Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

"Ορκίστηκε" ο κος Καράογλου στη Βέροια.

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος οι προτάσεις που περιέχονται στο πόνημα  που συνέγραψε και παρουσίασε στη Βέροια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Καράογλου και που αναφέρονται στις αναγκαίες αλλαγές του Συντάγματος.
 
Είναι οι προτάσεις αυτές λίγο πιο μπροστά από τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ΝΔ, κατά δήλωση του ιδίου,αλλά...
νομίζω είναι λίγο πιο πίσω από τις προτάσεις που κατέθεσε ο καθ ύλην αρμόδιος και λόγω αντικειμένου ενασχόλησης και λόγω πνευματικού εκτοπίσματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.
  Όλως περιέργως μικρές λεπτομέρειες που δεν προσέχθηκαν όσο έπρεπε, αλλοίωσαν το νόημα της συγκέντρωσης και έδωσαν λαβή για σχόλια άσχετα με το περιεχόμενο του πονήματος, προκαλώντας ελαφρά στρέβλωση του μηνύματος προς την κοινωνία.
  
  Σχολιάστηκε, ας πούμε ενδεικτικά, αρνητικά η συντριπτική συμμετοχή "πρώην", οι περισσότεροι εκ των οποίων ονειρεύονται να γίνουν "νυν", φυσικά με την γνωστή ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς επ ωφελεία των πολιτών και της χώρας.
  Συγκινητική επίσης και σχολιάστηκε, η συμμετοχή "πρώην" διοικητών νοσοκομείων, είχαν την τιμητική τους στην παρουσίαση. Έδειξαν τέτοιο ενδιαφέρον για τις προτεινόμενες αλλαγές, που ζητήθηκαν διακριτικά πληροφορίες , αν οι εν λόγω, στον ιδιωτικό τους βίο είναι συνταγματολόγοι!!! Φυσικά εδόθησαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις, ότι πρόκειται απλώς για πάθος προς την πολύπλευρη μάθηση και τίποτε πέραν αυτού. Άλλωστε σε κάποιους εκ των παρισταμένων, ήταν τέτοια η άγνοια, που χρειάστηκε να τους εξηγηθεί, ότι όταν μιλάμε για Σύνταγμα, μην αναφέρουν την  Ομόνοια, είναι άλλη συζήτηση...

Εντυπωσίασε η συμμετοχή στην παρουσίαση των προτεινόμενων αλλαγών του πρώην βουλευτή Ηλία Φωτιάδη. Βουλευτής ο οποίος ως γνωστόν στρέφεται με αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για αναδρομικές οφειλές και για ηθική βλάβη την οποία υπέστη, που αν αληθεύουν τα γραφέντα και μη διαψευσθέντα, αγγίζουν σε κάποιες περιπτώσεις και το ποσό των 100.000 ευρώ  !!!!Φυσικά θα δικαιωθεί και πρέπει  να "δικαιωθεί", τόσο για τον αγώνα που έδωσε για την σωτηρία της χώρας και δεν έχει αμειφθεί ακόμη, όσο και για την ηθική βλάβη που υπέστη και που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα πως και γιατί.....
  Η τοπική ΝΔ και ο κος Καράογλου ορθώς συμπεριέλαβαν στους προσκεκλημένους τέτοιας ποιότητας στελέχη. Τι αξία θα είχε άλλωστε μια συνταγματική αλλαγή, αν δεν υπάρχουν φυσικά πρόσωπα εγνωσμένης αξίας και αμέμπτου ηθικής να τις εφαρμόσουν και κυρίως με ανιδιοτέλεια να τις υπηρετήσουν.
  Εκ παραδρομής και άνευ ουσιώδους αξίας, δεν ετέθη το θέμα του ασυμβίβαστου υποψηφίου βουλευτή και εφόρου στην ίδια περιοχή, παρότι συζητήθηκε στην κοινωνία, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι έλεγχοι είναι απολύτως αντικειμενικοί και δεν αφήνουν περιθώρια για εκβιαστικές λογικές.Σε μια άλλη αναθεώρηση , όταν θα υπάρξουν φαινόμενα διαφθοράς που θα το επιβάλλουν, ίσως τεθεί...

 Καλοτάξιδο το πόνημα, να προσέχει τις ξέρες....

Υπενθυμίζω το "μη ομόσαι όλως"....

1 σχόλιο:

  1. Ο πρωην υπουργος Μακεδονιας Θρακης παρουσιαζει προτασεις για συνταγμα. Αυτο και αν ειναι αντιφαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή