Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Εκλογές στην Αλεξάνδρεια. Μύθοι και πραγματικότητα.




Τις τελευταίες μέρες διακινούνται σκοπίμως μύθοι γύρω από το θέμα των ενδεχόμενων εκλογών  στον Δήμο Αλεξάνδρειας. Και αυτό γίνεται κατά βάση από το περιβάλλον της κας.Κουρκουτά, διότι θέλουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της κοινωνίας που έχει ήδη αποδεχτεί το αποτέλεσμα, να αναπτερώσουν τις ελπίδες για νέα "μάχη" και να κρατήσουν τους πληγωμένους υποψήφιους, από το λάθος της επικεφαλής, "ζεστούς".

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι παρά το λάθος της επικεφαλής του συνδυασμού "Μαζί Αλλάζουμε", θα έπρεπε να της είχε επιτραπεί η συμμετοχή στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη. Επειδή δε η απόφασή του είναι εκτελεστή, η πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων πρέπει άμεσα να ορίσει ημερομηνία εκλογών.

Κατά παράδοξο τρόπο όμως, ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα στον εν ενεργεία Δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη (ορκισθέντα και όχι "υπηρεσιακό"...) να ζητήσει την αναίρεση της απόφασης αυτής προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Γεγονός που ήδη έγινε. Είμαστε λοιπόν εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ. 

Αυτή είναι η αλήθεια. 

Σημείωση από prasino-mili:

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι  σκοπίμως οι ενέργειες προσδιορισμού ημερομηνίας εκλογών καθυστερούν, επειδή η πολιτεία φοβάται τον ενδεχόμενο νέο διασυρμό.



 Φανταστείτε να ορίσουν ημερομηνία εκλογών, να ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία, να διατεθούν χρήματα εκ  νέου για τον αγώνα των υποψηφίων και να αποφανθεί το ΣτΕ ότι αποδέχεται το αίτημα του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη και ακυρώνει την εκλογική διαδικασία. Πολύ δε περισσότερο φανταστείτε το θέμα, που θα διασύρει τη χώρα διεθνώς, να γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές και μετά από λίγες μέρες να αποφασίσει το ΣτΕ την ακύρωσή τους και την επαναφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη. Αυτό είναι το θέμα νομίζω και ορθώς η πολιτεία κοιτάει να περιορίσει τη ζημιά και να αποφύγει τον διασυρμό.

Φυσικά αμέσως μετά πρέπει με νομοθετική παρέμβαση να λυθεί το θέμα ώστε να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά τέτοιο φαινόμενο φαιδρότητας. Οι εκλογές πρέπει να γίνονται άπαξ και τα αποτελέσματα να είναι οριστικά και αμετάκλητα. Το λογικό δηλαδή...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου