Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.




Απάντηση σε δημοσίευμα του Prasino-mili.

Σε απάντηση  δημοσιευμάτων σας στο blog‘Πράσινο Μίλι’, ιδιοκτησία σας, και συγκεκριμένα στο δημοσίευμα της Δευτέρας 6/2/2017 με τίτλο:Δυσεξήγητη σιωπή...
 Απαντάμε:..
Οι εσωκομματικές διαδικασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης ήταν με ανοικτές πόρτες στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας. Δεν απαγορεύτηκε σε κανέναν να τις παρακολουθήσει. Αυτό που δεν έγινε, και καλώς δεν έγινε, ήταν η δημοσιοποίησή της. Μην προσπαθείτε λοιπόν με την διύλιση των λέξεων να βγάλετε συμπεράσματα.
Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό το κρίνουμε θετικά. Η αντίθετη άποψη ενισχύει το διάλογο, είναι το ζητούμενο σε κάθε δημοκρατικό κόμμα και δεν ταράζει την ομοψυχία.
Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχουν κάποιοι σύντροφοι που έχασαν, πολύ περισσότερο η πρώην συντονίστρια, Βαρβάρα Σαράντη , την οποία τα μέλη της συνδιάσκεψης, τίμησαν με την ψήφο τους, αναγνωρίζοντας έτσι την προσπάθειά της να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της.
Όσον αφορά τον σύντροφο Πέτρο Τσαπαρόπουλο, απαντούμε ότι είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ τα εκλεγμένα μέλη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, με διαφορετικά ψηφοδέλτια, να παραμείνουν σ’ αυτά, γιατί εκεί τους έταξε το εκλογικό σώμα. Ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος υπηρετεί με επιτυχία το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης περίπου 10 χρόνια, τιμώντας τους πολίτες τα Βέροιας. Είναι ένας σύντροφος που με τις θέσεις του στο δημοτικό συμβούλιο, υπηρετεί τις αξίες για μια σύγχρονη και δημοκρατική τοπική αυτοδιοίκηση, με αναπτυξιακούς στόχους. Αξίες που το κόμμα μας έχει σε πρώτη προτεραιότητα.
Κανένα παιχνίδι λοιπόν δεν παίζεται, καμιά συμφωνία δεν υποκρύπτεται.
Οποιεσδήποτε πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τις κτίζει κάτω από το τραπέζι, αλλά σε κοινές πολιτικές πλατφόρμες, ανοιχτές προς τον κόσμο. Έτσι θα πορευτούμε και στις επόμενες δημοτικές εκλογές, μέσα από την δημοτική παράταξη των Ενεργών Πολιτών, την οποία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Τέλος καλούμε εσάς και όλα τα ΜΜΕ, σε συνεργασία στην οποία κοινός γνώμονας θα είναι η αντικειμενική ενημέρωση του πολίτη, χωρίς να σας αφαιρείται το αναφαίρετο δικαίωμα της κριτικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιας κριτικής που θα μας βοηθά και θα προάγει τα συμφέροντα του Ημαθιώτικου λαού.

Ν.Ε  ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ


Αγαπητέ Γραμματέα.

  Είναι ένα θετικό βήμα της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής σας το γεγονός ότι απαντάτε άμεσα σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου καταθέτοντας την δική σας "αλήθεια". Φυσικά, αυτό θα ήταν η αυτονόητη "υποχρέωση" κάθε κομματικής οργάνωσης, όμως οφείλω να υπενθυμίσω ότι μέχρι σήμερα η κρατούσα αντίληψη ήταν,  ερμητικά κλειστή ολιγομελής κομματική νομενκλατούρα (έτσι νόμιζαν  βέβαια οι αφελείς μέχρι τις εκλογές νέου οργάνου όπου και φάνηκε η πολιτική τους γύμνια και η μηδενική πολιτική εκτίμηση του σώματος στα εν λόγω πρόσωπα...), η οποία νομενκλατούρα βυσσοδομούσε, ασχολούνταν με ίντριγκες, στοχοποιούσε ανεπιθύμητους συντρόφους που είχαν άποψη, είχε μετατρέψει μια οργάνωση ανοιχτή στον πολίτη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, με υγρασία , πολιτική μούχλα, μπόχα και δυσωδία, που αρχίζει να αποβάλλεται όπως φαίνεται.... 

  Η μόνη επαφή με τον τοπικό τύπο που γελοιωδώς αποκαλούσε "συνεργάτες", ήταν η αποστολή βιομηχανικών κειμένων ύμνων στον "πατερούλη" Αλέξη, αγνοώντας ότι τέτοιου είδους δημοσιεύσεις έχουν αποσυρθεί χρόνια τώρα και πλέον αποτελούσαν αστειότητες και προσβολή για τον κάθε σκεπτόμενο αριστερό πολίτη.  

  Ευτυχές γεγονός το ότι ανοίξατε τα παράθυρα, να μπει καθαρός αέρας επιτέλους, να φύγει η μούχλα, να κρυφτούν τα πολιτικά ζόμπι στις τρώγλες τους, να αρχίσει να κινείται η πολιτική, να ξαναγίνει, αν γίνει, η οργάνωση ανοιχτή στα ρεύματα, στην διαφορετική άποψη στην κριτική, να επανέλθει στο φυσιολογικό.

 
Ολόψυχα καλή επιτυχία, παρά τις πολλές  διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολιτικά θέματα και πρακτικές.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ...(.Όσον αφορά τον σύντροφο Πέτρο Τσαπαρόπουλο, απαντούμε ότι είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ τα εκλεγμένα μέλη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, με διαφορετικά ψηφοδέλτια, να παραμείνουν σ’ αυτά, γιατί εκεί τους έταξε το εκλογικό σώμα.) ΑΠΟ http://prasino-mili.blogspot.gr
    ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ απο το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
    1-Αρθρο 4 (Εγγραφη μελους).
    2-&6.Για ειδικές περιπτώσεις εντάξεων (όπως είναι συνδικαλιστικά, αυτοδιοικητικά στελέχη, βουλευτές κ.λπ. που προέρχονται από άλλους χώρους, το ζήτημα παραπέμπεται στην ΚΕ, η οποία αποφασίζει αφού λάβει υπόψη της την αιτιολογημένη άποψη των τοπικών συνελεύσεων.
    ΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ? ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ...
    ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
    2-Άρθρο 7
    Αναστολή, απώλεια ιδιότητας μέλους………………………………….
    αποδέχεται δημόσιο αξίωμα, ενεργώντας σε αντίθεση με τις αποφάσεις του κόμματος
    συμμετέχει σε συνδικαλιστικούς φορείς που αντιστρατεύονται τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ
    στηρίζει ενεργά ή συμμετέχει σε άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που έχει αποφασίσει το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
    ΤΩΡΑ η πεσαμε σε πρωτοτυπη περιπτωση prasino-mili.blogspot.gr
    Μας δουλευει ψιλο γαζι και Χαρης το συνηθιζει αλλα από αηθεια δεν το κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή