Δευτέρα 24 Απριλίου 2017



Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Μετά από 10 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 20 χρόνια γάμου και 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατέληξα να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς-μαμά" και να τρώω στο "μάρκετ πεθερός-πεθερά"!

ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ!

Φίλοι μου καλησπέρα,
σήμερα από ότι φαίνεται θα προλάβω και θα βγω "στον αέρα", στην ώρα μου.
Οι διάσημοι χάσανε οπότε μπορούμε όλοι μαζί να αναφωνήσουμε: "που είναι η μπριζόλα οέο"! Στο στομάχι του Τσάνγκ!
Βέβαια εάν επιθυμείτε να μάθετε και την επιστημονική εξήγηση της νίκης των μαχητών, πρέπει να σας τονίσω ότι ήταν αναμενόμενη.
Γιατί μεταξύ μας, πείτε μου τι είναι φυσιολογικό, να καταδιώκει την μπριτζόλα ένας σαν και μένα, αφρατούλης δηλαδή, ή η να την κυνηγά η Λαουρίτα!

Πάμε τώρα στα δικά μας.
Φίλοι μου, επιτέλους μπορούμε να το ομολογήσουμε.
Η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει.
Φαντασθείτε ότι επισκέφθηκε την περιοχή μας, ένας Μητσοτάκης και η Αραπίτσα εξακολουθεί να είναι στη θέση της, όπως και ο Άγιος Νικόλαος!
Για την Ελιά έχω κάποιες αμφιβολίες, διότι παρατήρησα ένα συνωστισμό από αρκετούς "περίεργους"!
Εάν πάντως αγαπητοί κύριοι της ΝΔ, δεν το έχετε αντιληφθεί, να σας τονίσω ότι επτά χρόνια μνημόνια είναι αρκετά και μη νομίζετε ότι θα καλοπεράσετε όταν και εφόσον κληθείτε να αναλάβετε τη διακυβέρνηση της χώρας!
Από ότι "είδα" και κατανοώντας την "αγωνία" κάποιων για την έξοδο της χώρας από τα αδιέξοδα, είμαι σίγουρος ότι τα πρώτα νομοσχέδια που θα αφορούν τα οικονομικά της πατρίδας μας είναι ήδη έτοιμα!
Είναι προφανές ότι ο ιδρώτας που έτρεχε στα πρόσωπα των γαλάζιων στελεχών προερχόταν από την κούραση!

Για τις Γαλλικές εκλογές να τονίσω ότι ισχύει: "τι έγινε με την μικρούλα ρε γερομπισμπίκη την κατάφερες; Ναι ρε μπαγάσα την κατάφερα"! (από την ανάποδη όμως!).
Πάντως για αυτούς που επιθυμούσανε την καταστροφή της Ευρώπης, μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμη. Υποψήφιοι πλέον ένας νεοφιλελεύθερος τραπεζίτης και μία ακροδεξιά. Ουάου!
Για όσους πάντως τρέξανε να "υμνήσουν" τον νέο πρόεδρο που έρχεται, ας κρατήσουν μικρό καλάθι.
Προσωπικά, δεν περίμενα και τίποτα διαφορετικό για τον ένοικο των Ηλιθίων πεδίων (συγνώμη Ηλυσίων!).
Εάν όμως κάποτε τεθεί θέμα εκλογής για ένοικο των Ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, τότε θα θέσω υποψηφιότητα, με κεντρικό σύνθημα φάε και εσύ ένα σάμαλι μπορείς!

Α μην το ξεχάσω, έχουμε και πλεόνασμα, όχι σε ηλιθιότητα, αλλά σε ευρώπουλα. Για αυτό όλοι μαζί μπορούμε να απαγγέλουμε: «στο πλεόνασμα κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων».

Τάδε έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός μας, ο Αλέξης για το πλεόνασμα των προηγούμενων.
Α ρε ατιμούλικο πάλι μέσα έπεσες!
Και επειδή ο Αλέξης μας έχει μάθει ότι λέει να το υλοποιεί, δώστε βάση και στην άποψη που είχε εκφράσει στον κ. Αυτιά: "με στόχο λένε, να υλοποιήσουν αυτόν τον εθνικό στόχο του κ. Βενιζέλου, το πρωτογενές πλεόνασμα. ΜΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΥΦΕΣΗ".
Και σε άλλη συνέντευξη πάλι υποστήριζες: "διότι δεν μπορείς να έχεις πρωτογενές πλεόνασμα όταν έχεις ύφεση στην οικονομία; Αυτά είναι απλά πράγματα".

Προφανώς μπερδεύτηκες Αλέξη μου. Το μαγαζάκι σου έχει ύφεση, της Βενεζουέλας δεν  …γνωρίζω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου