Δευτέρα 17 Απριλίου 2017


Δυναστεία η Νέα Δημοκρατία Ημαθίας...



  Γοητευτικές κυρίες, σκληροί τύποι, νέοι ραδιούργοι, αφελείς εμπλεκόμενοι...

  Κινητικότητα επικρατεί στην παράταξη της δεξιάς στον τόπο μας με αφορμή την ανά πάσα στιγμή πιθανή διενέργεια εκλογών και την αποτυπωμένη δημοσκοπική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας. Η κινητικότητα αυτή φυσικά συνοδεύεται και από συγκρούσεις συμφερόντων, προσωπικές στρατηγικές, πολιτικές στοχεύσεις και λιγότερο έως καθόλου από διαφορετικές πολιτικές απόψεις, που θα ήταν και δείγμα υγείας.

  Τα πρόσωπα:




Παλπάνας Παναγιώτης. 
  Αγαθός γίγαντας, καλών προθέσεων, έντιμος και αγαπητός, ελαφρώς υστερεί  στην διαχείριση των πολιτικών  θεμάτων που ανακύπτουν, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες  να ισορροπήσει στις πολύπλοκες καταστάσεις που δημιουργεί η προοπτική της εξουσίας, με επιτυχία στις περισσότερες περιπτώσεις . 
  Φορτώθηκε την εκ παραδρομής αντικατάσταση μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής  της ΝΔ και υπεύθυνου οργανωτικού Πέτρου Ανδριανίδη (εξαιρετικά συμπαθούς και αγαπητού),από την Αθανασία Γιαμουστάρη, της οποίας η αμηχανία όταν ερωτάται για τις πολιτικές της φιλοδοξίες μεγενθύνει την προσωπική γοητεία, αντικατάσταση που επεβλήθη όμως από τα κεντρικά, χωρίς δική του υπαιτιότητα.
  Απέφυγε να εμπλακεί στην κόντρα Καλαϊτζίδη -Ουσουλτζόγλου αναλογιζόμενος την λαϊκή σοφία..."όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια..".


Καλαϊτζίδης Κώστας.

  Καλών προθέσεων, ανίδεος περί τα πολιτικά, τις ίντριγγες και τις ραδιουργίες, επιχειρεί να σταθεί στο προσκήνιο με μόνο εφόδιο έναν πολιτικό πρωτογονισμό εντιμότητας , που στις μέρες του κυνισμού που διανύουμε, φαντάζει χάρτινη ομπρέλα σε θύελλα...
Έχει ήδη δρομολογηθεί η αντικατάστασή του από τον πολιτικό του προϊστάμενο και μάλιστα κατά τρόπο ανοίκειο . Για τον λόγο αυτό δέχεται επιθέσεις άλλοτε με τη μορφή του "πολιτικού-τροχοπέδη" στην ανάπτυξη του τόπου...καταφανώς άδικο γιατί είναι τόσο μακριά από δεύτερες σκέψεις, που και να ήθελε  δεν θα το επιτύγχανε. 
  Αφού διασύρθηκε επί ημέρες για το θέμα ,κάνοντας το λάθος της μη άμεσης απαίτησης κάλυψης από τον περιφερειάρχη Τζιτζικώστα, σήμερα είναι εκ νέου το θύμα μιας επίθεσης εκ των έσω, επίθεσης που πολιτικό στέλεχος με στοιχειώδη εμπειρία θα είχε σηκώσει γη και ουρανό για αποκατάσταση .
Το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης ανακοινώνει την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις προσεχείς εκλογές, στον καλό φίλο δημοσιογράφο της σελίδας xronika Χάρη Μόχλα και μάλιστα δηλώνει  ότι το θέμα έχει συζητηθεί( με τον Τζιτζικώστα προφανώς) και έχει κλείσει!!!! Αντί του επιβαλλόμενου, να απαιτήσει δηλαδή διάψευση και καταδίκη ως αναληθούς του ισχυρισμού περί συμφωνίας, αποδέχτηκε τηλεφωνική διαβεβαίωση του Χαλκίδη περί αλλοίωσης των λεγομένων του από τον δημοσιογράφο!!!!! 
  Απλά "δεν το έχει" και ο επιφορτισμένος με την "πολιτική του εικόνα" περίγυρος μάλλον παίζει παιχνίδια διαδοχής και ομαλής μετάβασης...

Ότι έχει ήδη χάσει την πολιτική του ισχύ είναι δεδομένο, δικαιούται όμως να ζητήσει την δυνατότητα αξιοπρεπούς αποχώρησης. Ψιλά γράμματα θα μου πεις...


Μιχάλης Χαλκίδης.

  Περίεργο το ότι ένα στέλεχος των δυνατοτήτων του Χαλκίδη, με αξιοσημείωτη θητεία κοινοβουλευτική , με βαθιά γνώση του χώρου της αυτοδιοίκησης, με ιδιαίτερες δεξιότητες και ευστροφία , να υποπίπτει σε τέτοιου τύπου λάθη, εκθέτοντας τον εαυτό του, τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη και την Νέα Δημοκρατία.
Περίεργο και μη αναμενόμενο...

Νίκη Καρατζιούλα.

Παρότι η ίδια αποφεύγει να το επιβεβαιώσει, στους δημοσιογραφικούς κύκλους, στα στελέχη και μέλη της παράταξης, αλλά και στην κοινωνία, είναι βέβαιο ότι ο χώρος θα της δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο κοινοβούλιο. Οργώνει στην κυριολεξία τον νομό με την ιδιότητα της περιφερειακής συμβούλου, έχει έναν καλό λόγο για όλα τα στελέχη του χώρου, γεγονός σπάνιο σε τέτοιους κύκλους, κινείται με άνεση μεταξύ των ανθρώπων του μόχθου αλλά και στους κύκλους ισχύος της συμπρωτεύουσας, κερδίζοντας την εκτίμηση όλων  με το πνεύμα της και την εργατικότητά της.

  Έχει μείνει μακριά από απολίτικες συγκρούσεις "περί όνου σκιάς", στάθηκε πολιτικά το πλευρό όσων είχαν αδικηθεί, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγαλοστομίες,αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμη να συμβάλλει με την ωριμότητά της , την σοβαρότητά της και το καλώς νοούμενο πείσμα, στην θετική συνολική εικόνα της παράταξης.

Στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς aber und wenn, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις απώλειες που αυτό προκαλεί σε έναν νομό Καραμανλικοκρατούμενο, και φυσικά χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τον πόλεμο που δέχεται από τους "δήθεν προεδρικούς", που το τελευταίο διάστημα θα μπορούσαν να σχηματίσουν σώμα στρατού...


Τεληγιαννίδης Θεόφιλος.

Έξυπνος, κοινωνικός, όμορφα θρασύς, αγαπητός στην κοινωνία, σε κερδίζει με το πηγαίο χιούμορ και την πνευματικότητά του. Παρότι ο ίδιος είναι κάθετος ότι η θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη ανήκει στον Κώστα Καλαϊτζίδη, στηρίζοντας την άποψη αυτή με επιχειρήματα και δημοσίως, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει την διάδοχη κατάσταση οποτεδήποτε τεθεί θέμα διαδοχής.


Απόστολος Τζιτζικώστας.

Εξακολουθεί να δίνει την εικόνα του γόνου αριστοκρατικής οικογένειας που εμφορείται από την ριζωμένη άποψη πως ο τόπος αυτός έγινε για να διοικείται από τους γαλαζοαίματους και οι λοιποί εκ παραδρομής ευρισκόμενοι, αποτελούν το απαραίτητο πλήθος χειροκροτητών της Αυτού Εξοχότητας...όπως μας ανακοίνωσε άλλωστε συγκινημένος ο τενεκές εκείνος που ανέλαβε την παρουσίασή του στο Αιγές, στην παρθενική και μοναδική του παρουσία...

Είναι προφανές ότι δεν νιώθει άνετα ανάμεσα σε κοινούς θνητούς, ενδεχόμενα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ να ένιωθε μια κάποια άνεση τέλος πάντων...αποφεύγει την παρουσία σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και την βάσανο των ερωτήσεων από δημοσιογράφους του περιφερειακού τύπου, προτιμώντας ομογάλακτους γαλαζοαίματους, με τα γνωστά αποτελέσματα πολιτικού ανασκολοπισμού...

Πολιτικά δεν πήρε τίποτε από την αρχοντιά του γέρου Καραμανλή, αφήνοντας ακάλυπτους τους στενότερους συνεργάτες του, επειδή έτυχε να είναι ταπεινής καταγωγής, πολιτικά αφελείς και χωρίς ισχυρό και ανεξάρτητο επιτελείο,κύρια όμως επειδή δεν γνωρίζουν οι δύστυχοι ότι οι ευγενείς έχουν ως αγαπημένο σπορ το κυνήγι της αλεπούς, μόνο που όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες αλεπούδες "ρίχνουν" και σε κανένα αφελή αόργωτο γερόλυκο...

Η τελευταία πολιτική του απρέπεια αφορά την δέσμευσή του προς έτερο στέλεχος της παράταξης για την θέση του αντιπεριφερειάρχη, χωρίς να έχει την γενναιότητα να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση από τον έναν στον άλλο, αν έτσι έκρινε, χωρίς να γελοιοποιήσει για δυο χρόνια έναν εκ των στενών θεσμικά συνεργατών του.

Εντύπωση προκάλεσε και σχολιάστηκε στα δημοσιογραφικά το ότι παρέκαμψε τους εν ενεργεία περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι θεωρητικά θα είναι οι στενοί συνεργάτες της νέας επιλογής, όπως και το ότι δεν εξέτασε την περίπτωση κάποιος εξ αυτών να επιθυμούσε την αναβάθμισή του, με βάση την γνώση και την εμπειρία των θεμάτων της περιφέρειας.

Είναι ορατό δα γυμνού οφθαλμού ότι η θέση του περιφερειάρχη του "πέφτει" λίγη...Ίσως να σκεφτόταν τη βουλή των λόρδων...Θα μπορούσε να δώσει και συνέντευξη στο BBC...


Με βάση τα ανωτέρω καλό θα ήταν να απαγορεύσετε στους χώρους της παράταξης κροτίδες και συναφή...Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης ...Ένας νευρικός και γίνατε Κούγκι...Και τα αυγά χωρίς τσόφλι...Ποτέ δεν ξέρεις, αφήνουν καρούμπαλα ενίοτε...

3 σχόλια:

  1. Σεβαστέ μου κ Καθηγητά. Εκπλήσσαμε !! Δεν γνώριζα ότι ο Μόχλας είναι φίλο σας. Προσπαθώ να βρω κάποια συνάφεια μεταξύ του προσώπου σας , του κύρους σας , τις αξιοπρέπεια σας, των γνώσεων σας με αυτόν που αποκαλείται Δημοσιογράφο. Κύριε καθηγητά . Γνωρίζεται καλύτερα από εμένα πως τους συγγενείς μας τους επιβάλουν, τους φίλους μας τους διαλέγουμε. Με σεβασμό, Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...Θέλω όμως να λάβετε υπόψιν και τα πραγματικά περιστατικά, που σχετίζονται με την σπανιότητα των Χάρηδων...Είμαστε τέσσερις στο νομό. Ο ένας μας εκπροσωπεί επάξια στις φυλακές Διαβατών για διακεκριμένες κλοπές,ο άλλος είναι Ο Χάρης Μουρατίδης ο οποίος από την ημέρα που συγκεντρωμένα πλήθη πολιτικών θαυμαστών του ζητήθηκε να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Αντιγονιδών , σήκωσε ψηλά τη μύτη και μας "έκοψε"...Απαξιοί να μας ακούσει , ούτε συζήτηση να μας μιλήσει! Μείναμε δύο λοιπόν και αναγκαστικά λέμε και από καμιά καλή κουβέντα ο ένας για τον άλλο...Κατανοητό νομίζω..Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε καθηγητά, ευχαριστώ για την απάντηση σας. Είναι απόλυτα κατανοητή, και βάζε τα πράγματα στην θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή