Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Συνέντευξη με τον Νίκο Λιολιόπουλο.







 Ο Νίκος Λιολιόπουλος είναι από τα στελέχη που επελέγησαν στην πρώτη δεκαπεντάδα πανελλαδικά να πλαισιώσουν τον χώρο της ΝΔ και να τον εμπλουτίσουν με νέες ιδέες. Ζητήσαμε την άποψή του για το αγροτικό, την συζήτηση για "τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων" και για την μορφή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο χώρος των αγροτών πνέει τα λοίσθια.Εμπλέκονται αγρότες, έμποροι-κονσερβάδες, πολιτεία. Ποια η ευθύνη ενός εκάστου;




Είμαι συνεπής οπαδός της άποψης πως για ότι συμβαίνει στη χώρα μας είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.Εμείς οι πολίτες ψηφοφόροι είμαστε αυτοί που με τις επιλογές μας οδηγηθήκαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Έτσι λοιπόν και στον αγροτικό χώρο οι ευθύνες είναι κυρίως δικές μας (εννοώ των αγροτών).Ενδεικτικά αναφέρω την επιλογή προσώπων αμαθών σε θέσεις ευθύνης και συχνά αποδεδειγμένα διεφθαρμένους σε θέσεις δικής μας εκπροσώπησης.Αν δείτε ποιοι διοικούν τις συνεταιριστικές μονάδες του τόπου θα καταλάβετε...Στο θέμα του ροδάκινου οι αιτίες της κατρακύλας των τιμών είναι πολλές. Κακή οργάνωση των συνεταιριστικών φορέων,υπερχρεωμένοι σε εγκληματικό βαθμό, απουσία πολιτικής εξαγωγών και ελέγχου καρτέλ, πολυκερματισμός ομοειδών μονάδων.

Ορθή ή εσφαλμένη η απόφαση της κυβέρνησης για άρνηση συμμετοχής στη συζήτηση για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών κομμάτων;

Η ανθρωπότητα πρέπει να έχει ως κύριο μέλημα τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους ολοκληρωτισμό. Οι δύο κύριες μορφές του,ο ναζισμός και ο κομμουνισμός,στοίχησαν εκατομμύρια ζωές.Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πολύ δε περισσότερο να αρνούμαστε την ιστορία, η οποία ενίοτε είναι σκληρή με τις θεωρήσεις μας. Παράλληλα όμως η αναγνώριση των ιστορικών γεγονότων δεν πρέπει να οδηγεί σε διχασμό, η δε απόδοση ευθυνών δεν μπορεί να γίνεται με το να μετράμε νεκρούς και να ζυγίζουμε το αίμα που χύθηκε.
Από αυτό το πρίσμα είναι λαθεμένη η απόφαση της κυβέρνησης να μη μετάσχει και επιζήμια για την θέση της χώρας στην Ευρώπη και στο παγκόσμιο μικρό χωριό.Με καλύπτει απόλυτα η θέση της ΝΔ όπως αυτή εκφράστηκε αρμοδίως.

Πατρίς , θρησκεία , οικογένεια και ΝΔ του Κυριάκου πάνε;

Το να εκφράζεις φιλελεύθερες κοσμικές απόψεις στη ΝΔ δεν είναι εύκολη υπόθεση.Σε αντίθεση με την ηγεσία και ένα μικρό για τις προσδοκίες μου ποσοστό ανοιχτών σε απόψεις πολιτικών στελεχών, ο πολιτικός χώρος είναι εν πολλοίς βαθιά συντηρητικός και ενίοτε φοβικός...Αυτό δεν αλλάζει εύκολα, δεν τρέφω αυταπάτες.Σε κάθε περίπτωση θεωρώ χρέος μου να καταθέτω τις απόψεις μου ακόμη και αν ο χώρος δεν είναι έτοιμος να τις συζητήσει, ακόμη και με κόστος...Πως άλλωστε θα έλθει το νέο, αν δεν συμπληρώσουμε με νέες απόψεις το παλιό;Έχω τη απόλυτη βεβαιότητα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πετύχει την μετεξέλιξη της ΝΔ σε ένα σύγχρονο κόμμα, με φιλελεύθερες οικονομικά θέσεις και αυτό σε πρώτη φάση αρκεί.Ο πολιτικός φιλελευθερισμός δυστυχώς δεν μπορεί να εκφραστεί στην Ελλάδα από κόμμα εξουσίας.Όσο και αν πονάει αυτή είναι η γυμνή αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου