Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Πυρετός διαβουλεύσεων στη ΝΔ Ημαθίας.

Προ ημερών στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ημαθίας έγινε συγκέντρωση τοπικών στελεχών παρουσία του αναπληρωτή γραμματέα της ΝΔ κου Σπανάκη, με προφανή  στόχο  την αφύπνιση της οργάνωσης από την συνήθη καλοκαιρινή ραστώνη και την ανταλλαγή απόψεων επ ωφελεία όλων.Υπήρξε τοποθέτηση αρκετών στελεχών πρώτης γραμμής αλλά και υπεύθυνων τομέων.
   Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, την παράσταση έκλεψε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης....
Έμπειρος , οξύνους, με διευρυμένη αντίληψη για τα πολιτικά δρώμενα, εύστοχα επεσήμανε ότι η ΝΔ οφείλει με σαφήνεια και καθαρότητα να παρουσιάσει την πολιτική της πρόταση, μη φοβούμενη να μιλήσει για το δύσκολο των περιστάσεων. Άλλωστε , επισήμανε, η πολιτική της μισής αλήθειας οδήγησε σε παραίτηση τις τελευταίες κυβερνήσεις, στον αφανισμό ηγέτες, και στην απόγνωση τους πολίτες. Κοινή ομολογία ότι επρόκειτο για την πληρέστερη και ουσιαστικότερη τοποθέτηση της διαδικασίας. 
  Ακολούθησε ο Απόστολος Εμμανουηλίδης και προς γενική κατάπληξη, με περιεκτικό λόγο έδωσε το δικό του πολιτικό στίγμα, αποδεικνύοντας τους"άπιστους" ότι η πολιτική άποψη είναι κτήμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών  και όχι των ειδικών και των επιγόνων. 
  Ξεκίνησε λέγοντας "συνεχίζω από εκεί που σταμάτησε ο Λάζαρος.." ο πολιτευτής Μπαρτζώκας Τάσος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αξιοπρόσεκτη πολιτική παρουσία και τεκμηριωμένες αναλύσεις. 
  Απογοήτευσε και τους πλέον φανατικούς του φίλους ο βουλευτής κος Βεσυρόπουλος , ο οποίος αντί να "ηγηθεί" της συγκέντρωσης , περιορίστηκε στις ανάλατες κοινοτυπίες του στυλ .."σας καλωσορίζουμε...όλοι μαζί...μια γροθιά...και άλλα τέτοια περίεργα παλαιστικά  της εποχής  Τόφαλου..". Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του να μιλήσει πολιτικά , είναι προφανές πως "δεν το έχει"....
  Μοιρασμένοι οι παριστάμενοι για την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κου Καλαϊτζίδη, ο οποίος  με καλώς νοούμενη "μαγκιά" ζήτησε από τα στελέχη της κεντρικής διοίκησης να σταματήσουν τον μονόλογο και να αφήσουν τους παριστάμενους να τοποθετηθούν. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι ορθώς σταμάτησε αυτό το πατερναλιστικό ύφος των κεντρικών στελεχών και ζήτησε να ακούν αντί να μιλούν, άλλοι ότι επρόκειτο για αγένεια ο τρόπος με τον οποίο έβαλε το θέμα, χαρακτηρίζοντάς τον "αόργωτο".
   Σε κάθε περίπτωση συνεισέφεραν  άπαντες στον διάλογο , με μια αντιστροφή, οι σε χαμηλότερη κλίμακα ευρισκόμενοι συνεισέφεραν τα μέγιστα εν αντιθέσει με τον ενεργεία βουλευτή ο οποίος έδωσε ότι είχε και ήταν λίγο.Και  έσονται οι έσχατοι πρώτοι...

10 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι Χάρη, ότι συζητήθηκε σοβαρά προχθές στη ΝΟΔΕ, από τούδε και στο εξής, να συσταθεί στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας, όταν προσέρχονται σε συσκέψεις, ολομέλειες και άλλες κομματικές μαζώξεις, να φέρουν μαζί τους, πάση θυσία, γυαλιά και να τα φορούν απαραιτήτως. Και δεν είναι μυωπίας τα γυαλιά που χρειάζονται, αλλά... ηλίου.
    Είναι πλέον τόσο μεγάλης έντασης η λάμψη των αστέρων της ΝΔ Ημαθίας, που εάν την αντιμετωπίσεις χωρίς προφυλάξεις, σε στραβώνει. Οπότε η χρήση γυαλιών ηλίου, στις συνεδριάσεις, κρίνεται πλέον απαραίτητη.
    Τύχη αγαθή έλαχε στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ημαθίας, κύριο Παλαπάνα,στο διάβα της “βού” προεδρικής θητείας του, να έχει στο πλευρό του, τέτοιους αστέρες. Τύχη αγαθή, πραγματικά...
    Γ.Λ. Δρούσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι εάν αναρωτιούνται τα στελέχη της ΝΔ Ημαθίας (σε όλο αυτό τον οίστρο της λογοδιάρροιάς τους), ποιοι είναι οι λόγοι, που μέσα σε αυτό τον χαλασμό (οικονομικό, κοινωνικό και λοιπής διαστρωμάτωσης), δεν κερδίζει η ΝΔ, παρά απλώς προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ. Με μεγάλη διαφορά βεβαίως, με ελάχιστο όμως ποσοστό, επίσης βεβαίως.
    Στην πρόσφατη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας, συγκεντρώνει μόλις 27,5 %, σημειώνοντας μάλιστα και «πτώση», έναντι προηγούμενης δημοσκόπησης, όπου συγκέντρωνε 28,5 %.
    Μια δημοσκόπηση που εάν τη διαβάσεις προσεκτικά και δεν μείνεις μόνο στα κομματικά ποσοστά, αναδεικνύει κι ένα άλλο ιδιαιτέρως ενδιαφέρον στοιχείο.
    Οι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, δεν πάνε ούτε στη Ν.Δ, ούτε στα άλλα κόμματα. Παραμένουν «μετέωροι».
    Μιλάμε για ένα ποσοστό της τάξεως 60,1 %, που κατά τα φαινόμενα επιλέγει την αποχή, το λευκό ή το άκυρο. Μια τεράστια δεξαμενή, από την οποία μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους ο οιοσδήποτε. Ενδεχομένως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και οι ψίθυροι, ότι «δεν τραβάει ο Κυριάκος», ακούγονται ολοένα και περισσότερο.
    Μόνο τα μεγαλόσχημα στελέχη της ΝΔ Ημαθίας, δείχνουν να διακατέχονται από πολιτική «κώφωση» και μοιάζουν να μην τα «ακούν», όλα αυτά, έχοντας να ασχοληθούν με άλλα ή να «διαβουλευτούν» με άλλα, όπως το τοποθετήσατε κι εσείς, στο σχόλιό σας. Με το εάν θα βγουν 2 ή 3 βουλευτές στην Ημαθία, εάν θα προλάβουν να είναι «μέσα» σε εκλόγιμη θέση (σε περίπτωση που γίνουν εκλογές με λίστα), εάν θα μπορέσουν απλώς και μόνο να μπουν στο ψηφοδέλτιο, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μετά έστω και μια θέση σε… Νοσοκομείο και άλλες παρόμοιες ασχολίες.
    Κι επειδή, καθώς λέει και η διάγνωση της λαϊκής σοφίας, η πολύ «ασχολία»… κουφαίνει, μάλλον τα στελέχη της ΝΔ Ημαθίας, δικαιολογούνται που δεν ακούν. Οπότε μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις, διότι το μενού δείχνει, μια απο τα ίδια.
    ΑΡΧΟΝΤΟΡΕΜΠΕΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που μπορεί να συνεισφέρει καταλυτικά με πρόσωπα και προτάσεις είναι το ΠΟΤΑΜΙ, αλλά επειδή μέσα στις προτάσεις του είναι εκείνες που δεν αρέσουν στην Εκκλησία και που είναι βέβαιο ότι ως μέρος εξουσίας θα απαιτήσει την εφαρμογή τους, έγινε αμέσως ο αποδέκτης λάσπης. Αν οι πολίτες είχαν μυαλό θα έδιναν στο ΠΟΤΆΜΙ την 3 θέση με 15/18%. Αλλά αν είχαν μυαλό δεν θα ήταν έτσι η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρη παρα τις φιλότιμες προσπάθειες ολων αυτών ο Κυριάκος θα είναι ο επονενος Πρωθυπουργός και με αυτοδυναμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Λιολιόπουλο. Η μη αυτοδυναμία του Κυριάκου, θα τον οδηγήσει σε καταστάσεις πολιτικής ομηρίας (το παράδειγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι χαρακτηριστικό). Εάν είναι αυτοδύναμος, όλα θα είναι πιο βολικά. Ούτε ο κάθε Βεσυρόπουλος θα επικαλείται προφάσεις για την τυχόν αναποτελεσματικότητά του (τη δικαιολογία, "δεν το ελέγχουμε αυτό το υπουργείο, δεν μπορώ να κάνω κάτι" την έχουμε ξαναζήσει).
    Με αυτοδυναμία κι άλλα "παιδιά" μας, θα γίνουν συμμέτοχοι της εξουσίας. Θα έχουμε επιλογές. Δεν θα σου κάνει τη δουλειά ο Βεσυρόπουλος, θα πας στον Τσαβδαρίδη, στον Μπαρτζώκα (3 θα βγούν)ή στην Καρατζούλα. Ακόμη και ο Εμμανουηλίδης θα έχει κυβερνητική εξουσία. Ίσως και η Μπατσαρά, η Κουρκουτά, η Γιαννούτσου. Ο Αυστραλός απο το Πλατύ, ο Μουταφίδης, ο Ματσούκας, ο Αλεξόπουλος, ο Ρεσινιώτης, ο Γκυρίνης, το Παντοπουλαίϊκο, το Μοσχοπουλαίϊκο και το Κουγκέϊκο. Το Χαλκιδαίϊκο και το Βενιπουλαίϊκο. Το Μαμαλαίϊκο, ο Ηλίας Φωτιάδης και τόσοι ακόμη. Να ξανάρθυν οι δικοί μας άνθρωποι Νίκο μου. Τρείς βουλευτές δικοί μας, νομάρχες - δήμαρχοι στα "πράγματα", διοικητές νοσοκομείων, υπουργοί, γενικοί γραμματείς, πρόεδροι οργανισμών.
    Ενδεχομένως, με αυτοδυναμία να πάρεις κι εσύ ένα μερίδιο Νίκο μου. Μια θέση στο ΔΣ της Ζάχαρης (;) κι αν χρειαστεί να δώσεις τη μάχη σου, στον τευτλώδη στίβο, με τον κάθε βετεράνο... Μάκη. Γιατί όχι. Στο σύστημα μπήκες κι εσύ, έδωσες τον αγώνα σου, δίνεις καθημερινά τη μάχη σου. Ούτε κακό είναι.
    Αμήν Παναγία μου. Ναι Νίκο μου, αυτοδυναμία. Να ξαναμπούν τα πράγματα σε μια σειρά. Όχι να έχουμε και τους πασοκατζήδες στα πόδια μας. Καθαρές δουλειές, αυτοδύναμα πράγματα, με τα δικά μας τα παιδιά. Τους ανθρώπους της καρδιάς μας. Εμπρός για τη νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι ο Νίκος, γράφοντας "παρα τις φιλότιμες προσπάθειες ολων αυτών", άλλα εννοεί. Μάλλον άλλους. Όλων αυτών, που αναφέρθηκαν, στο αρχικό σημείωμα, με ονόματα ή με ιδιότητες, πχ τομεάρχες (sic). Στους ίδιους, που αναφέρθηκα κι εγώ. Που δεν ασχολούνται με το γενικό αλλά με το προσωπικό. Κι αν ο Κυριάκος δείχνει να μη τραβάει, είναι που δεν τραβούν τα "άλογα" στα οποία έχει ποντάρει. Ειδικά για την Ημαθία, τι να λέμε. Κανένα "καθαρόαιμο". Όλοι και όλες "πρώην" κάποιου άλλου. Και έτοιμοι να εντάξουν και τον Κυρικαό, στη λίστα των "πρώην" τους, αν είναι για το καλό τους. Ο νοών νοείτω.
    Και ίσως είναι καιρός, να πούμε και ονόματα.
    ΑΡΧΟΝΤΟΡΕΜΠΕΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοινό μυστικό πάντως είναι, ότι στη συγκεκριμένη σύσκεψη, οι ουσιαστικές συζητήσεις, παύλα, συναντήσεις, δεν έγιναν μέσα στη αίθουσα της ΝΟΔΕ, ούτε έγιναν στη διάρκεια της διαδικασίας. Οι ουσιστικές συζητήσεις έγιναν στους διαδρόμους του ορόφου και στις σκάλες του κτιρίου. Και βεβαίως δεν έγιναν με τον Σπανάκη. Με τον "άλλον" έγιναν. Ο Σπανάκης ήταν το... μαρούλι για να φανεί ότι έγινε... κομματική "σαλάτα". Ο "άλλος" ήταν που ήλθε για να κάνει τις "χρήσιμες" συζητήσεις, με ενδιαφερόμενους, με ήδη "κομένους (για το ξεκάρφωμα), με καρφιά-πληροφοριοδότες αλλά και με "λαγούς" (που είναι και της μόδας)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αρχοντορεμπετη με επιασες 100% ΝΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύντροφοι (εν "Prasino-Mili" για να μη παρεξηγούμεθα).
    Το θέμα είναι "φως φανάρι"...
    Χθες ο Κυριάκος, με τη συνέντευξή του στον Παπαχελά (ΣΚΑΙ) ήταν καλός και κέρδισε θετικούς πόντους, για τον ίδιο και για τη ΝΔ. Είναι θέμα χρόνου, το πότε θα βγούν κάποια "καλό"-παιδα της ΝΔ, για να προσπαθήσουν με φιλότιμο, δηλώνοντας ανοησίες και να γκρεμίσουν αυτό που έχτισε χθες ο Κυριάκος. Όχι απαραίτητα απο πρόθεση. Κυρίως λόγω πολιτικής βλακείας. Γεμάτη η ΝΔ απο τέτοιους.
    ΑΡΧΟΝΤΟΡΕΜΠΕΤΗΣ
    ΑΡΧΟΝΤΟΡΕΜΠΕΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μαγος εισαι. ο γαμπρος μας ο ΛΥκουρετζος #χτύπησε#

    ΑπάντησηΔιαγραφή