Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ασκούνται πιέσεις στον Απόστολο Εμμανουηλίδη να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής!!



Διευκρινίσεις.

  



  Υπάρχει η άποψη ότι τα μέλη και στελέχη της ΧΑ πρέπει να απομονωθούν παντοιοτρόπως από τα ΜΜΕ. Σεβαστή η άποψη και φανατικός υποστηρικτής της ο καλός μου φίλος ο Χάρης  Μόχλας.
  Υπάρχει όμως και δεύτερη άποψη που θεωρεί ότι η δημόσια αντιπαράθεση, καταρρίπτει τον μύθο των "έντιμων αγωνιστών", των "άδολων πατριωτών" που αγωνίζονται για τα συμφέροντα του απλού πολίτη. Υποστηρικτής της άποψης αυτής μεταξύ άλλων και εγώ.
  Θυμάμαι μάλιστα μια  πολύ "όμορφη" εικόνα, εγώ να έχω προσκεκλημένο στο τότε Ράδιο Αλεξάνδρεια, στέλεχος της ΧΑ και ο Χάρης με μια ομάδα συντρόφων του, να είναι απέναντι, να φωνάζουν συνθήματα και να έχουν απλώσει ένα τεράστιο πανό!!!
  Δημοκρατία έχουμε και η εκτίμησή μου στα πρόσωπα της άλλης άποψης ανυπόκριτα απεριόριστη.
  Συνεπώς και αναφέρομαι τώρα στο άρθρο που αφορά τον Απόστολο Εμμανουηλίδη, δεν θεωρώ κατακριτέα την όποια συνομιλία ενός πολίτη με άλλον, έχοντα την πλέον ακραία άποψη.Συμπέρασμα θα βγάλω από την στάση ενός εκάστου στον διάλογο και φυσικά στην τελική του απόφαση.

Η συνάντηση με στελέχη της ΧΑ έγινε κατόπιν αιτήματος αυτών, ορθώς ο κος Εμμανουηλίδης κατά την δική μου άποψη εδέχθη τον διάλογο, ούτως ή άλλως είναι τύπος λαϊκός,ευφυής,μη πολιτικάντης και φυσικά "τελευταίος" αν κριθεί με βάση τις δεύτερες σκέψεις και τις αναγκαίες και συνήθεις στις ημέρες πολιτικές ραδιουργίες...

  Η στάση του ήταν σταθερή και αταλάντευτη, πληροφορήθηκα ότι η απάντηση ήταν "είμαι στρατιώτης της ΝΔ", φράση που έχουμε ακούσει όλοι κατά καιρούς σε τοποθετήσεις του.Το γεγονός πληροφορήθηκα από φιλικό μας πρόσωπο, πάντως όχι τον Απόστολο παρότι είμαστε φίλοι.

  Όμως τίθεται ένα θέμα, της  αξιοπρεπούς στάσεις των κομμάτων έναντι των στελεχών τους , εν προκειμένω μιλώ για την ΝΔ,και κυρίως έναντι των στελεχών εκείνων, που στα δύσκολα και όταν το κόμμα παράπαιε στα όρια της διάλυσης, αυτά τα στελέχη ήταν εκεί παρόντα, ξέροντας το τι τους περίμενε και έδωσαν τη μάχη.Η άποψή μου είναι απλή, ξεκάθαρη, με ισχυρά επιχειρήματα. Στελέχη που είχαν την στάση που προανέφερα, προηγούνται έναντι παντός τρίτου. Διαφορετικά δεν μιλάμε για κόμμα, αλλά για ένα μπουλούκι χωρίς αρχές,αξίες, αναγνώριση της προσφοράς, επιβράβευση για θυσίες , υπενθύμιση και ανταπόδοση για την άνευ όρων και προϋποθέσεων συμμετοχή στη "χαμένη μάχη".
  Με το σκεπτικό αυτό ο Εμμανουηλίδης δικαιούται από την ΝΔ έντιμη στάση τουλάχιστον. Θέση στο ψηφοδέλτιο, χωρίς όμως και αλλά!Αν για κάποιους λόγους αυτό δεν είναι εφικτό, ένα κόμμα που σέβεται τον εαυτό του, καλεί το στέλεχός της και του αντιπροτείνει δίνοντάς του το δικαίωμα του επιλογής, αλλά αν θέλετε και μια οδό διαφυγής.
  Θα θεωρούσα τραγωδία και αναντίστοιχο με το νέο ήθος που ευαγγελίζεται ο νέος αρχηγός, να γίνει επιλογή από τα γνωστά σε όλους "καρτάλια",κηφήνες που μετρούν εισπράξεις αντί να μπουν στον αγώνα, ψαλιδόκωλους της υποκριτικής ευγένειας και των νιοστών σκέψεων...Είμαστε μικρή κοινωνία...Γνωρίζουμε όλοι όλους...Τόσο απλά.

Σημείωση α. Θέλω να δηλώσω ότι ο Εμμανουηλίδης είναι φίλος μου,τον έχω σε εκτίμηση με τα προτερήματά του αλλά και τα πολλά "αμαρτήματά του", για έναν λόγο, δεν είναι δήθεν.
Άλλωστε να έχουμε στον νου μας πριν πούμε μεγάλες κουβέντες το "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω..."

Σημείωση β. Αρχοντορεμπέτη, ως άρχοντας που είσαι σκέψου μήπως τον αδικείς έναντι αστείων ηθικολογούντων του χώρου του...

2 σχόλια:

  1. Όχι Χάρη, δεν είναι το ίδιο.
    Ένας δημοσιογράφος, θα καλέσει εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και μια και δύο και παραπάνω φορές, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ, έρευνα ή και να τους αποδομίσει όσο περισσότερο μπορεί (αν έχει την πρόθεση).

    Ένας πολιτευτής όμως, που θέλει να λέει ότι ανήκει στο δημοκρατικό χώρο, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ καμία πρόσκληση διαλόγου μαζί τους. Μπορώ να δεχθώ έστω και μία, για να δει τι θέλουν απο αυτόν.
    Καμία άλλη όμως... Μετά αρχίζει η συνδιαλλαγή.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Εμμανουηλίδης έκανε επανειλημμένες συναντήσεις μαζί τους.
    Δηλαδή μπήκε στην ουσία του θέματος. Δεν το ξέκοψε εξ αρχής. Δέχθηκε να το συζητήσουν. Επανειλημμένα.

    Και του έμεινε η ρετσινιά.
    ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ ΕΧΕΙ θεση στη Νέα Δημοκρατία (για το ψηφοδέλτιο, νομίζω δεν τίθεται καν θέμα).

    Όλα τα άλλα, τα περιτυλίγματα που επιχειρείς, είναι...να χαμε να λεγαμε. Τι "λαϊκός,ευφυής" και άλλα τέτοια. ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ είναι.

    Και το λέω αυτό επειδή συμφωνώ απολύτως με το συμπέρασμα του Χάρη Μόχλα, όπως το δημοσίευσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ (http://xronikagr.blogspot.gr/2016/10/blog-post_14.html).

    "...Ο Εμμανουηλίδης, προφανώς βρέθηκε σε δύσκολη θέση αφού βλέπει ότι η πιθανότητα να είναι εντός της λίστας των υποψηφίων είναι μηδαμινή και είπε να κάνει κίνηση ρελάνς, να παίξει τα ρέστα του.Επιχειρεί δηλαδή να πιέσει τη ΝΔ να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο απειλώντας ότι θα φύγει και θα πάει στην Συμμορία της Χρυσής Αυγής ως υποψήφιος μεταφέροντας και τους προσωπικούς του ψηφοφόρους ώστε να υποστεί εκλογική ζημιά η ΝΔ στην Ημαθία..."

    Αυτές οι "κουτοπονηριές" του Εμμανουηλίδη, δεν γίνονται πρώτη φορά. Πριν απο κάποιο καιρό, διαλαλούσε ότι είναι κολλητός του Αυγενάκη, ότι μιλάει μαζί του στο κινητό, ότι... ότι...ότι.... Προφανώς για να δείξει ότι είναι ο "νούμερο ένα" της νεοδημοκρατικής Ημαθίας (κι αυτά τα ξέρουν όλοι). Δεν του βγήκε.

    Πριν απο λίγο καιρό είχε δηλώσει δημοσίως, πως τάχα "άμα θέλει θα είναι στο ψηφοδέλτιο και μόνο αν δεν θέλει, δεν θα είναι". Δεν τον έδωσε κανένας σημασία, ούτε κι αυτό του βγήκε

    Και φαίνεται΄πως σκέφτηκε ένα άλλο "τρικ" να "πιέσει" πολιτικά (άλλοι το λένε και πολιτικό εκβιασμό). Να σχεδιάσει το σενάριο, με τίτλο "ή με βάζετε στο ψηφοδέλτιο ή φέυγω και κάνω ζημιά". Γιατί στη Χρυσή Αυγή; Προφανώς επειδή δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος, κομματικός συνομιλητής αλλά κι επειδή, όπως ακούγεται, οι φασίστες μπορεί να βγάλουν έδρα στην Ημαθία και θα την πάρει ο Αποστόλης (τρομάρα του). Κι έγινε ότι έγινε.

    Τα γεγονότα λοιπόν είναι απλά.
    Το ρεπορτάζ δεν διαψεύστηκε, συνεπώς είναι αληθινό.
    Ο Εμμανουηλίδης, δεν το ξέκοψε με τη μία (στη Χ.Α.), αλλά συζήτησε πολλές φορές μαζί τους (επανειλημμένα) , συνδιαλέχθηκε, τους έκανε συνομιλητες του και φάνηκε να τον ενδιαφέρει. Δεν χρειάζονται άλλες διευκρινήσεις.

    Η μπαλα τώρα είναι στη Νέα Δημοκρατία. Συνεχίζει να έχει στους κόλπους της και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, συνομιλητές της Χρυσής Αυγής.
    Μήπως "φοβάται" κι όλας, μη τυχόν και της φύγουν;;;
    Θα δείξει...

    Ο Εμμανουηλίδης, με αυτό που έκανε και με αυτό που κατάφερε, κορώνα ή γράμματα, κάποιον θα εκθέσει δραματικά.
    Είτε τον εαυτό του, είτε τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    ΑΡΧΟΝΤΟΡΕΜΠΕΤΗΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος δινει βημα στη ΧΑ ειναι συνεννοχος . Και προφανως δεν ξεχναω ποιος ηταν ο μοναδικος δημοσιογραφος που τηγς εδωσε βημα στην Αλεξανδρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή