Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018


Φαβορί ο Αντώνης Μαρκούλης για Δήμαρχος Βέροιας!








Τελευταίες πληροφορίες θέλουν την οργάνωση του Συριζα να προσανατολίζεται στην στήριξη του ψηφοδελτίου του Αντώνη Μαρκούλη, έγκριτου νομικού, που χρόνια τώρα σταθερά κινείται στον χώρο της κεντροαριστεράς . Ο αρχικός προσανατολισμός ήταν να στηριχτεί ο σημερινός Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Μια σειρά από λάθη και απρεπείς πολιτικές συμπεριφορές, επέβαλλαν την αλλαγή πορείας.

Συγκεκριμένα:

Αναφέρεται ότι ο Κώστας Βοργιαζίδης "απαίτησε" η στήριξη που θα του δίνονταν  να μην ανακοινωθεί, γεγονός που ήταν καταφανώς προσβλητικό σε ένα σύνολο πολιτών, που μπορείς να έχεις τις όποιες πολιτικές διαφωνίες, όμως δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτών που σε προσβάλλει η συμπόρευση.Στελέχη του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη μάλιστα, μιλούσαν απαξιωτικά για στελέχη της αριστεράς, αναφέροντας ότι η συμπόρευση μαζί τους περισσότερο κακό θα έκανε στον συνδυασμό παρά καλό! 
Το καλάμι είχε αναβάτη πλέον....



Στο θέμα του Μακεδονικού ο Κώστας Βοργιαζίδης δοκίμασε να παίξει σε δύο ταμπλώ, χάνοντας δύο στα δύο... Εκνεύρισε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, που ως άλλος Παπαφλέσσας ηγείτο μέχρι τότε του αγώνα προστασίας της Μακεδονίας μας από τις σκοτεινές δυνάμεις... Εκνεύρισε όμως και την οργάνωση του Συριζα που αντιλαμβάνονταν τον εμπαιγμό...

Στελέχη της πλειοψηφούσας παράταξης του Κώστα Βοργιαζίδη  που παραβρέθηκαν ως μη όφειλαν στις εργασίες της "Κίνησης Ενεργών Πολιτών", τοποθετήθηκαν επιθετικά ενάντια στον "Κλεισθένη" παρουσιάζοντάς το ως το πολιτικό σύστημα που θα φέρει τη διαφθορά στους Δήμους (ενώ μέχρι σήμερα η διαφθορά είναι άγνωστη λέξη στην τοπική αυτοδιοίκηση...) και επιτέθηκαν φραστικά σε "συντρόφους" τους, παρουσιάζοντάς τους ως ιδιοτελείς και εκεί ξεχείλισε το ποτήρι...

Στο θέμα των αποθεματικών, το στέλεχος της δεξιάς ο χρυσοποίκιλτος Πατούλης (ο εικονιζόμενος με την Μεγαλειοτάτη... και τον σεμνό γόνο...)  ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία, έθετε θέμα μη απόδοσης των αποθεματικών, ώστε η κυβέρνηση να στερηθεί από ένα ατού στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Στην λογική αυτή αφελώς προσχώρησε σε κάποιο βαθμό και η πλειοψηφούσα παράταξη Βοργιαζίδη, μη αντιλαμβανόμενη ότι ηθελημένα ή αθέλητα γινόταν εργαλείο στα χέρια της συντηρητικής παράταξης. 

Αυτά και άλλα ήταν που οδήγησαν την οργάνωση του Συριζα να αλλάξει πορεία πλεύσης και να ρίξει το βάρος στην υποψηφιότητα Μαρκούλη, αλλάζοντας το πολιτικό τοπίο με μια κίνηση.

Μετά την επισημοποίηση της επιλογής , θα έχουμε πληρέστερο ρεπορτάζ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου