Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016


 
Πλεονάσματα , μύθοι και αλήθειες.

 
Οι  κυβερνήσεις αρέσκονται να μιλούν προσδιορίζοντας πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια , τα οποία αφήνουν να εννοηθεί ότι θα διαθέσουν για τους οικονομικά αναξιοπαθούντες, για την ανάπτυξη, για την αποπληρωμή των οφειλών του κράτους προς τους πολίτες, για την κάλυψη των αναγκών του δημόσιου τομέα παιδεία, υγεία , ασφάλεια.
  Οι "θεσμοί" ομιλούν για πλεονάσματα , εννοώντας κάτι εντελώς διαφορετικό....
Το να είναι η χώρα σε θέση να αποπληρώσει τις δόσεις προς αυτούς φυσικά, στον προσυμφωνημένο χρόνο και στο ύψος που έχει συμφωνηθεί.
   Με την παραγωγική βάση της χώρας στην σημερινή της μορφή και με τα δικά της χαρακτηριστικά, ακούγεται ανέκδοτο για τους νοήμονες, ακόμη και για αυτούς που τα εισηγούνται, η ύπαρξη μηδενικών ελλειμμάτων, πόσο μάλλον πλεονασμάτων. 
  Άρα όταν ακούτε "υποχρεωτικό ύψος πλεονασμάτων", να έχετε στα υπόψιν ότι μιλούν για , περικοπές μισθών,περικοπές συντάξεων, περικοπές επιδομάτων, αύξηση της φορολογίας, αύξηση ενδεχόμενα του φόρου προστιθέμενης αξίας, αύξηση της τιμής καυσίμων, τσιγάρων,είδη λαϊκής κατανάλωσης γενικότερα, ώστε και τα χρήματα να συγκεντρωθούν και οι έχοντες να μην πληρώσουν. Αυτό διότι τα μέλη του κοινοβουλίου στην συντριπτική τους πλειοψηφία έπαψαν να ανήκουν στις "κατώτερες οικονομικά τάξεις". Πλέον κινούνται σε επίπεδα οικονομικά ψηλότερα και νιώθουν και αυτοί επιτέλους κάποιοι, όχι μάζα...

  Μην χαίρεστε λοιπόν, κάθε που ακούτε επιτυχία, να κοιτάτε το δεκαπενθήμερο...Κάτι θα δώσατε για την σωτηρία της χώρας χωρίς να το καταλάβετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου