Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016


Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Μετά από 10 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 20 χρόνια γάμου και 25 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, κατέληξα να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς-μαμά" και να τρώω στο "μάρκετ πεθερός-πεθερά"!

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ !

Φίλοι μου, καλή σας μέρα,
το δεκαήμερο που πέρασε, έγινε πλέον φανερό σε όλους μας ποια είναι η βασική διαφορά της "φιλολαικής- αριστερής" κυβέρνησής μας, από την άπονη δεξιά.
Επί επάρατης ίσχυε το "ξύλο μετά μουσικής", ενώ στην εποχή μας θα καθιερωθεί το "μνημόνιο μετά μουσικής", αφού ο "αυτοκράτορας" Αλέξης και η κολλητή του παρέα, αποφασίσανε και υλοποιήσανε την πρόσληψη μουσικής επιμελήτριας, για την επιλογή των τραγουδιών που θα ακούνε οι χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς....


Έτσι λοιπόν, αθόρυβα, η κυβέρνησή μας προχώρησε στην πρώτη της ουσιαστική μεταρρύθμιση, ο επιμελητής δεν θα είναι πλέον εκείνος ο κακόμοιρος που "απολάμβανε" στην σχολική αίθουσα όλο τον ιδρώτα και την σκόνη και δεν μπορούσε να παίξει μακριά γαιδούρα, θα είναι κάποιος ή κάποια που θα ασχολείται με την μουσική επένδυση διαφόρων εκδηλώσεων, όπως πάρτι, … μνημόσυνα!

Και επειδή ο συμβουλάτορας Κουτσονίκας ή κάπως έτσι, δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό από την εθνική μας Ελένη Μενεγάκη, αποφάσισα να αναλάβω την κουραστική εργασία, σύμβουλος Αλέξη και να διαμορφώσω το μουσικό πρόγραμμα για τα τραμ & λεωφορεία.

Τα άσματα που θα ακούγονται θα έχουν σχέση με την ώρα, τους επιβάτες, το δρόμο που περνάνε, την περίοδο που διανύουμε, …

Για παράδειγμα στην προεκλογική περίοδο, θα ακούγεται το λαικό ασματάκι "μπήκαν τα γίδια στο μαντρί, τα πρόβατα στη στάνη".
Όταν το μέσο περνά από την οδό Βασιλίσσης Όλγας, θα ακούμε το "της αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά", ενώ όταν διανύει την οδό Πολυτεχνείου με τις μολότοφ, θα παίζεται το "ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ" (ιδέα της ξαδελφούλας μου. Αλέξη μου όλο το σόι κινητοποίησα!).

Όταν ο υπουργός Κατρούγκαλος θα πρέπει να ανακοινώσει μείωση συντάξεων, το ρεπερτόριο θα ξεκινά με το "συννεφιασμένη Κυριακή" για να προετοιμάσει το έδαφος, στη συνέχεια θα ακούγεται "απόψε κάνεις μπαμ" και στη συνέχεια το "μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές"!
Την άλλη μέρα που θα χρησιμοποιούν τα μέσα οι συνταξιούχοι (πριν φάνε το ξύλο!), θα τραγουδάνε το σουξεδάκι "ο χάρος βγήκε παγανιά"!

Τώρα όσον αφορά τους εργαζόμενους που δέχθηκαν μείωση μισθού ή απολυθήκανε, θα ακούγεται "το η ζωή εδώ τελειώνει" με βίντεο τη σκηνή "όχι άλλο κάρβουνο"!

Εάν στα λεωφορεία υπάρχουν άνεργοι, τα πράγματα θα είναι λιγουλάκι δύσκολα.
Πρώτα θα πρέπει να κατανοήσουν, οι άνεργοι, ότι η δουλειά είναι κάτι κουραστικό, κάτι αβάσταχτο για αυτό, φίλε Αλέξη σου προτείνω για αρχή Λάκη Χαλκιά και "φάμπρικα" ,στη συνέχεια Στέλιο Καζατζίδη και "το ψωμί της ξενιτιάς" και θα κλείνεις με Νταλάρα και "πάγωσε η τσιμινιέρα".

Έτσι μόλις οι άνεργοι περάσουν στο στάδιο σιχαμάρας της εργασίας, θα ακούνε όλο χαρά Χατζηγιάννη και "χέρια ψηλά" και η διαδρομή θα ολοκληρώνεται με Αντύπα "και είμαι ανεβασμένος στα σύννεφα πετάω"!

Εάν οι επιβάτες είναι νηστικοί, πεινασμένοι, τότε μία λύση που ενδείκνυται θα είναι ο Σάκης Ρουβάς και το "μακαρόνια με κιμά". Έτσι θα τους χορταίνεις!

Και ολοκληρώνοντας φίλε μου Αλέξη, σου προτείνω την επέκταση της ρύθμισης και σε άλλα μέσα. Για παράδειγμα οι πυροσβέστες θα μπορούν να ακούνε το "καίγομαι" και στα ασθενοφόρα "δε μπορώ μανούλα μου, δε μπορώ, σύρε να φέρεις το γιατρό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου