Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019


Αντώνης Μαρκούλης...

Προ των πυλών...





  Με μια εντυπωσιακή σε αριθμό και παλμό συγκέντρωση ο Αντώνης Μαρκούλης έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του αυτοδιοικητικού αγώνα. Με μια ομιλία μεστή περιεχομένου, όπου ανέφερε εν συντομία τις βασικές αδυναμίες της παρούσας δημοτικής αρχής, έδωσε το δικό του στίγμα για το αύριο. 


Εντυπωσίασε το ότι δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα είναι ίσως σκληρός αγώνας, αλλά χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση, προετοιμάζοντας τους πολίτες για έναν αξιοπρεπή αγώνα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει συγκάλυψη ή πολιτική λήθη...


Επίσης εντυπωσίασε τους απαιτητικούς παριστάμενους ότι ο Δήμος δεν γίνεται αντιληπτός ως πολιτιστικός σύλλογος που περιμένει να κατανείμει τα κονδύλια του κέντρου, αλλά συμμέτοχος στην αναπτυξιακή προσπάθεια και διεκδικητικός όπου οι περιστάσεις το απαιτούν.

Παρουσίασε τους νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Ήταν όλο το κοινωνικό φάσμα , άνεργοι, νέοι επιστήμονες, εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και ελεύθεροι επαγγελματίες, με ένα βασικό χαρακτηριστικό άπαντες, την απόλυτη καθαρότητα στον πρότερο βίο...

Συγκινητική η στιγμή της παρουσίασης της τελευταίας υποψηφιότητας, του Βαγγέλη Ιντζεβίδη, του καλού τραγουδιστή μας , ο οποίος πέρασε μια  δύσκολη περίοδο και βρίσκεται πλέον σε ανάρρωση μετά την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. Μετέφερε την επιθυμία του ίδιου του Βαγγέλη, που δήλωσε ότι "θα νικήσουμε και στις δύο μάχες και στην μάχη του Δήμου και στη μάχη της ζωής". 

Κάτι νέο έρχεται, κάτι νέο ξεκινά, η "πόλη" αλλάζει ρότα...

10 σχόλια:

  1. Καλή η συγκέντρωση του Αντώνη καλή και η ομιλία του, αν και με κάποια λάθη και ανακρίβειες και καλά που εσύ πήρες φωτογραφίες με πλάτες, διότι στις άλλες ιστοσελίδες φάνηκαν και πολλοί καλεσμένοι οι οποίοι δεν ήταν Βεροιώτες. Να τα λέμε και αυτά. όλα μέσα στο παιχνίδι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχικά εγώ δεν "παίρνω" φωτογραφίες..."Κλέβω" από καλούς φίλους...(με την άδειά τους). Σχετικά με την παρατήρηση περί φίλων του Αντώνη εκτός Βέροιας, πρώτον είκοσι φίλοι στους επτακόσιους είναι μικρός αριθμός και δεν αλλοιώνει το θετικό αποτέλεσμα και να συνυπολογίσεις ότι και αυτοί οι είκοσι όλο και κανέναν άλλο φίλο θα έχουν που θα τους κάνει το χατήρι... Να τα λέμε και αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που συμφωνείς για τους ξένους παρότι ήταν περισσότεροι από 20, όντως δεν είναι κακό, είναι όμως ενδεικτικό. Η ουσία όμως είναι ότι με "Μακεδονικό-Πρέσπες" δεν βλέπω πιθανότητες για δημαρχία στον Αντώνη. Ο κόσμος θα ξεσπάσει σε όποιον έχει σχέση με αυτούς που υπέγραψαν στις Πρέσπες. Λυπάμαι και το λέω ειλικρινά. Κάτι τέτοιο φοβόμουν όταν σου είπα παλαιότερα "να μην εκτεθεί ο Αντώνης...και δεν του αξίζει". Για αυτές τις εκλογές νομίζω τελείωσε, δυστυχώς τον κάψανε ή τον κάψατε. Καθαρές κουβέντες.

      Διαγραφή
  3. Για να απαλύνω τη λύπη σου σε ενημερώνω ότι ο Αντώνης δεν υπέγραψε τη συμφωνία, δεν ήταν στη Βουλή...Επίσης πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να το συνηθίσεις σιγά σιγά πάρε ανοιχτά στροφή , Δήμαρχος θα γίνει, έτσι δείχνουν οι εξελίξεις, αλλά θα περιμένουμε την ετυμηγορία των πολιτών, που είναι και ο τελικός κριτής πέραν εμού και εσού...Σημείωσε ότι και όσοι είχαν άλλη άποψη για το όνομα της γείτονος, να μη δοθεί το όνομα δηλαδή, όπως εγώ, πάλι Αντώνη στηρίζουμε...Να ξέρεις βέβαια ότι επειδή είναι προφανές ότι τον αγαπάς είσαι καλεσμένος στα επινίκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάρη, όντως ο Αντώνης δεν υπέγραψε καμία συμφωνία, δέχθηκε όμως την υποστήριξη από αυτούς που την υπέγραψαν, δεν παραβρέθηκε ούτε περαστικός σε κανένα συλλαλητήριο, ούτε είπε τίποτα για το θέμα αυτό, καμία δήλωση (δεν είναι περίεργο; ποιος τον συμβούλεψε;) παντελώς απών γιατί; Ο αυριανός Δήμαρχος "τηρεί σιγή ιχθύος" γιατί; Ο κόσμος αυτό θα θυμάται. Τι πείραζε αν δεν έπαιρνε επίσημα την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ; αν τον στήριζε σιωπηλά; Οι σύντροφοι θα έτρεχαν το ίδιο για να τον βγάλουν και δεν θα έχανε κάποιους-αρκετούς που τους ενόχλησε το χρίσμα και το Μακεδονικό.
      Όσο για τα επινίκια (ξέρω ότι είναι χιούμορ η πρόσκληση) οι πραγματικοί νικητές δεν πανηγυρίζουν (το ξέρεις και εσύ, άλλωστε ποτέ δεν πανηγύρισες μέχρι τώρα από σεμνότητα), το ίδιο και εγώ.

      Διαγραφή
  4. Τον Αντώνη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά ποτέ όμως για φόβο κατάθεσης άποψης με κόστος. Υπενθυμίζω ότι το 2006 όταν πολλοί από τους σημερινούς δήθεν "επαναστάτες" στη σκέψη (και μόνο σ αυτήν, δυστυχώς) όταν η "Αθήνα" απαιτούσε να διορίζει τον υποψήφιο Δήμαρχο-Νομάρχη, αυτοί ήταν οι διαπρύσιοι κήρυκες του "δίκαιου" των κεντρικών!!! Ο Αντώνης κατέβηκε με τον Σάββα Γαβριηλίδη, υπερασπιζόμενος το σημερινό δικαίωμα, το αυτονόητο,το λογικό, το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν τα τοπικά όργανα...Θα με ενδιέφερε να μάθω τη θέση σου, παρότι μάλλον την ξέρω...Η "σιωπηλή στήριξη" ήταν επιλογή άλλου υποψηφίου, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε ότι με το "σιωπηλή στήριξη" τους περιέγραφε τους ανθρώπους ως βρωμιάρηδες ελεεινούς και τρισάθλιους, που ντρέπεται να συμπορευτεί μαζί τους δημοσίως!!!! Οποία προσβολή αν αποδεχόταν... Σε κάθε περίπτωση μην αγχώνεσαι, επειδή φαίνεται ότι αγαπάς τον Αντώνη περισσότερο από μας, θα κερδίσει και έτσι, δημόσια και έντιμα, όχι "σιωπηλά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το θέμα του 2006 (επειδή ήμουν πάντα παρόν στα γεγονότα) και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, μετά την αυτόνομη κάθοδο του Σάββα χάνοντας την Νομαρχία-Αντιπεριφέρεια της Ημαθίας ο Νομός δεν ακολούθησε και την καλύτερη πορεία. Έχω την βεβαιότητα (ίσως εσώψυχα και εσύ) ότι θα είχε άλλη πορεία σαφώς καλύτερη αν δεν χανόταν. Υπήρχαν στελέχη ικανά με εμπειρία και γνώση για κάτι καλύτερο, (έστω και κακώς σχεδόν διορισμένα από την Αθήνα). Ο κόσμος τότε δεν είχε περάσει τη λαίλαπα των τελευταίων χρόνων για να αποκτήσει την όποια ωριμότητα για το δικαίωμα στην επιλογή. Η Ιστορία όμως κατέγραψε για την Ημαθία μια άστοχη πορεία, αποτέλεσμα συγκεκριμένων ενεργειών και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, δυστυχώς. Και αυτή ήταν η πρώτη "παραπλάνηση-έκθεση" του Αντώνη, από την Αριστερά. Φοβάμαι το ίδιο για δεύτερη φορά από τους ίδιους και δεν του αξίζει γιατί είναι ένας έντιμος πεισματάρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι που αναγνωρίζεις έστω δειλά τη γελοιότητα του να διορίζονται από την "Αθήνα" οι υποψήφιοι... Τώρα αν τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα... είναι ο γνωστός μύθος και η τοποθέτηση καφενείου..."ας ήμουν εγώ πρωθυπουργός και θα έβλεπες ...". Και για να το κλείνουμε σιγά σιγά, γιατί σε λίγο θα γίνει βιβλίο, να διορθώσεις το "παρόν"..."παρούσα" είναι το σωστό...Γιάννενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού επιθυμείς "να το κλείνουμε σιγά σιγά, γιατί σε λίγο θα γίνει βιβλίο..." θα το κλείσουμε τελειωτικά, διότι ενοχλώ. Δεν βλέπω διάθεση για ανταλλαγή απόψεων. Μάλλον ο μονόλογός σου είναι προτιμότερος για εσένα. Να με συγχωρείς.
    Το ("παρόν"..."παρούσα" είναι το σωστό...Γιάννενα...) ομολογώ δεν το κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως θέλεις. Αν αυτό κατάλαβες, παρότι δεν προκύπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή