Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Με οικοδεσπότη τον Ξενοκράτη Σακλά...




Δεν έχετε συναντήσει πιο φιλόξενο περιβάλλον, πιο περιποιητικό οικοδεσπότη και πιο "γεμάτο τραπέζι"... Θα προσέθετα ότι ήταν πληρέστερο και από τραπέζι Μητροπολιτών, αλλά το αποσύρω διότι στους μετέχοντες ήταν και βαθιά θρησκευόμενοι και δεν ρισκάρω... μένω στη γραμμή Κασσελάκη...(Την τελευταία...)

Να δώσω και μια εικόνα των απίθανων εδεσμάτων που ετοίμασε ο καλός μου φίλος Άγγελος Χατζηστυλλής, υπό την υψηλή εποπτεία πάντοτε  του γευσιγνώστη Ξενοκράτη... Την "νύφη" πλήρωσε μια συναγρίδα μισού μέτρου αναστήματος σε όρθια θέση, ένα τάγμα από γαρίδες που συνελήφθησαν σε πανηγύρι, λοιπές ψαρούκλες αγνώστου προελεύσεως και ονομασίας (τις βαφτίσαμε χοντρούλες λόγω όγκου και βάρους...), μανιτάρια αδέσποτα και λοιπό χορταρικά, αλλά πασπαλισμένα με γεύσεις περίεργες και απίθανες, επιλογής Άγγελου... Φυσικά κρασί Νάουσας, τσίπουρο και γράπα (παρότι δεν ξέρω σε τι διαφέρουν...)



Οι τυχεροί που μετείχαν, καθότι η πρόσκληση έγινε γενικώς και αορίστως σε "όσους αγαπούν το καλό κρασί και το νησιώτικο τραπέζι...) ήταν υψηλόβαθμοι της Αντιπεριφέρειας, μεγαλοκαναλάρχες, δημοσιογράφοι εμβέλειας, αλλά και δημοσιογραφική μαρίδα (ο γράφων...) και κριτικοί πολίτες..(με γιώτα...).

Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τις τελευταίες εκλογές... Οι απόψεις συνέκλιναν εν πολλοίς... Άλλους  επιβραβεύσαμε για την πολιτική τους στάση, για κάποιους άτυχους πενθήσαμε κρατώντας ενός δευτερολέπτου σιγή σε στάση καθιστή, κάποιους τους αγνοήσαμε ως ασήμαντους... Φυσικά δεν αναγράφω με λεπτομέρειες το τι ειπώθηκε και για ποιον, διότι και ο Βαρουφάκης έκανε μαγνητοφώνηση των λεγομένων σε συνεδριάσεις λιγότερο σημαντικές από την δική μας και κόντεψε να πάει στο ειδικό δικαστήριο... 



Μια σημαντική επισήμανση έκανε ο έμπειρος γύρω από μεταφορά δώρων και ειδικότερα ρεβανί Απόστολος Εμμανουηλίδης... Όταν μεταφέρουμε ρεβανί για δώρο, στη μέση της διαδρομής το γυρίζουμε ανάποδα για να ποτίσει με σιρόπι όλο το κομμάτι... (Το γράφω για τους καλούς φίλους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας, κουβαλάνε που κουβαλάνε ρεβανί σε κάθε επίσκεψη στην Αθήνα... Μας χλευάζουν που μας χλευάζουν ως έχοντες ακόμη  πολιτική πρακτική της εποχής του Κούρκαφα... Τουλάχιστον να τρώνε ρεβανί ποιότητας, μην χάσει και αυτό από την ανικανότητά των αχθοφόρων,  το καλό όνομα...)

Φίλε Ξενοκράτη εκ μέρους όλων σε ευχαριστούμε από καρδιάς!

Ήσουν Άρχοντας!

Ξεπέρασες το άνω φράγμα ποιότητας και φιλοξενίας!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου