Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Ατυχής επιστολή...

Η επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Βέροιας Δημήτρης Τραπαζανλής .
  Για μια ακόμα φορά δυστυχώς για την πόλη μας, αποδεικνύεται ότι πέρα από τις δημοκρατικά εκλεγμένες τοπικές ηγεσίες, υπάρχουν και λειτουργούν άλλες υπόγειες και ανεξέλεγκτες παραεξουσίες. Θύμα αυτών των παραεξουσιών και εγώ. Με προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου, άνθρωποι που ποτέ δεν είχαν παρουσία στα κοινά, επιχειρούν να αμαυρώσουν την πολιτική μου παρουσία με βολές στην προσωπική μου ζωή...

Χρόνια τώρα παλεύω για να ζήσω την οικογένεια μου όπως κάθε άνθρωπος, με τα όποια προσωπικά μου προβλήματα που δυστυχώς είναι τεράστια. Δουλεύω από μικρό παιδί εδώ και τριανταπέντε χρόνια και δε δέχομαι από κανέναν, πόσο μάλλον από αυτούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, να προσβάλλουν τον αγώνα που δίνω καθημερινά. 

Δεν μπήκα στην πολιτική για να κερδίσω θέσεις και χρήματα, μπήκα στην πολιτική γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Αυτό μου τα αναγνώρισαν και μου το αναγνωρίζουν όσοι με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Και όλα αυτά μπορεί να τα διαπιστώσει κανείς γνωρίζοντας την κατάσταση μου. 


Δεν θέλω καμιά θέση, καμιά αντιμισθία, τους τα χαρίζω όλα. Θέλω απλά να διασφαλίσω την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα μου, που προσπαθούν τόσο βίαια και ανέντιμα να μου στερήσουν. Ήρθε η ώρα κάποιος να μαζέψει όλους αυτούς, να διαλύσει την κάθε παραεξουσία. Κάνουν κακό όχι μόνο σε εμένα, αλλά και στο δήμο, στην πόλη και τελικά σε όλους μας. 

Κινούμενοι μέσα στο σκοτάδι προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψή τους για το τι πρέπει να γίνει, ποιος πρέπει να πάει που. Μοιράζουν πολιτικές θέσεις σε επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, με βάση τις δικές τους επιθυμίες. Για ποιο λόγο άραγε; Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά. Τελικά ποιος είναι ο κριτής της πολιτικής μας παρουσίας; Μάλλον δεν μετρά τίποτα και επιβραβεύονται οι μονίμως απόντες. 

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί εγώ αλλιώς βλέπω την πολιτική. Και βέβαια θα διεκδικήσω το δίκαιο μου με ότι μέσο μου προσφέρει η ελληνική δικαιοσύνη. Και να μην κάνουν όνειρα όσοι μοιράζουν και όσοι δέχονται θέσεις από την παραεξουσία. Δεν πρόκειται να πάω στο περιθώριο, όπου θέλουν να με στείλουν όλοι αυτοί. Θα είμαι παρών και θα τα πολεμήσω όλα αυτά με όση δύναμη έχω. Ας το ξέρουν και ας ετοιμάζονται.


  Η πρώτη εικόνα που αποκομίσαμε από την ανάγνωση ήταν ότι μια ομάδα εξωθεσμικών  παραγόντων, σε συνεργασία με υποσύνολο της δημοτικής ομάδας και πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη και συμμετοχή του Δημάρχου, επιλέγει πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης, προωθεί φίλα προσκείμενους "κόβοντας άλλους", ορίζει πολιτικές εξελίξεις.

Μεταγενέστερα  ενημερωθήκαμε ότι το κείμενο αναφέρεται στον ρόλο του τύπου, ο οποίος με τα δημοσιεύματα επηρεάζει την κρίση του Δημάρχου, προωθεί άτομα της αρεσκείας του (του τύπου) αδικώντας άλλους.

Όμως ακόμη και σ αυτή την περίπτωση, ο τελικός αποδέκτης της κριτικής, ακόμη και αν για τις ανάγκες του διαλόγου αποδεχτούμε τον αρνητικό ρόλο του τύπου, είναι ο Δήμαρχος, ο οποίος με το δημοσίευμα εμφανίζεται ως άβουλο ον που άγεται και φέρεται από δημοσιεύματα, που δεν έχει δυνατότητα αξιολόγησης των στελεχών του και περιμένει ο τύπος να του υποδείξει και που τελικά επιλέγει τους στενότερους συνεργάτες του ακολουθώντας τις υποδείξεις μερίδας του τύπου.

 Κύριε Τραπεζανλή, με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας, φοβάμαι ότι οι επιλογές σας είναι δύο.

Ή αποσύρετε την επιστολή αποδεχόμενος το λάθος περιεχόμενο αυτής και την αδικία σε βάρος του Δημάρχου, στον οποίο καταλήγει τελικά το "κατηγορητήριο".

Ή εμμένετε στην αλήθεια του περιεχομένου, ότι δηλαδή οι επιλογές συνεργατών έγιναν με την "συνδρομή" παραεξουσιών και φυσικά ανεξαρτητοποιείστε καταγγέλλοντας τις αντιδημοκρατικές αυτές πρακτικές.

Σε κάθε περίπτωση,οφείλετε να γνωρίζετε ότι  ο ρόλος του τύπου είναι να σχολιάζει την αποτελεσματικότητα των πολιτικών στελεχών, να αξιολογεί το έργο τους, να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα και ο ρόλος του Δημάρχου είναι να επιλέγει τους συνεργάτες του.Αν λοιπόν οι επιλογές δεν είναι οι πρέπουσες , ο φέρων την ευθύνη είναι ο υπογράφων δηλαδή ο Δήμαρχος.

  Μια δεύτερη ματιά σε κάθε κείμενο δεν θα έκανε κακό....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου