Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Εκπαιδευτικοί...Τα πάνω κάτω...


  


  Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι η διαδικασία επιλογής στελεχών στις σχολικές μονάδες της χώρας. είχαν το στοιχείο της κατά το δυνατόν ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης και της τοποθέτησης νέων Διευθυντών, οι οποίοι θα ήταν φίλα προσκείμενοι στην νέα κυβέρνηση, μια πρακτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που κατήγγειλε η παρούσα, όταν ασκούσε χρέη αντιπολίτευσης.


  Είναι χαρακτηριστικό ότι στις επιλογές Διευθυντών Διευθύνσεων η προηγούμενη θητεία τους στις ίδιες θέσεις δεν μέτρησε, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω από συναδέλφους με μηδενική εμπειρία, αλλά με περισσότερα τυπικά προσόντα.Φυσικά αυτό διότι οι προηγούμενοι ήταν επιλογές των δύο άλλων κομμάτων και έπρεπε με κάποιο τρόπο να ψαλιδιστούν. 

  Το Συμβούλιο Της Επικράτειας έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου αυτού, με αποτέλεσμα οι επιλογές Διευθυντών σχολικών μονάδων να κρίνονται κατά λογική συνεκδοχή παράνομες.Δεν προκύπτει κατά την άποψη νομικών θέμα για τις αποφάσεις που μέχρι σήμερα έλαβαν παρά την απόφαση του ΣΤΕ, αλλά τίθεται θέμα για τις αποφάσεις που θα λάβουν από τούδε και στο εξής , με δεδομένη την πρόσφατη απόφαση.

  Το υπουργείο οφείλει άμεσα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα , ώστε η σχολική κοινότητα να ολοκληρώσει ομαλά το έργο της , καθότι είμαστε λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει άμεσα να κατατεθεί νέος νόμος ο οποίος να ρυθμίζει τα των νέων διαδικασιών επιλογής στελεχών δεδομένου ότι το καλοκαίρι λήγει η θητεία των σημερινών.




Τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου