Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Νάουσας συγχαίρει τους επιτυχόντες μαθητές...με λάθη...

Θα ήθελα να επισημάνω ως απολύτως αναγκαίο , αυτοί που εκ της θέσεώς τους νιώθουν βαθιά την ανάγκη να συγχαρούν τους επιτυχόντες για την νέα σελίδα της ζωής τους και να "νουθετήσουν" τους μη επιτυχόντες , να προσέχουν ιδιαίτερα αυτό το κείμενό τους να είναι άψογο. Τέτοιες στιγμές απαγορεύονται δια ροπάλου λάθη γραφής , τα οποία ί..
σως σε άλλη στιγμή θα περνούσαν απαρατήρητα. 
Ο αγαπητός κατά τα άλλα Δήμαρχος Νάουσας υπογράφει στο τέλος του κειμένου που απέστειλε στον τοπικό τύπο ως  "Ο Δήμαρχος  Ηρωικής Πόλεως Νάουσας"!!! Κύριε Δήμαρχε έχετε δύο επιλογές, ή θα γράψετε "Ο Δήμαρχος  Ηρωικής Πόλεως Ναούσης" ή θα γράψετε "Ο Δήμαρχος  Ηρωικής Πόλης Νάουσας". 
 Είναι άκομψο στην ίδια φράση να γράφετε τις μισές λέξεις  στην καθαρεύουσα και τις υπόλοιπες στη Δημοτική. Να θυμάστε ότι μπορούμε άφοβα να πούμε "χοιρινό",καθαρεύουσα...μπορούμε εξίσου άφοβα να πούμε "γουρουνίσιο"...Δεν μπορούμε να πούμε "χοιρινίσιο"...Απλό...

Η γραφή σας ακολουθεί μάλλον την πολιτική σας ταυτότητα, ανήκετε στο σπάνιο είδος των "Ανεξάρτητων Δεξιών Δημάρχων..."Με την ευκαιρία

Μήνυμα από "prasino-mili"

Όσοι πετύχατε την επιλογή σας στον υπέροχο πανεπιστημιακό χώρο, αγνοείστε τις υποκριτικές δηλώσεις "ευτυχίας των πολιτικών στελεχών", που συγκινημένοι μαζί σας και με τους οικείους σας συν-χαίρονται για την επιτυχία σας. Ο λόγος απλός ,θέλουν να κερδίσουν μικρή προβολή στα ΜΜΕ και να σας υπενθυμίσουν ότι ήταν μαζί σας στις όμορφες ώρες , άρα δικαιούνται και μία ψήφο όταν έλθει ο κρίσιμος χρόνος. Πάρτε μια αγκαλιά τη μαμά σας, που υπέφερε περισσότερο από σας, δώστε και ένα φιλί στον άρχοντα πατέρα σας,που έβρισκε δανεικά να μη σας λείψει τίποτε,αγνοείστε τους φαιδρούς πολιτικάντηδες, ανατρέψτε τις γελοίες αυτές πρακτικές των εθνοπατέρων,και απαιτείστε το κομμάτι του ουρανού που δικαιούστε και που σας το κρύβουν για να το δώσουν στα δικά τους κ(α)λόπαιδα...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου