Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Μετά από 10 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 20 χρόνια γάμου και 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατέληξα να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς-μαμά" και να τρώω στο "μάρκετ πεθερός-πεθερά"!

ΑΝΤΙΜΕΤΡΑΤΟ!

Φίλοι μου καλό σας απόγευμα,
σήμερα όσοι θα περιηγηθείτε στο "πράσινο μίλι", θα πληροφορηθείτε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, μία λίστα από αντίμετρα που συζητά, η λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας.
Θα καταγράφονται στον λεγόμενο κατάλογο "ΑΝΤΙΜΕΤΡΑΤΟ"!
Και για να τα κάνουμε πενηνταράκια.
Από τη μείωση του αφορολογήτου, των συντάξεων και ότι άλλο προκύψει, θα υπάρξει ένα άδειασμα στις τσεπούλες μας, οπότε για να μην καταλάβουμε τη μείωση, θα υπάρξουν τα λεγόμενα αντίμετρα, τα οποία θα πρέπει να τα αποστηθίσουμε, διότι όταν θα πας στο ΑΤΜ στην τράπεζα, "καημένε" παππούλη και γιαγιάκα, θα ερωτάσαι για τα αντίμετρα, για να επιλέξεις.
Η οθόνη που θα εμφανίζεται θα σου προτείνει μία λίστα από αντίμετρα για να διαλέξεις.
Το κάθε αντίμετρο θα κοστολογείται διαφορετικά.

Για παράδειγμα κάθεται ο συνταξιούχος στο τραπέζι, παραγγέλνει το λουκάνικό του και του το σερβίρει ένας εύσωμος κύριος με κολλάν με ρίγες και τιράντες.
Το κουβέρ-αντίμετρο θα είναι δύο ευρώ (λόγου χάριν!).
Εάν το σάντουιτσ σερβίρεται από ένα μελανούρι, με γαλάζια μάτια, και φούστα … χωρίς ύφασμα, τότε θα γλυτώνεις τέσσερα ευρώ!
Για αυτό σας λέω θα χρειάζεται προσοχή στην επιλογή!
Επίσης θα υπάρχει η κατηγορία ιατρικό αντιμετράτο και οι επιλογές θα αναφέρονται σε ιατρικές υπηρεσίες δωρεάν, όπως ακτινογραφάτο, συριγγάτο, γαζάτο (εάν υπάρχουν γάζες), εγχειρησάτο (όπως ελέγετο σε ελληνική ταινία, θα σας κάνω μία εγχείρηση πάνω από τα ρούχα!).

Στη συνέχεια θα εμφανίζεται η κατηγορία νομικό αντιμετράτο με υπηρεσίες όπως το δικογραφάτο, το μηνυσάτο, το αγωγάτο κλπ.

Θα ακολουθεί το μηχανικό αντιμετράτο, με δωρεάν υπηρεσίες του τύπου τσιμεντάτο, καλωδιάτο, σωληνάτο, τουβλάτο, μυστράτο (δεν εννοώ τον Μυστρά αλλά το μυστρί).

Για τους χοντρούληδες, θα υπάρχει το μέτρο ντελιβεράτο.
Θα επιλέγουμε ανάλογα με το πώς θα γίνεται το ντελίβερι.
Με παπάκι, με καγιέν (υπάρχουν πλέον σε αφθονία) ή με ποδήλατο;
Τα πράγματα θα περιπλέκονται όταν το ντελίβερι θα γίνεται με γάιδαρο, γιατί εάν την ώρα της παράδοσης ο γάιδαρος έχει …εξάψεις, τότε θα πρέπει να υπολογίζεται η υποτείνουσα του μήκους της, του γαιδάρου!

Εάν τώρα φίλε μου, ανήκεις στην κατηγορία που ψήφισες αυτούς τους τεράστιους οικονομικούς εγκεφάλους, τότε θα σου δίδεται η δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ των αντιμέτρων ψηφισάτο, μνημονιάτο, δεν διαβασάτο, δεν καταλαβαινάτο, ενφιάτο, αφορολογάτου, …


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου