Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Δεν έχουμε την ικανότητα να κάνουμε εκδηλώσεις???? Απλό!!! Πάμε σε όμορο δήμο! 


Τάδε έφη αυτοδιοικητικός παράγοντας....

Γράφει η Φαίδρα Νάκη!



 κύριε Χάρη,

ευδόκησε ο πολιούχος μας άγιος Αντώνιος και αποκαλύφθηκε επιτέλους η αιτία της παντελούς απουσίας της σεβαστής δημοτικής μας αρχής από κάθε τι που μπορεί να απασχολεί ή να ενδιαφέρει τη μικρή μας πόλη και την αδικημένη και καταφρονεμένη τοπική μας κοινωνία.

Φώτισε ο άγιός μας τον αγέρωχο παντογνώστη, τον πρόεδρο της -«κατόπιν ενεργειών» των εθνοπατέρων μας διασωθείσας από τη χατζάρα του Λιβάνιου- δημοτικής μας επιχείρησης επί του πολιτισμού, ο οποίος απεκάλυψε εις ημάς τους αδαείς την πηγή της υπερηφανείας του.

Είναι, λέει, υπερήφανος διότι γειτνιάζει με πόλεις, όπου οργιάζει η αποκριάτικη παράδοση και όπου λαμπρές καρναβαλικές παραστάσεις λαμβάνουν χώρα. Και αφήνοντας αυτή την υπερηφάνεια να ρεύσει από τα μπατζάκια του, εγκαταλείπει τις ημέρες της αποκριάς το θρόνο του και σπεύδει σε όμορους δήμους, όπου συνευωχείται ως απλός επισκέπτης χαριεντιζόμενος μετά των άλλων μασκαράδων!

Ταύτα εδήλωσε ο πολύς πρόεδρος και ο διορίσας αυτόν δήμαρχος ούτε που είδε ούτε που άκουσε τίποτε! Και δεν σκέπτεται καν ο δόλιος πως με αυτή και μόνον την ενέργειά τους, δήμαρχος και πρόεδρος, απ’ τη μια έχουν ακυρώσει παταγωδώς όσα περί της μοναδικότητος της διαβόητης «ΚΕΠΑ» διαπρυσίως διετυμπάνιζαν, κι απ’ την άλλη εκθέτουν ανεπανόρθωτα σύσσωμη την ηγεσία του επί των Εσωτερικών Υπουργείου, η οποία αποδεικνύεται ότι αποφασίζει -αν μη τι άλλο- πρόχειρα και χαριστικά «τοις κείνων ρήμασι πειθομένη»;

Διότι, με αυτή τη δήλωση του προέδρου της «ΚΕΠΑ» ανά χείρας θα μεταβεί αύριο-μεθαύριο στας Αθήνας ο κύριος Κουτσογιάννης, ο οποίος άλλωστε τελεί εν αργία και δεν θα έχει υποχρεώσεις στην πόλη του.

Και θα πει του Λιβανίου ευθαρσώς «Καταργήσατε τη δημοτική επιχείρηση της Νάουσας, η οποία διοργανώνει μοναδικά στην Ελλάδα πολιτιστικά, παραδοσιακά, επώνυμα δρώμενα, που έχουν κατακτήσει παγκόσμια αναγνώριση και συμβάλλουν όσο λίγα στην τοπική μας ανάπτυξη. Και διατηρήσατε την πολιτιστική επιχείρηση της γειτονικής πόλης, της οποίας ο πρόεδρος υπερηφανεύεται όχι για τα δικά του έργα, που άλλωστε δεν υπάρχουν, αλλά επειδή έχει, λόγω γειτνίασης, την ευκαιρία να συμμετέχει, ως απλός επισκέπτης, στις δικές μας εκδηλώσεις!»

Αυτή η εξοργιστική δήλωση του πολιτιστικού σέντερ-φορ, μαζί βεβαίως με την όλη ανυπαρξία και ανικανότητα της απελπιστικά συρρικνωθείσας δημοτικής επιχείρησής «του», δεν τιμωρείται με μια κατ’ ιδίαν παρατήρηση ή με μια δημόσια αποδοκιμασία από τον μάνατζερ της ομάδας. Τιμωρείται με αυτόματη επιστροφή όχι στην εξέδρα, αλλά στο απέναντι του σταδίου πεζοδρόμιο, έξω απ’ τα μνήματα!

Θα μας πείτε, για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρχει και ομάδα και μάνατζερ! Κι εδώ υπάρχει ένα ρεμπέτ-ασκέρι κι ένας ξαπλωτός Βούδας!

Γι αυτό άλλωστε και τους έχουν υπερκεράσει (μάλλον τους έχουν de facto καταργήσει) οι λεγόμενοι «ενεργοί πολίτες». Που δεν περιορίζονται στην αμφισβήτηση όσων επί της Παλαιάς Μητροπόλεως μεθ’ υπερβαλλούσης οιήσεως διαπράττει η κυρία Έφορος των Εγών και οι διάδοχοί της. Αλλά, διακηρύσσουν -οι «ενεργοί»- πως η ατζέντα τους εκτείνεται σε μύρια όσα κακά και άσχημα και ανόσια συμβαίνουν και καλλιεργούνται και ενθαρρύνονται και επευλογούνται και αυξάνονται στην ταλαίπωρη πόλη μας.

Μόνον που και οι ίδιοι οι «ενεργοί» λησμονούν, ή καμώνονται πως λησμονούν, πως αυτοί, ή πλείστοι εξ αυτών, ήταν -και είναι- που έδωσαν όχι απλώς άφεση αμαρτιών στην παρούσα δημοτική αρχή, αλλά που εστήριξαν παντοιοτρόπως, ψυχή τε σώματι, τη «δράση με γνώση» και πανηγύρισαν, μεθύοντες και δακρύοντες, το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου εκείνο το 58%, διότι ήταν ΚΑΙ δικό τους, ή μάλλον ΚΥΡΙΩΣ δικό τους έργο!

Επομένως, ας μην εκπλήσσονται που η μακαρίως κοιμωμένη δημοτική αρχή ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ από τις παραστάσεις και τις διαμαρτυρίες τους. Και μάλλον δεν εκπλήσσονται… Γι αυτό και στην πρόσφατη συγκέντρωσή τους έμπροσθεν των παραπηγμάτων της Παλαιάς Μητροπόλεως, ουδείς ετόλμησε να καυτηριάσει την απουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής. Και τι να πει άλλωστε;

Αλλά και ουδείς ετόλμησε να σχολιάσει και τα άλλα «παλαβά» που εσυνέβησαν, να δηλώνουν δηλαδή ένθερμοι συμπαραστάτες των διαμαρτυρομένων οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η ίδια η Περιφέρεια χρηματοδοτεί γενναίως το κατά τους διαμαρτυρομένους συντελούμενο «ανοσιούργημα»!!!!! Και να δηλώνει συμπαραστάτης τους παρατυχών ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, ενώ το «ανουσιούργημα» εκτελείται με την έγκριση και την υπογραφή της «δικής του» Υπουργού!

Τα ύστερα του κόσμου, κύριε Χάρη μας! Τελικά, μάλλον έχει δίκιο ο πρόεδρος της επιχείρησης επί του πολιτισμού που, μόλις ακούει ζουρνάδες, εγκαταλείπει δρομαίως αυτή την πόλη του παραλογισμού και της παραφροσύνης!

Για την αντιγραφή

Φ.-Ε. Νάκη

1 σχόλιο:

  1. Τελικά είναι όντως όλα στραβά και ανάποδα;
    Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις... Σε όλα και παντού. Ξεκινώντας από την κεντρική πολιτική σκηνή όπου αυτοί που έβαλαν την ταφόπλακα στο κρατικό ΕΣΥ, πανηγυρίζουν για την εκκίνηση των Επί πληρωμή χειρουργείων στο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Αυτοί που δέχονται την πολιτική ευθύνη των Τεμπών, παραιτούνται και την επομένη επανεκλέγονται πανηγυρικά.
    Η δημοτική παράταξη των απευθείας αναθέσεων που με τα λεφτά στο χέρι χρειάζεται 10 χρόνια να ολοκληρώσει μία γέφυρα. Που καυχέται για το πρόγραμμα της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου, αλλά δεν μπορεί να λύσει ούτε το πρόβλημα με την έλλειψη των ουρητηρίων στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Η πρώτη δημοτική αρχή που σέβεται πραγματικά τον γείτονα και για αυτό δεν κάνει κάτι τις Απόκριες. Ο σεβασμός και στον άλλον, τον λίγο πιο μακρινό γείτονα με τους Μύλους και τα Ξωτικά, είναι που δεν τον αφήνει να κάνει κάτι ελκυστικό ούτε τα Χριστούγεννα. Δεν είναι εποχές τώρα να προκαλούμε τους γείτονες. Πού ξέρεις μπορεί κάποια στιγμή να αναγνωριστεί αυτή η προσφορά με την ανάδειξη του Δήμου μας ως ο καλύτερος γείτονας.
    Αυτή η δημοτική αρχή λοιπόν πήρε 68%.
    Μήπως φταίει τελικά η οπτική μας που τα βλέπουμε όλα στραβά και ανάποδα. Ας αποδεχτούμε επιτέλους την ανισσόροπη φύση μας για να ευτυχίσουμε κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή