Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Παραλειπόμενα από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ημαθία.


   Εάν αξιολογούσαμε την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ημαθία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές κύλισε ομαλά. Η εικόνα που θέλησαν να εμφανίσουν οι σχεδιαστές, σχεδόν ολοκληρώθηκε. Εμφανίστηκε ως ένας σύγχρονος κεντρώος πολιτικός, με ευαισθησίες για ένα μικρό σκυλάκι που βρέθηκε στο δρόμο του "τυχαία",με  δυνατότητα να συνομιλεί για την ιστορική αξία των βασιλικών τάφων με το ίδιο ενδιαφέρον που συνομίλησε με μικρά παιδιά που έπαιζαν μπάλα.Η επεξεργασία όμως του φωτογραφικού υλικού, έδειξε πολύ περισσότερα πράγματα για την αξιολόγηση των στελεχών και για την ιεραρχική τους τοποθέτηση. 
Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, π. βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης ήταν ο σταθερά ο εκ δεξιών του προέδρου, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί για την νέα ηγεσία αξιοποιήσιμο στέλεχος και μάλιστα κατά έναν περίεργο και άμεσα δηλωτικό τρόπο ιεραρχικής τοποθέτησης , με προβάδισμα έναντι του ασκούντος τυπικά τα καθήκοντα του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου, του οποίου εγκληματική παράλειψη , την οποία θα αναφέρουμε παρακάτω , εκνεύρισε το επιτελείο του προέδρου.


Η Νίκη Καρατζιούλα επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται για προνομιακή συμπάθεια από το περιβάλλον του προέδρου και αυτού του ιδίου προσωπικά.Υπήρξε η με απόλυτη  διακριτικότητα μόνιμη πολιτική  συνοδός του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το δεξί χέρι του επιτελείου που προηγήθηκε και προετοίμασε την επίσκεψη. Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για την ένταξή της στο ψηφοδέλτιο, μάλιστα το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ευρύτατα η άποψη ότι διεκδικεί μετωπικά την πρώτη θέση στις εκλογές οποτεδήποτε και αν γίνουν, παρακάμπτοντας τον χαμηλών πολιτικών αποδόσεων Απόστολο Βεσυρόπουλο, του οποίου η πολιτική φθορά γίνεται πλέον εμφανής δια γυμνού οφθαλμού...


Ο Παναγιώτης Παλπάνας, υπερέβη εαυτόν στην προσπάθειά του να διοργανώσει επιτυχώς την επίσκεψη, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κέντρο, συνομιλητής του επιτελείου του προέδρου και του ιδίου προσωπικά.Εκτιμάται η καθαρότητα , η ανιδιοτέλεια και η φιλότιμη προσπάθεια να διευρύνει τον χώρο με κάθε τρόπο.

 
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, είναι προφανές ότι δεν νιώθει άνετα μπροστά στον νέο ηγέτη της παράταξης, βρίσκεται πάντοτε στις πίσω σειρές προσπαθώντας να αποφύγει την συμπόρευση, προτιμά να βαδίζει στη "σκιά" και του χρεώνεται το πολιτικό σφάλμα του να μην φροντίσει να συνομιλήσει ο πρόεδρος με συνεταιριστικά στελέχη, σε έναν νομό κατ εξοχήν αγροτικό. Φημολογείται ότι η "αμέλεια" αυτή ήταν σκόπιμη, επειδή το περιβάλλον του διαδίδει ότι είναι ο επόμενος υφυπουργός οικονομικών και η εμφάνισή του στα αγροτικά στελέχη, παρόντος του προέδρου, ακύρωνε την εικόνα αυτή...Έξυπνη κίνηση...(Στην από κοινού φωτογράφιση, μάλλον δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω στενότητας διαδρόμου και έτσι προέκυψε ....)

 
 Ο Κώστας Καλαϊτζίδης συνόδευσε τον πρόεδρο σε όλη την περιοδεία, όμως δεν είναι το"καλό" του αυτού του είδους οι πολιτικές δραστηριότητες. Θα προτιμούσε μια συζήτηση σε ανθρώπινο επίπεδο, ένα φιλικό τραπέζι με το περιβάλλον του . Έχει μια "συμπαθητική  απέχθεια" για τις ανάγκες των πολιτικών στελεχών που ίσως του κοστίσει...


Ο Νίκος Λιολιόπουλος διακριτικά εμφανίστηκε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι άλλωστε μία από τις επιλογές του χώρου για την επόμενη διακυβέρνηση του τόπου.Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας της Κυριακής (Ελευθερία του Τύπου) υπήρξε μια από τις καλύτερες προσωπογραφίες , εν προκειμένω του Νίκου Λιολιόπουλου, όπου κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και τον ανυπόκριτο σεβασμό των αναγνωστών μιλώντας για την ζωή του για τις χαρές του αλλά και τις λύπες του.Πηγαίος, ανυπόκριτος , ευθύς και με χιούμορ...Σπανίζει το είδος...Η Γεωργία Μπατζαρά επίσης ήταν στον στενό πυρήνα αυτών που συνόδεψαν τον πρόεδρο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που λένε ότι μάλλον θα είναι μία από τις δύο κυρίες που θα μετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του χώρου.


  Ίσως την επόμενη φορά θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον η αιφνίδια επίσκεψη του προέδρου σε μια επιχείρηση και μια συζήτηση με τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας υπόψιν και του ρίσκου του να ακούσει κάτι πέραν αυτών που ενδεχόμενα θα ήθελε....Μια επίσκεψη σε ένα σχολείο, για να ακούσει από πρώτο χέρι τις ενστάσεις των μάχιμων εκπαιδευτικών...Μια πρόσκληση τοπικού δημοσιογράφου για συνέντευξη εφ όλης της ύλης χωρίς προαπαιτούμενα και περιορισμούς...Θα άκουγε περισσότερα από ότι άκουσε από το αποστειρωμένο περιβάλλον των πολιτικών στελεχών, που στο κάτω κάτω "κρύβουν λόγια" φοβούμενα  μην δυσαρεστήσουν ενδεχόμενα αυτόν που αύριο ορίζει την τύχη τους...Έτσι όμως γίνεσαι λαϊκός ηγέτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου