Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018



Η "Ομάδα Πολιτών" στηρίζει Αντώνη Μαρκούλη!







Την προηγούμενη Δευτέρα η "Ομάδα Πολιτών" ανακοίνωσε επίσημα την βούλησή της να συμπορευτεί με το ψηφοδέλτιο του δικηγόρου Αντώνη Μαρκούλη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Μετά την εξέλιξη αυτή, η οποία ανεπισήμως είχε διαρρεύσει μέρες πριν, πλέον ο Αντώνης Μαρκούλης μπαίνει πρώτος στη σειρά κατάταξης, με βάση τη λογική των ποσοστών και των συμμαχιών της δεύτερης Κυριακής!

Μεγάλος αριθμός ενεργών πολιτών, εκ των οποίων κάποιοι ήταν βασικά στελέχη του Συριζα, ενώ άλλοι ανένταχτες προσωπικότητες με γνήσιο ενδιαφέρον για την πορεία του δήμου, επικύρωσαν την πολιτική εισήγηση και την συγκεκριμενοποίηση του ονόματος του υποψηφίου δημάρχου.Το δε όνομα αυτού "Πολίτες σε Δράση". 

Τοποθετήσεις...



Πέτρος Τσαπαρόπουλος

Ο σημερινός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ανέλυσε την πορεία των διερευνητικών επαφών και περιέγραψε αναλυτικά το γιατί απορρίφτηκε η συνεργασία με τον σημερινό Δήμαρχο Βοργιαζίδη όπως επίσης και τους λόγους που οδήγησαν στην πρόταση συμπόρευσης με τον Αντώνη Μαρκούλη

Για τον κ. Βοργιαζίδη, ανέφερε ότι προϋπήρχαν θέματα που βάραιναν το κλίμα συνεργασίας, όπως η θέση του για τα αποθεματικά, που συνέπλευσε εν πολλοίς με τον Πατούλη,η αντίθεσή του για τον "Κλεισθένη" και η ερμαφρόδιτη θέση του στο θέμα του ονόματος της γείτονος χώρας και στη λογική των συλλαλητηρίων. Πρόσθεσε, ότι το τελευταίο διάστημα οι επαφές έφεραν στην επιφάνεια δύο επιπλέον προβλήματα, το πρώτο ότι η λογική του κ. Βοργιαζίδη ήταν μια απολίτικη αντίληψη που έλεγε εν ολίγοις "βάλτε δυο τρεις συμβούλους και τίποτε πέραν αυτών" και το σημαντικότερο ότι διετύπωσε την επιθυμία να στηριχτεί μεν, αλλά αυτό να μην ανακοινωθεί δημόσια!!!! Γεγονός που αποτελούσε εκτός των άλλων και ευθεία προσβολή στα πρόσωπα  που απαρτίζουν την "Ομάδα Πολιτών".
Μετά την περιγραφή είχε ουσιαστικά τελειώσει η διαδικασία, το σώμα χωρίς αντίθετη άποψη, ενέκρινε την εισήγηση και την επιλογή Μαρκούλη.

Γιώργος Κάκαρης. 

Ιδιαίτερα σκληρός στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Κάκαρης, μίλησε για απόπειρα διασυρμού του ονόματός του από την πλειοψηφούσα παράταξη, που επιχείρησε να τον εμφανίσει ως αντιδρώντα, λόγω του ότι δεν του εδόθη θέση έμμισθη. Δήλωσε ότι ο Δήμαρχος Βοργιαζίδης είναι πολιτικά ανήθικος και το αιτιολόγησε με το  ότι του προσέφερε τη θέση στην ΚΕΠΑ για την μισή θητεία(!!!!) και όταν αρνήθηκε χαρακτηρίζοντας ευτελές το σκεπτικό, του έγινε αντιπροσφορά έμμισθη θέση στο ΔΗΠΕΘΕ, την οποία επίσης αρνήθηκε, καθότι ήταν δεν ήταν ο χώρος που θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα.
Χαρακτήρισε καταστροφική την πολιτική που ακολουθήθηκε, αποδίδοντας την κύρια ευθύνη πρωτίστως στον Δήμαρχο Βοργιαζίδη και δευτερευόντως στην ομάδα γύρω του.

Χαμπίδης Δημήτρης.


Τοποθετήθηκε πολιτικά για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε στα λάθη τακτικής της προηγούμενης περιόδου Μπέκη, μίλησε για συστράτευση απάντων και πασών, και με στοιχεία ποσοστών τεκμηρίωσε την άποψη για νίκη του συνδυασμού, γεγονός που πλέον είναι κοινός τόπος .

Τάσος Κωστόπουλος.


Ο Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής του Συριζα, μίλησε για την ανάγκη να δοθεί μια μάχη με πολιτικό περιεχόμενο και απώτερο στόχο την επανεκκίνηση του Δήμου αλλά και την εφαρμογή πολιτικών με αριστερό πρόσημο.



Νίκος Νπέκης.


"Άρχοντας" ο Μπέκης, παρέκαμψε τις όποιες προσωπικές αναφορές, είχε έναν καλό λόγο για όλους και βέβαια δήλωσε στρατιώτης στη νέα προσπάθεια, ευχόμενος από καρδιάς καλή επιτυχία. Είναι ο ορισμός του "πολιτικού με ποιότητα".




Τοποθετήθηκαν πολίτες με ενδιαφέροντες προβληματισμούς και προτάσεις. 

Η κα. Παπαγιαννούλη μίλησε για το θέμα των αδέσποτων και με απόλυτη καθαρότητα μίλησε για την μέχρι σήμερα απαξιωτική στάση της Δημοτικής Αρχής σε έχοντες ευαισθησίες αυτού του είδους.

Ο κ Λένος μίλησε για την ανάγκη οργανωτικού σχεδιασμού και διεύρυνση των ομάδων δράσης σε κάθε χωριό και κάθε διαμέρισμα πόλης.

Ο Θόδωρος Γκατζίδης έμπειρο στέλεχος και αγαπητός σε όλους, γνωστός  για τους αγώνες του, την ανιδιοτέλειά του και την ευθυκρισία του, μίλησε για την εγκληματική αμέλεια αξιοποίησης της κοίτης του Τριποτάμου, όταν όλες οι Ευρωπαϊκές πόλεις και όχι μόνο, αξιοποιούν και αν δεν έχουν δημιουργούν συνθήκες τεχνητού "Τριποτάμου". Μια πολύ εύστοχη επισήμανση.


Οι αναλύσεις πλέον μιλούν για βέβαιη συμμετοχή του ψηφοδελτίου Μαρκούλη στον δεύτερο γύρο και με βάση τις μέχρι σήμερα πολιτικές δυνάμεις η επικράτησή του θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιη.















4 σχόλια:

  1. Θα ήθελα απαντήσεις σε δύο Ερωτήσεις:
    1.ερώτηση. Δεν τον πείραξε τον Αντώνη το γεγονός ότι δεν υπήρξε πρώτη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απευθύνθηκαν σε αυτόν όταν δεν τελεσφόρησε η πρώτη ; δηλαδή δεν κατάλαβε ότι υπήρξε λύση ανάγκης; Γάμος απελπισίας για να μη μείνει η "Νύφη" στο ράφι; Θέλαμε τον Κώστα για γαμπρό των φλερτάραμε αλλά δεν μας ήθελε και "πέσαμε" στον Αντώνη, (έτσι μου φαίνεται). ρε Αντώνη πως σε τούμπαραν για το Δημαρχιλίκι ; ; ; Ομολογώ ότι στάθηκες με αξιοπρέπεια έως τώρα. Τώρα όμως φαίνεται πως "παντρεύεσαι" για την "προίκα".
    2.ερώτηση. ήθελα να ήξερα αν θα το δημοσιεύσει αυτό το "Πράσινο μίλι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι προφανές ότι σε στεναχωρεί το ότι έμεινε εκτός νυμφώνα η επιλογή σου, που είναι ο Κώστας Βοργιαζίδης, όσο και αν προσπαθείς να το κρύψεις πίσω από το υποκριτικό ενδιαφέρον για την"τύχη" της υποψηφιότητας Μαρκούλη. Λογικά σε στεναχωρεί και το ότι πλέον η υποψηφιότητα Μαρκούλη, σύμφωνα με τους αριθμούς, είναι στην πρώτη θέση.Ο Συριζα έκανε επαφές με΄όσους εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί. Στο τέλος της διαδικασίας έκρινε ότι με τον Μαρκούλη εκφράζονταν καλύτερα και επέλεξε να τον στηρίξει. Δεν βλέπω κάτι αξιόμεμπτο...Το prasino-mili δημοσιεύει όλα όσα ανήκουν στην κατηγορία "άποψη",χωρίς εξαιρέσεις και επιλογές φίλα προσκείμενων, όπως βλέπεις, ακόμη και των φίλων Βοργιαζίδη που ντρέπονται να εμφανιστούν με το όνομά τους ...Παρέλειψες να ψέξεις και τον Βοργιαζίδη για τις επαφές...Αν θέλεις να τηρήσεις στοιχειωδώς ίσες αποστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι κακό να είναι η επιλογή μου ο Κώστας (παρ' ότι κάνεις αυθαίρετες ερμηνείες οι οποίες συνήθως είναι και λαθεμένες). Απαντάς με λεπτομέρειες και σιγουριά για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και για τους χειρισμούς του Αντώνη !!!. Λογικά δεν με στεναχωρεί τίποτα διότι ο Αντώνης τυγχάνει φίλος (αυτό το "προνόμιο" δεν το έχεις μόνο εσύ) και μάλιστα χωρίς ιδιοτέλειες. Εγώ δεν μίλησα για κάτι "αξιόμεμπτο" εσύ το είπες σαν να σε απασχολεί... Ο προβληματισμός μου είναι μήπως τελικά κάποιοι εκμεταλευτούν πολιτικά τον Αντώνη, καιροσκοπικά εκθέτοντας τον τελικά και δεν του αξίζει. Οι "καλοί φίλοι" αναζητούν όλες τι εκδοχές και δεν βλέπουν μόνο αθροιστικά ποσοστά εξουσίας. Για τις "επαφές Βοργιαζίδη" που λες εγώ δεν γνωρίζω λεπτομέρειες όπως εσύ... ξέρω μόνο ότι δημοσιεύεται.
      Μη βλέπεις παντού εχθρούς, η κριτική δεν είναι εχθρός και εσύ δεν φαίνεται να την αντέχεις. Μην ορμάς παθιασμένα κατά πάντων, μπορεί να κάνει κακό στον Αντώνη αυτή η τακτική.
      Το ότι το "prasino-mili δημοσιεύει όλα όσα ανήκουν στην κατηγορία "άποψη",χωρίς εξαιρέσεις και επιλογές φίλα προσκείμενων" στην περίπτωση αυτή αναγνωρίζω, το απέδειξες.
      Την επώνυμη κριτική την κερδίζεις δεν την απαιτείς.

      Διαγραφή
  3. Προφανώς δεν είναι κακό να είναι επιλογή σου ο Βοργιαζίδης, κακό είναι να είναι επιλογή σου ο Βοργιαζίδης και να σε "ανησυχεί" η πιθανά κακή πορεία του Αντώνη... Αν ήσουν φίλος τέτοιους προβληματισμούς θα τους έλεγες σε επίπεδο προσωπικό στηρίζοντας δημόσια την υποψηφιότητά του...Τώρα αν βλέπω παντού εχθρούς, τους ξέρω, δεν χρειάζεται να ψάξω...Το μόνο που με ανησυχεί είναι να μην αδικήσω κάποιον, ή να μην τον αδικήσω πολύ όταν συμβεί σε τόσα κείμενα.Σε ότι αφορά την κριτική, εμένα, ένα περίεργο πράγμα, με εκνευρίζει αρχικά, όμως μόλις τελειώσω με τα πρώτα γαλλικά, την προσμετρώ στα επόμενα...Φυσικά υπάρχουν και οι θεοί, που χαίρονται με την κριτική...Δυστυχώς δεν ανήκουμε σ αυτούς..Τι να κάνουμε...Κατασκευαστικό λάθος..Νομίζω ότι κουράσαμε, σε θέματα προσωπικά, δεν είμαι εγώ το θέμα, αλλά ο Δήμος και η προοπτική...Βάλε ένα χεράκι να βγεί ο Αντώνης και επειδή είναι φίλος σου και δεν έχεις ιδιοτέλεια, θα έχεις την ευχέρεια να βοηθήσεις σημαντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή