Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Μετά από 10 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 20 χρόνια γάμου και 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατέληξα να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς-μαμά" και να τρώω στο "μάρκετ πεθερός-πεθερά"!

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!


Καλησπέρα φίλοι μου,
σήμερα θα σταθούμε σε μερικές μικρές επισημάνσεις, οι οποίες στην πορεία μπορεί και να γίνουν μεγάλες.
Αυτό που με στενοχωρεί και συνάμα με εξοργίζει, είναι ότι σε τούτη εδώ τη δύσμοιρη πατρίδα, ακόμη δεν έχουμε κατανοήσει τι συμβαίνει...
Δεν έχουμε καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης.
Εξακολουθούμε να είμαστε παρτάκηδες και μόνο!
Δυστυχώς όταν θα βρεθούμε μπροστά της, πρόσωπο με πρόσωπο (με την κρίση!) τότε μάλλον θα είναι πολύ αργά.

Τώρα, όπως εγώ γουστάρω να βλέπω κατάματα την κρίση, έτσι κάποιος άλλος γουστάρει να βλέπει τον Μητσάρα ή τον Μπάμπη τον νταλικιέρη ή τη Μόνικα!
Γούστα είναι αυτά και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και τζατζίκι!

Με άλλα λόγια η «φασαρία» που έχει προκύψει με αφορμή το νομοσχέδιο του κ. Κοντονή θα έπρεπε να είναι άνευ σημασίας, διότι αφορά ένα απειροελάχιστο ποσοστό της κοινωνίας έως μηδαμινό. Άλλα είναι τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας με τα οποία θα έπρεπε να ασχολούνται τα κόμματα της αντιπολίτευσης αξιωματικής και μη.
Παρόλα αυτά πέσανε στην παγίδα του Αλέξη και του επιτελείου του, ο οποίος με μεγάλη μαεστρία πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και τρέχει ο Κυριάκος να τη βρει!

Ο Αλέξης φίλοι μου, ηγέτης ενός κόμματος που εφαρμόζει ΔΕΞΙΟΤΑΤΗ πολιτική, με κάποιο τρόπο θα πρέπει να δείξει ότι έχει και κάποιο αριστερό πρόσημο. Να μας θυμίσει με  κάποιο τρόπο την αριστερή καταγωγή του.

Αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ θα «περάσουμε» στην δεξαμενή από την οποία αντλεί ψήφους, στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό!
Με την ενδεχόμενη εκλογή, της συμπαθέστατης Φώφης, ίσως λόγω συγκυρίας τα ποσοστά να τσιμπήσουν κάτι προς τα πάνω, αλλά κακά τα ψέματα, για την πλατιά μάζα, είναι εκφραστής του παλαιού του κομματικού.
Προσωπικά εύχομαι, το νέο, από τη στιγμή που δεν εκλεγεί, να έχει τέτοιο ποσοστό, ικανό για να συνεχίσει και μην αποσυρθεί.
Δηλαδή να λάβει το μήνυμα, ότι δεν σε εκλέξαμε, αλλά η ώρα σου έφτασε, πλησιάζει.

Περνώντας στα «αστέρια» της ΝΔ, που νομίζουν ότι ήδη κυβερνάνε, να τους επιστήσω την προσοχή, να προσέξουνε τι έγινε στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ξαφνικά, αποφάσισε να αλλάξει γήπεδο στην πολιτική σκακιέρα και ψάχνει πλέον τους ψηφοφόρους!

Η Νέα Δημοκρατία Κυριάκο, εκτός από ένα παλαιό, διεφθαρμένο κόμμα, είναι το κόμμα το συντηρητικό, που διαπίστωσε ότι πλέον στην χώρα δεν υπάρχει κοινή λογική, για αυτό και σε εξέλεξε.
Αυτό το σημείο όμως απέχει πολύ από το να μετατραπεί η ΝΔ σε ένα κόμμα νεοταξίτικο, νεοφιλελεύθερο, το οποίο θα λέει ναι, σε οποιαδήποτε ηλιθιότητα.
Για παράδειγμα η Ευρώπη του «πολιτισμού» εάν προτείνει το δικαίωμα στην υιοθεσία από τους παιδεραστές, τότε τι θα προτείνετε;

Άλλο πράγμα Κυριάκο, ο φιλελεύθερος και άλλο ο αναρχοφιλελεύθερος και άλλο ο φιλελευθεροηλίθιος!
Το ξεκαθαρίζεις γρήγορα, διότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου