει και φέρει εις πέρας ο Θανάσης Γεωργιάδης, αλλά σε κάποια στιγμή μαγεύτηκε από την Κίρκη της εξουσίας και πλέον έχασε το μεγάλο αυτό πολιτικό προτέρημα.
  Το δεύτερο πρόβλημα είναι το ότι στον χώρο υπάρχει ένα σχήμα εμφανώς πρωθύστερο, καλείται η κα Γεννηματά, καθόλα σεβαστή και αγαπητή, να καθοδηγήσει και να θέσει υπό την "σκέπη" της έναν Βενιζέλο, γεγονός δύσκολο και λόγω του σωματικού εκτοπίσματος, πολύ δε περισσότερο λόγω του πολιτικού. Αντί αυτού λοιπόν, επιχειρεί να διευρύνει τον χώρο με συνεργασίες απολίτικες με το ΠΟΤΑΜΙ του καταρρέοντος Θεοδωράκη. Οι σχετικές συζητήσεις σκόνταψαν, άκουσον άκουσον, στο εάν την δεύτερη Κυριακή στην διαδικασία επιλογής αρχηγού του διευρυμένου χώρου, θα ψηφίσουν οι ψηφίσαντες την πρώτη ή όποιοι επιθυμούν!!! Το ότι το γεγονός αυτό  πέρασε απαρατήρητο από τα μέσα ενημέρωσης και δεν γελοιοποίησαν αμφότερους και δικαίως, οφείλεται στο ότι τις μέρες αυτές τα ΜΜΕ κοιτούσαν να σωθούν τα ίδια από την πρόθεση της κυβέρνησης να τους κλείσει.
  Το τρίτο πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στη λογική εφαρμογής μνημονίων αποδεχόμενο "δυνάμεις κατοχής" να ορίζουν εξελίξεις. Με βάση την ιστορική διαδρομή και την γνήσια πατριωτική διαπαιδαγώγηση χρόνων, το γεγονός αυτό έστειλε το πάλαι ποτέ κραταιό σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ από το 44% στο 4%. Απαιτείται άμεσα ο απεγκλωβισμός από τις λογικές αυτές, είναι προφανές ότι η χώρα χρειάζεται  αλλαγές και ανατοποθέτηση των πάντων, όμως αυτό θα το κάνει κυβέρνηση Ελλήνων, με τους "θεσμούς", κατά την γελοία ονομασία των "δυνάμεων κατοχής" από την φερόμενη Αριστερά, εκτός χώρας και το σημαντικότερο με κοινωνική δικαιοσύνη. Εφαρμογή του Συντάγματος, ο καθένας επιβαρύνεται ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες.
  Κανείς  δεν αρνείται το να επωμιστεί το βάρος που του αναλογεί, αλλά να επωμιστεί το πραγματικό βάρος και αφού είναι απολύτως διαυγές ότι μετέχουν όλοι κατά το ποσοστό που τους αναλογεί.
  Το τελευταίο διάστημα τα στελέχη του χώρου συχνά πυκνά συνευρίσκονται προσπαθώντας να συνθέσουν με λιγοστά για την ώρα αποτελέσματα, λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων.

  Φοβάμαι ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά στην πολιτική καλύπτονται επιτυχώς τα κενά, οι αντιγραφές διαρκούν λίγο και το τέλος τους είναι επώδυνο....
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου