Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΝΟΔΕ Ημαθίας. Πολιτικό όργανο ή συνοδός "υψηλόβαθμων" στελεχών?

  Επισημάναμε σε προηγούμενο "φύλο" τις παρενέργειες που προκαλεί η μη συμμετοχή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Βέροιας κου.Κώστα Καραπαναγιωτίδη. 
Επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να ερμηνευτεί το κείμενο ως συνολική αμφισβήτηση στο πρόσωπο του αγαπητού κατά τα άλλα κου Καραπαναγιωτίδη...
, θεωρώ υποχρέωσή μου να δηλώσω ότι η κριτική αφορά μόνο την συγκεκριμένη στάση και τίποτε πέραν αυτού.
  Όμως το βάρος πλέον μετατίθεται στους ώμους της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ Ημαθίας.Οφείλει να επισημάνει στον επικεφαλής, ότι οι συνεχείς απουσίες ( μάλιστα προ ημερών απουσίαζε και από την ημερίδα για την αναοριοθέτηση της πόλης, ημερίδα στην οποία μετείχαν μέχρι και απλοί πολίτες) οφείλει να του επισημάνει λοιπόν το θεσμικό κενό και να απαιτήσει χωρίς "όμως και αλλά", ή την συνεχή παρουσία και παρέμβαση στα Δημοτικά δρώμενα,η την άμεση παραίτησή του.
  Αγαπητέ πρόεδρε της ΝΟΔΕ είναι προφανώς δυσάρεστο καθήκον, αλλά να γνωρίζεις ότι όποιος φοβάται τις σπίθες δεν γίνεται σιδεράς. Ο νοών νοείτω...
  


3 σχόλια:

  1. Φίλε Χάρη
    Διάβασα στο ιστολόγιό σου, το σχόλιο που έγραψες, σχετικά με τη ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ν. Ημαθίας, όπου είμαι πρόεδρος και σου απαντώ ως Παναγιώτης, αφ ενός για να μη θεωρηθεί ότι σιωπώ απαξιωτικά ή ενοχικά, αφ εταίρου επειδή επικροτώ τον δημόσιο διάλογο, τόσο μέσω των ΜΜΕ, όσο και μέσω της δημόσιας τοποθέτησης ενεργών πολιτών, μεταξύ των οποίων είσαι κι εσύ.
    Σε σχέση με το περιεχόμενο:
    Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης ΔΕΝ ΗΤΑΝ επικεφαλής κομματικού συνδυασμού, ούτε η ΝΔ θα μπορούσε ποτέ να κάνει τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Αυτά που μας «υποδεικνύεις», δεν γίνονται στο κόμμα μας. Εσύ ενδεχομένως έχοντας εμπειρία από άλλα κόμματα, ίσως εξ ιδίων, να κρίνεις τα αλλότρια. Για εμάς, τέτοιες πρακτικές, είναι άγνωστες έως και δυσνόητες.
    Όσο για το «ερώτημά»-τίτλο, που θέτεις σε σχέση με τη ΝΟΔΕ, είσαι υπερβολικός. Όμως η καλοπροαίρετη προσέγγισή σου, μου δίνει το δικαίωμα να σχολιάσω, πως λειτουργούμε εξόχως πολιτικά, από κάθε άποψη και ειδικά όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε «σπίθες», σαν τις δικές σου. Με εννοείς υποθέτω και θα συμφωνείς φαντάζομαι.
    Πάντα στη διάθεσή σου και καλή πορεία στο «Πράσινο Μίλι», καθώς όλα χρειάζονται, όλα αξιολογούνται, όλα συμβάλουν.
    Φιλικά
    Παναγιώτης Παλπάνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Παναγιώτη,επειδή στις ημέρες μας τα αυτονόητα έγιναν ζητούμενα, σε τιμά το ότι απάντησες , αντί να κάνεις τον χαζό, όπως με επιτυχία και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια κάποιοι(ες) "αρμόδιοι(ες)" μέρες τώρα κάνουν...
      Επί της ουσίας , ομολογώ ότι δεν το γνώριζα, λυπούμαι βαθύτατα και σας παρακαλώ να μεταφέρετε την ειλικρινή μου συμπάθεια στους κομματικούς οικείους, ότι ο καλός φίλος Κώστας Καραπαναγιωτίδης, στέλεχος από αμνημονεύτων χρόνων της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (Με κάθε επιφύλαξη μήπως και τότε ήταν ανεξάρτητος και δεν το έχω αντιληφθεί), Νομάρχης επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας(Δεν πιστεύω και τότε να ήταν ανεξάρτητος..) και εσχάτως υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας επικεφαλής όλων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας,ότι το πρώτο τη τάξει στέλεχος του χώρου σας, απώλεσε την μνήμη του και δηλώνει πλέον ανεξάρτητος κομματικά, εκτός και εάν εσείς τον υποβαθμίζετε για τους δικούς σας λόγους στο επίπεδο του τυχαίου που μετέχει στην ΝΔ...Φυσικά αν το ίδιο ισχυριζόσαστε λίγο πριν τις εκλογές περί"ανεξαρτησίας" , θα το καταλάβαινα, έπρεπε να χωρέσουν και πρωτοκλασάτα στελέχη του σοσιαλιστικού χώρου και για τις ανάγκες της φαιδρότητας,θα το υπομέναμε...Όμως σήμερα, αν αληθεύει . που για να το ισχυρίζεσαι έτσι θα είναι, θα πρόκειται για σοβαρή "πολιτική βλάβη"...
      Αλήθεια ποια ήταν η πολιτική σας επιλογή αφού ο κος Κραπαναγιωτίδης ήταν ανεξάρτητος?

      Διαγραφή
    2. Χάρη
      Επανέρχομαι διότι το θέμα είναι ξεκάθαρο..
      Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, βεβαίως και είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Όμως στις Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Βέροιας, ήταν επικεφαλής πολυσυλλεκτικού συνδυασμού, που υποστηρίχθηκε και από τη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι εκεί.

      Αυτή άλλωστε ήταν και η πολιτική επιλογή μας (σου απαντώ). Να υποστηρίξουμε κινήσεις αυτοδιοικητικών συνδυασμών και να μην «κατεβάσουμε» κομματικά ψηφοδέλτια. Ούτε κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλο, διότι όλα αυτά, τα ξεκαθαρίσαμε όλοι μας, πλήρως - δημοσίως - έγκαιρα και κυρίως προς όλους, πολύ πριν τις εκλογές (υπάρχουν ανακοινώσεις).
      Δεν ήταν κομματικός ο συνδυασμός τους.
      Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης και οι συνεργάτες του, είχαν την αποκλειστική ευθύνη συγκρότησης, δομής, λειτουργίας και προγραμματικής παρουσίας του συνδυασμού.
      Στο ίδιο πλαίσιο αποφάσισαν να κινηθούν και μετά τις εκλογές, ως αντιπολίτευση. Ως μια πολυσυλλεκτική δομή. Μια ματιά στα πρόσωπα που αποτελούν τη δημοτική ομάδα, αρκεί για να καταλάβουν άπαντες, ότι ο συνδυασμός είναι πολυσυλλεκτικός και δεν είναι κομματικός. Τι πιο ξεκάθαρο.

      Άλλο λοιπόν ο Καραπαναγιωτίδης, ως στέλεχος της ΝΔ, άλλο η ανεξάρτητη δημοτική ομάδα του. Αντιλαμβάνομαι ότι σε άλλα κόμματα, τέτοια θέματα διαχωρισμού αρμοδιοτήτων, δημοκρατικής αντίληψης, ανεξάρτητης λειτουργίας (κλπ), μοιάζουν με «άγνωστες λέξεις» (ειδικά στο χώρο της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού), εμείς όμως το έχουμε ξεκαθαρίσει, το κάνουμε πράξη και το έχουμε… συνηθίσει.

      Στο πλαίσιο αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούμε ως Νέα Δημοκρατία, με «οδηγίες», με «καθοδήγηση», με «υποδείξεις», με «χειραγώγηση» και άλλα παρόμοια, προς αιρετούς της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο. Τελεία και παύλα.

      Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία, να υπενθυμίσω κάποια πράγματα, διότι στις μέρες μας, καλό είναι να τα υπενθυμίζουμε κυρίως για ένα βασικό λόγο. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Και εννοώ τα κόμματα.

      Φιλικά, πάντα
      Παναγιώτης Παλπάνας

      Διαγραφή