Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Εκδηλώσεις μνήμης, συνέχισης πολιτισμού, ενημέρωσης και ανθρώπινης συνεύρεσης...



Μια όμορφη βραδιά, στο ευχάριστο περιβάλλον του "Γκαντίδη" διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. Συντελεστές της επιτυχούς αυτής προσπάθειας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Νίκος Τομπουλίδης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που ευγενώς παραμένουν αθόρυβοι εργάτες προσφοράς, μεταξύ αυτών ο καλός φίλος και "πυλώνας" της προσπάθειας Μπάμπης Καπουρτίδης, τα χορευτικά της λέσχης και κύρια τα μικρά παιδιά, τα χάταλα που αποτελούν και το μέλλον του ποντιακού Ελληνισμού. Παρουσίασε εν πολλοίς ο Λάζαρος Ζευγαρόπουλος, από τους βασικούς παράγοντες της διατήρησης της άσβεστης φλόγας για τις αλησμόνητες πατρίδες.

"Η Ρωμανία  κι αν επέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο..."
Πόντιοι λεβέντες χορευτές και  όμορφες κοπέλες, συνέθεταν τα...
συγκροτήματα που μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε τους ποντιακούς χορούς, να φέρουμε στο νου αναμνήσεις και να γυρίσουμε νοερά χρόνια πίσω, όταν οι χοροί αυτοί ήταν ομιλούσες παραστάσεις μάλλον, παρά χρόνοι διασκέδασης.




Εντυπωσίασαν τα "χάταλα", τα μικρά του ποντιακού συλλόγου, που τρέχουν αμέριμνα για την ώρα και συγκεντρώνουν ακούσματα σκόρπια, σκληρές φωνές για πατρίδες, για δολοφονία ενός λαού, κρατούσαν στα χέρια τους αριθμούς, κοιτώντας με τα αθώα τους μάτια, χωρίς να έχουν πλήρη επίγνωση της σπουδαιότητας του αριθμού 353000... Ήταν οι δολοφονημένοι αδελφοί, που ήθελαν απλά να ζήσουν ειρηνικά στην πατρίδα... Είναι οι αυριανοί συνεχιστές...Ένας λαός που βαδίζει στο χρόνο, κρατώντας τα ιερά της φυλής, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, ιστορία, βάσανα και  ένα όνειρο... Την πατρίδα...


Το πολιτικό προσωπικό παρίστατο βέβαια, Δήμαρχος Βοργιαζίδης, Αντιδήμαρχος καθαριότητας Παπαδόπουλος, Οικονομικών Ασλάνογλου συνοδευόμενος από την καλή φίλη, αιρετό και μέλος του διοικητικού συμβουλίου (δεν θυμάμαι αν έχει και άλλη συνδικαλιστική θέση...) Σοφία Απιδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών (από τεχνικά νομίζω το μόνο που γνωρίζει είναι η τέχνη   του ποντιακού χορού, όπου "γράφει"...) Μάλιστα για την βραδιά αυτή ήταν  ο εκπαιδευτής του νέου ασχολούμενου με τα αυτοδιοκητικά και πολλά υποσχόμενου, Καλλίστρατου Γρηγοριάδη, στους χορούς φυσικά εννοώ... Προφανώς θα αδικώ και κάποιους που δεν αναφέρω και αυτό γιατί δεν τους είδα μέσα στην κατάμεστη αίθουσα... Τους πόντιους τίμησε με την παρουσία της η βουλευτίνα του Συριζα Φρόσω Καρασαρλίδου (οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απουσίαζαν λόγω συνεδρίου του πολιτικού τους φορέα, αλλιώς δεν γλιτώναμε από την χαρακτηριστική ποντιακή φάτσα που κοσμεί τον νομό σε βουλευτικό επίπεδο ...)

υγ. Το prasino-mili αγαπά ιδιαίτερα την Σοφία Απιδοπούλου,   είναι από τους πιο εργατικούς δασκάλους και στον εργασιακό χώρο και στον συνδικαλισμό, για τον λόγο αυτό ασχολούμαστε λίγο περισσότερο μαζί της, ακολουθώντας το "ον αγαπά κύριος παιδεύει"... Άλλωστε, να προσθέσω με την ευκαιρία, έτσι εξηγείται και η καλή πολιτική πορεία του Στέλιου Ασλάνογλου... "Πίσω από έναν ισχυρό πολιτικό άνδρα, πάντα υπάρχει μια ισχυρότερη γυναίκα"... Για να μην νομίζει ότι αυτός... και τα λοιπά...

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση μνήμης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου