Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δήμαρχος Νάουσας..
Μα τόση αμετροέπεια!!!

  




  Διαβάζω στον ηλεκτρονικό τύπο  την τοποθέτηση του Δημάρχου Νάουσας για την σημασία της εξωστρέφειας και το "επίτευγμα" της απομόνωσης της πόλης τα προηγούμενα χρόνια.

 "...Γιατί πολεμάς αυτόν που ανοίγει τη Νάουσα προς τα έξω, αυτόν που δημιουργεί πλούτο για τους δημότες μέσω της αξιοποίησης των νερών, αυτόν που βάζει τάξη...
Ε, λοιπόν σας έχω νέα! Η νέα Νάουσα που χτίζεται μέρα τη μέρα στις πιο δύσκολες συνθήκες - πάρα τη λυσσώδη αντίδραση σας- δεν σας χωράει. Μπαίνετε οριστικά στη λήθη ενός ζοφερού παρελθόντος. Και σας το εγγυώμαι προσωπικά αυτό. Με οποιοδήποτε κόστος. Με όση λάσπη κι αν μου ρίξετε. Με όσα ψέματα κι αν δηλητηριάζετε τον κόσμο. Η Νάουσα της εξωστρέφειας, της διαφάνειας, της ισότητας, της προόδου, της καινοτομίας και της κοινωνικής μέριμνας ήρθε για να μείνει...."

  Απόλυτα σωστό ότι η πόλη πρέπει  να είναι ανοιχτή στην συνεργασία με άλλες, στον πολιτισμό, στις τέχνες , στις επιστημονικές ανακαλύψεις....Φυσικά θα αντέτεινε κάποιος ότι αυτά είναι τα αυτονόητα...Ας θεωρήσουμε ότι ακούγονται για πρώτη φορά από το στόμα του νέου αυτοδιοικητικού φιλόσοφου που ακούει στο όνομα Κουτσογιάννης. 


Όμως  αυτό το "μίσος" προς  όσους διοίκησαν τον Δήμο τα προηγούμενα χρόνια, αυτή η αυταρέσκεια της προσωπικής προβολής, αυτή η ταύτιση του προσώπου του με τον θεσμό, αυτή η απολυτότητα της μοναδικής προσωπικότητας που έφερε τα "πάνω -κάτω" και που θα μείνει,αυτή η πεποίθηση ότι ο Δήμος ξεκίνησε το ταξίδι στην πρόοδο με τον ερχομό Αυτού και θα σταματήσει με την ενδεχόμενη απομάκρυνσή του, είναι στοιχεία ανησυχητικά για πολιτικό στέλεχος....


  Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου