Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Συστημένο... Πρόεδρο "Κινήματος Αλλαγής"
 Φώφη Γεννηματά.





   κα.Πρόεδρε. 

  Συνέδριο χιλιάδων συμμετεχόντων, χωρίς λόγο, χωρίς ουσιαστική παρέμβαση, χωρίς πολιτική αξία συμμετοχής, ευνοεί μόνο τους μηχανισμούς στήριξης "ημετέρων" και την διατήρηση στο "παιχνίδι" αυτών που θα έπρεπε να εξαφανιστούν από την πολιτική κονίστρα, αν ήθελαν να συνεισφέρουν στην υπόθεση που λέγεται Ελλάδα.

  Προσυνεδριακή διαδικασία χωρίς θεματικές ενότητες, ανάλυση εισηγητικής πρότασης, συμπλήρωση ή διόρθωση...
αυτής με βάση τις τοποθετήσεις των τοπικών στελεχών, είναι ανέκδοτο. Αναφορικά με τις πολιτικές δυνατότητες δε των στελεχών της περιφέρειας  και επειδή υπάρχει μια λανθάνουσα εικόνα στα "κεντρικά" , νομίζω ότι πολιτικά ανίκανους, κοινώς λεγόμενους τενεκέδες ,μάλλον έχετε σε υπερεπάρκεια στα κεντρικά, αν κρίνω από τα αποτελέσματα διαχείρισης χρόνια τώρα και φυσικά από το τελικό αποτέλεσμα των "ικανών", που είναι η πτώχευση της χώρας.

  Αναφορικά με το θέμα των "διώξεων" στελεχών του χώρου.Ένα κόμμα που σέβεται την ιστορία του, δεν αφήνει ακάλυπτα τα στελέχη του όταν υφίστανται πολιτική δίωξη για την στάση τους στον δημόσιο διάλογο. Αυτό διότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται την διαφορά της  δήθεν ευθείας τοποθέτησης "όλα στο φως", από το κλείσιμο το μάτι στους απέναντι, να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις, ξεκαθαρίζοντας το πεδίο από εσωτερικούς "εχθρούς" που έχουν την δυνατότητα να κινούνται σε σαφώς ανώτερα πολιτικά πεδία. Φοβάμαι ότι οι Βενιζέλος και Λοβέρδος δεν τρώγονται και τόσο εύκολα...Είναι δυσκολοχώνευτοι...  Δεν είναι Χρυσοχοίδης που ανέχτηκε, κακώς, να τον ανασκολοπίσετε πολιτικά, χωρίς να σας υπενθυμίσει από ανωτερότητα ότι "εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα, είναι απρεπές  να κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια...".

  Αναφορικά με τις πιθανές συνεργασίες και επειδή είναι προφανές ότι κάποιοι έκαναν τις δικές τους επιλογές με βάση την προσωπική τους τακτοποίηση (Σταύρος Θεοδωράκης) ή την αρρωστημένη μανία άλλων να "καθοδηγούν" κάποιον, εκδικούμενοι όσους στο παρελθόν τους επέπληξαν για πράξεις ή παραλείψεις (Κώστας Λαλιώτης), νομίζω ότι μεταξύ ενός πολιτικού αντιπάλου που πήρε το μάθημά του, μετά το βρώμικο 89 και ενός ηθικολογούντος αενάως και ισοταχώς  που επιχειρεί να επαναλάβει τα πολιτικά εγκλήματα του παρελθόντος, η λογική λέει επιλέγουμε τον πρώτο, φυσικά με όρους πολιτικής συμπόρευσης. Αδιανόητο η σημερινή κυβερνώσα παράταξη να σέρνει στα δικαστήρια και σε εξεταστικές στελέχη του χώρου (Βενιζέλο, Λοβέρδο) που μείωσαν τις δαπάνες στον τομέα της υγείας και να απαλλάσσει λόγω παραγραφής ή βλακείας, όσους αυτομόλησαν και γίνανε γενίτσαροι για να πείσουν για την όψιμη και επ αμοιβή αριστεροσύνη τους   (Μπόλαρης, Κουρουμπλής).

  Υπενθυμίζω ότι  την περίοδο Βενιζέλου-Λοβέρδου , τα χρέη προς τις φαρμακοβιομηχανίες μειώθηκαν κατά 30%  κατόπιν ισχυρών πιέσεων της πολιτική ηγεσίας προς τους φαρμακοβιομήχανους. Αμέσως μετά λόγω κουρέματος,του γνωστού  PSI, οι οφειλές μειώθηκαν έτι περαιτέρω .Έτσι από ένα οφειλόμενο ποσό 6.9 δις ευρώ, κατέληξε να οφείλει το δημόσιο 972 εκατομμύρια!!!!! Οι ανωτέρω αναγραφόμενοι της περιόδου εκείνης , υψηλόβαθμα στελέχη της παράταξης, αφίενται στο έλεος των τυχάρπαστων.Την ίδια ώρα ο και τότε υπουργός υγείας Κουρουμπλής, μένει εκτός κάδρου λόγω παραγραφής!!!!!Κουρουμπλής ο οποίος το 2015 ξέχασε(!!!!!!)να μειώσει τις τιμές των φαρμάκων...Να προσθέσω  και την μη δίωξη του "εθνικού κεφαλαίου" και για την ατ=ριστερά του Τσίπρα, Καραμανλή που επί θητείας του οι δαπάνες για την υγεία πήγαν από 2.43 δις ευρώ στα 5.1 δις!!!!

  Σε κάθε περίπτωση κυρία Πρόεδρε, πρέπει να αποδείξετε ότι δεν είστε στη θέση αυτή λόγω σύμπτωσης επιθέτου με ιστορικό στέλεχος, αλλά λόγω πολιτικών "σταθερών" του αείμνηστου Γεννηματά. Διαφυλάξτε λοιπόν τα στελέχη του χώρου από τις συμμορίες, προχωρήστε σε έναν σε βάθος διάλογο για το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης, απομακρύνετε αυτούς που πλέον ακόμη και για λόγους αισθητικής απωθούν τον πολίτη από το να προσεγγίσει τον χώρο, δώστε μια νέα εφαρμόσιμη πρόταση στον πολίτη που αγωνιά για το μέλλον το δικό του, του παιδιού του, της επιχείρησής του, της σύνταξής του και ουδόλως για τη σωτηρία του κάθε εθισμένου στις καρέκλες της εξουσίας,που σήμερα πάσχει από εμφανές σύνδρομο στέρησης .Η κοινωνία αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε... Έκανε το πρώτο βήμα προσέγγισης για κάτι νέο, όμορφο, ειλικρινές και επλιδοφόρο...Αν δεν το βρει, φοβάμαι έχει και αλλού πορτοκαλιές... Και θα είναι φοβερή η μοναξιά...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου