Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η άποψη ενός "αγράμματου"...


 
Η Αυτού Εξοχότης Διοικητής Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας , ανέλαβε εργολαβικά και με ανοητολογίες την υπεράσπιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Φυσικά έχει κάθε δικαίωμα όπως έχει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης να έχει άποψη και να την εκφράζει δημοσίως, όμως ως κεντρικός Τραπεζίτης ..
οφείλει να καταθέτει άποψη περί τα οικονομικά απολύτως τεκμηριωμένη και όχι συρραφή ανοησιών ή συνθημάτων εκφοβισμού του απλού πολίτη, που παρακολουθεί με σεβασμό και δέος δυστυχώς ενίοτε τις τοποθετήσεις του.

"Το να φύγεις από το ευρώ θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Όλα είναι σε ευρώ. Δεν μιλάμε για υποτίμηση αλλά για αλλαγή νομίσματος. Θα αλλάξουν ισολογισμοί τραπεζών και επιχειρήσεων, οι υποχρεώσεις μας είναι σε ευρώ. Θα συλλαμβανόμαστε στα σύνορα . Ας ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα όσοι θέλουν τη δραχμή και να δουν πόσο ωραία θα είναι αν το κάνουμε...."

  Αυτός είναι ο Κεντρικός Τραπεζίτης. Δεν  αγνοεί φυσικά ότι η υποτίμηση γίνεται με εθνικό νόμισμα, απλά κάνει τον βλάκα. Να επισημάνω όμως και τη δημοκρατική του παιδεία.."όσοι πιστεύουν στη δραχμή να πάνε στη Βόρειο Κορέα...". Προφανώς  έχει πρότυπο την καπιταλιστική Νότιο Κορέα και τον πολιτισμό αυτής...


Το γλυπτό από έκθεση πολιτιστική της Νοτίου Κορέας...Είναι να μην είσαι ένθερμος υποστηρικτής...   





  Συνεχίζει τον ανερμάτιστο και υπηρετούντα συμφέροντα λόγο του.  "Δεν θεωρώ ανάθεμα τη μείωση του αφορολογήτου, αρκεί να εξαιρέσουμε οικογένειες με παιδιά και να ζητήσουμε παράλληλα μείωση των φορολογικών συντελεστών!!!!" . Δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι η μείωση του αφορολόγητου γίνεται για να πληρώσουν οι έχοντες εισόδημα πενιχρό, άρα το να ζητάς παράλληλα και μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι το να ζητάς να πληρώσουν οι πένητες τα ποσά που θα αποφύγουν οι "έχοντες"!!! Για δε την εξαίρεση των οικογενειών  με παιδιά, είναι λογικό να τιμωρούνται οι μη δυνάμενου να αποκτήσουν.... 

  Ναι, αυτός είναι ο Κεντρικός Τραπεζίτης....
  Φυσικά υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας...
  Όποτε τύχει...
  Τα ονόματα ποτέ δεν έμπαιναν τυχαία...
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου