Δευτέρα 17 Απριλίου 2017



Ημιμαθείς και αγράμματοι αυτοδιοικητικοί...




  Όσο περνά ο καιρός φαίνεται η πολιτική ημιμάθεια αιρετών που με προσμονή περιμέναμε να δώσουν μια νέα  ώθηση στα Δημοτικά πράγματα.Η  χαμηλή αντιληπτική ικανότητα στον εντοπισμό των σύγχρονων προβλημάτων, η ρηχότητα των σκεπτικών αντιμετώπισης, η περιορισμένη αντίληψη για το δέον γενέσθαι, καθιστά την διοίκηση επικίνδυνη...


  Το τελευταίο διάστημα είναι της μόδας σε δημάρχους προερχόμενους κατά κανόνα από την συντηρητική παράταξη, αναφέρομαι στους γνωστούς ανεξάρτητους δεξιούς,η λογική των άκριτων ιδιωτικοποιήσεων.Ότι δεν "περπατά" , εκτίθεται σε πώληση με ευτελές αντίτιμο και η ενέργεια αυτή παρουσιάζεται ως καινοτομία, ορθολογισμός και εξυγίανση.

  Το τελευταίο φρούτο είναι οι  σκέψεις για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμάτων. Δεν  αντιλαμβάνονται  ότι το τελευταίο που απέμεινε ως χώρος ευθύνης των δημοτικών αρχών, είναι μια διαχείριση απορριμάτων και αν και αυτά οδηγηθούν σε ιδιώτες, ο Δήμαρχος σε λίγο χρόνο και δικαίως θα αντικατασταθεί από υπηρεσιακό παράγοντα. Το πιθανότερο είναι να αντιληφθούμε βέβαια την απουσία τέτοιων Δημάρχων στην παρέλαση, θα μας λείψει η σεμνή παρουσία τους , το αμήχανό  τους χαμόγελο και το συμπαθές μαύρο γυαλί .

  Είναι τέτοιας κλίμακας η πολιτική αγραμματοσύνη τους, που θεωρούν ότι με τον ερχομό τους ξεκινά μια νέα ημέρα στους Δήμους, αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι ..."εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι κάποτε τ άρματα, κρεμούν σήμερα οι γύφτοι τα νταούλια".

Κρίμα τα όνειρα...Κατέληξαν εφιάλτες...


Επειδή δε θεωρούν ότι "έχουν χρέος να σώσουν τον λαό"...Τους παραπέμπω στον Καζαντζάκη...Πνευματικός διαμετρήματος ήταν, μην ψάχνετε στη λίστα των μεγαλοεργολάβων από κεκτημένη ταχύτητα....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου