Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Κατάργηση των ράσων...

Θα με συγχωρήσετε άγιοι πατέρες, αλλά το θέμα της κατάργησης των ράσων δεν το έθεσε κάποιος αγράμματος , άθεος, αδαής,ανίκανος, αμόρφωτος, αριστερός! Το θέμα προέκυψε ως λογική απάντηση στο ερώτημα,αν σήμερα και με βάση την πρακτική της εκκλησίας και των ηγετικών της στελεχών, έχει νόημα το ράσο!...


  Αν άγιοι πατέρες θέλετε πραγματικά το ράσο, πετάξτε από πάνω σας τα χρυσαφικά που κοστίζουν μια περιουσία και μοιράστε τα στους απελπισμένους, που δεν έχουν που την "καφαλήν κλίναι".


 Σταματήστε να κυκλοφορείτε με λιμουζίνες πανάκριβες που προκαλούν την κοινωνία , όταν δίπλα σας υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν της πείνας.


Σταματήστε τα κηρύγματα μίσους για το κάθε "άλλο", επειδή επιθυμείτε την διατήρηση του σημερινού στάτους, που σας βολεύει.

  Σταματήστε να παρεμβαίνετε με τρόπο που μάλλον θυμίζει προσπάθεια υπεράσπισης υλικών κεκτημένων, παρά ενδιαφέρον για τους αναξιοπαθούντες.

  Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε τον πόνο των ανθρώπων και την απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθούν στη ζωή με λείψανα αγίων που έχουν "θαυματουργές ιδιότητες", όταν γνωρίζετε ότι τα θαύματα δεν γίνονται , αν γίνονται , με αμοιβή. Όλοι υποψιαζόμαστε για ποιον λόγο καλύπτετε με την σιωπή σας τυχοδιώκτες.

  Οδηγήστε αυτό που υποτιμητικά ονομάζετε "ποίμνιο ", το πλήρωμα της εκκλησίας δηλαδή, με βάση τα μηνύματα αυτού που θυσιάστηκε για όλους μας, για τους αδικημένους λίγο παραπάνω και αφήστε τις κουτοπονηριές και την ένταξη στον κόσμο της ύλης, στην νομή της εξουσίας και στην αγωνιώδη προσπάθεια συγκέντρωσης αμύθητου πλούτου.

  Δεν είναι αγράμματοι, αμόρφωτοι, άθεοι, ανιστόρητοι, αμαρτωλοί αυτοί που πλέον θέτουν εν αμφιβόλλω το δικαίωμα να φοράτε όλοι ανεξαιρέτως το ράσο, είναι πολίτες νοήμονες , με γνώσεις, σύνεση και λογική, που απλά αρνούνται το επί χρόνια βολικό για σας "πίστευε και μη ερεύνα". Οι εποχές που ο λόγος σας ήταν λόγος Κυρίου παρήλθαν. Χάσατε την έξωθεν καλή μαρτυρία με δική σας ευθύνη. Λατρέψατε πολύ τα εγκόσμια και λησμονήσατε την ιερή αποστολή σας.

  Όσον αφορά την επιχειρηματολογία κύκλων της εκκλησίας που διοχέτευσαν σε φιλικά ΜΜΕ , αγγίζει τα όρια του φαιδρού! " Ο ίδιος ο θεός παρήγγειλε μέσω του Μωυσή με κάθε λεπτομέρεια το πως θα κατασκευαστεί η κιβωτός,πως θα κατασκευάζεται το θυμίαμα, πως θα στολίζονται οι ναοί και τι θα φορούν οι ιερείς...". Άγιοι πατέρες νομίζω ότι είναι προσβολή στο περιεχόμενο της πίστης,το να παρουσιάζεται ο Μεγαλοδύναμος άλλοτε ναυπηγός, άλλοτε χημικός,άλλοτε ντεκορατέρ και  άλλοτε ως ο Τσεκλένης.
  
  Δώσατε λαβή με την στάση σας και την συμπεριφορά σας να σας αντιμετωπίζουν ορισμένοι ως αεροσυνοδούς της Aegean και να ασχολούνται με το είδος ενδύματος και την αλλαγή αυτού.
Ασχοληθείτε με την πνευματική σας αποστολή, εγκαταλείψτε την με πάθος ενασχόληση με την ύλη και το χρήμα και όλα θα επανέλθουν στην προτεραία κατάσταση του πηγαίου σεβασμού.



 Άλλωστε ο θυμόσοφος λαός μας λέει το "Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, μα ο παπάς τα ράσα..."

                                                          Ευλογείτε...


1 σχόλιο: