Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Μετά από 10 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 20 χρόνια γάμου και 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατέληξα να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς-μαμά" και να τρώω στο "μάρκετ πεθερός-πεθερά"!

ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ!

Φίλοι μου καλό σας απόγευμα,
την ώρα που πληκτρολογώ τις παρακάτω λεξούλες, ο βασιλιάς καρνάβαλος στις διάφορες πόλεις έχει καεί και εγώ, αντί να κάνω βαθυστόχαστες αναλύσεις σκέφτομαι τι θα μπορούσα να είχα ντυθεί.
Στην αρχή μου πέρασε η ιδέα του καταδρομέα Καμένου, αργότερα του Αλέξη Κομανέτσι, ίσως εάν είχα λιγότερα γραμμάρια να ήμουν μία ωραία κολομπίνα, θα μπορούσα να μεταμφιεστώ και σε Μόνικα, σε λίγο πιο βαρύ στυλ, αλλά τελικά κατέληξα ότι θα ντυνόμουν τράπεζα, δηλαδή θα ήμουν ο δανειστής καρνάβαλος και αφού είμαι και μηχανικός, θα ήμουν η τράπεζα που δανείζει σε κατασκευαστικές εταιρείες, που τις διαθέτουν άτομα που θέλανε να πάρουνε και τηλεοπτική άδεια με εγγύηση κάποια βοσκοτόπια στο … διάστημα!

Μάλιστα, σας παρουσιάζω σε αποκλειστικότητα το διάλογο του "μεγαλοεπιχειρηματία" και του εκπροσώπου - μεγαλοστελέχους, του δανειστή καρνάβαλου:

μεγαλοεπιχειρηματίας: έλα με ακούς, τι φτιάχνεις! Εδώ ο γιδοβοσκός, ο άρχοντας των βοσκοτόπων!
τραπεζικό στέλεχος: καλά εσείς. Η οικογένειά σας, οι επενδύσεις σας, οι εταιρείες σας, οι εκδόσεις σας, οι μπουλντόζες σας, τι κάνουν. Πως τις έχετε!
μεγαλοεπιχειρηματίας: καλά ευχαριστώ. Και εάν βοηθούσατε με μερικά μικροδάνεια, θα τις είχα ακόμη καλύτερα!
τραπεζικό στέλεχος: για πόσα δάνεια μιλάμε!
μεγαλοεπιχειρηματίας: για ψιλοπράγματα. Γύρω στα τριάντα εννέα δάνεια, υπολόγιζε καμιά δεκαριά εκατομμυριάκια το καθένα, σιγά τις δεκάρες!
τραπεζικό στέλεχος: δεν υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε είμαστε η τράπεζα που βοηθά το μηχανικό, την ανάπτυξη της χώρας. Πρέπει όμως να υπάρξουν και κάποιες εγγυήσεις, γιατί όπως γνωρίζεις σύντροφε, υπάρχουν και αρκετοί κακοθελητές, που θέλουν να πλήξουν την επανάσταση!
μεγαλοεπιχειρηματίας: το γνωρίζω, ειδικά εκείνος ο βούβαλος στη Βέροια, δε συμμαζεύεται με τίποτα. Είναι και συνάδελφος. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγγυήσεις υπάρχουν και μάλιστα ατράνταχτες.
Πρώτη εγγύηση ο κυρ Μήτσος, αδελφικός φίλος, που θα νυμφευθεί την Κρουστάλλου που διαθέτει ως προίκα χίλια γίδια, όξω από το μαντρί!
Κουμπάρα θα είναι η Γαρουφαλλιά, η πρώην μου, που διαθέτει άλλα χίλια γελάδια.
Επίσης στη δεξίωση που θα παραθέσει το ζεύγος, επίσημη προσκεκλημένη θα είναι η Έφη που θα τραγουδήσει το λαικό άσμα, "μπήκαν μωρέ, μπήκαν τα γίδια στο μαντρί, τα πρόβατα στη στρούγγα, … ροβόλα τα, ροβόλα τα, τα γίδια και τα πρόβατα".
τραπεζικό στέλεχος: καλά όλα αυτά. Συμφωνώ ότι πρόκειται για ατράνταχτες εγγυήσεις, τσιμεντένιες θα έλεγα, αλλά ξέρεις πως είναι αυτός ο κλάδος των μηχανικών. Θα μας την πέσει, για αυτό εάν υπάρχει και κάτι ακόμη.
μεγαλοεπιχειρηματίας: το γνωρίζω, για αυτό τα καλύτερα τα άφησα για το τέλος. Αυτή η εγγύηση που θα σου αναφέρω, την ταύτη στιγμή, αφορά καθαρά τον κλάδο των μηχανικών, θα τους δώσει δουλειά, θα έλεγα ότι είναι ένα πολυτεχνείο ολόκληρο.
Διαθέτω κάτι βοσκοτόπια, τα οποία είναι σε κατσάβραχα, οπότε για να τα προσεγγίσει κανείς, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες χαράξεις από τους τοπογράφους μηχανικούς, στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες οδοποιίες, από τους πολιτικούς μηχανικούς.
Επίσης εντός των βοσκοτόπων, που θα είναι ελευθέρας βοσκής για τα γίδια της Κρουστάλλους, υπάρχουν κάτι στάνες, για τις οποίες απαιτείται μελέτη κατεδάφισης από ειδικά εκπαιδευμένους μηχανικούς.
Στη θέση τους θα μπουν στάνες, σχεδιασμένες από παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες.
Για την επικοινωνία ανάμεσα στα γίδια και τα γελάδια, θα πρέπει να εγκατασταθεί ασύρματο δίκτυο γουάι φάι, όπως καταλαβαίνεις θα απαιτηθεί και η ειδικότητα των ηλεκτρολόγων μηχανικών.
Τα βοσκοτόπια, επίσης θα πρέπει να οργώνονται, οπότε κρίνεται αναγκαία και η ειδικότητα των μηχανολόγων μηχανικών, για την κατασκευή τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων.
Θα υπάρχει και η δυνατότητα εάν επιθυμεί η κυβέρνηση, για τη δημιουργία αεροδρομίων για την άμεση πρόσβαση των γιδοβοσκών!
Το καλύτερο για το τέλος.
Στον αριστερά όπως βλέπεις βοσκότοπο, υπάρχουν βάσιμες υποψίες, ότι υπάρχει πετρέλαιο.
Νάσου και οι χημικοί μηχανικοί! Τα τρυπάνια, μέρα νύχτα θα κάνουν ντούκου - ντούκου!
Στο είπα εξαρχής. Οι εγγυήσεις μου είναι όλα τα πολυτεχνεία της Ελλάδας μαζί, μη σου πω και των Βαλκανίων!
τραπεζικό στέλεχος: με τους εργαζομένους που είναι απλήρωτοι, τι θα γίνει.
μεγαλοεπιχειρηματίας: κανένα πρόβλημα. Αυτοί παραγράφονται, διότι είναι τα γίδια της Κρουστάλλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου