Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

 Εκτίμηση για το ποιοι παραμένουν και ποιοι αλλάζουν στον Δήμο Βέροιας.

Συγκεντρώνοντας τις απόψεις ανθρώπων που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τα δρώμενα στον Δήμα Βέροιας, φυσικά ο καθένας βλέποντας τα πράγματα από την δική του οπτική γωνία, επιχειρήσαμε μια αποτύπωση του έργου ενός εκάστου Αντιδημάρχου , συνεκτιμήσαμε τα ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά , προσμετρήσαμε παραμέτρους όπως χρόνια παρουσίας, ζητήσαμε τη συνδρομή στελεχών που είναι στις παρυφές της εξουσίας και το αποτέλεσμα σας παρουσιάζουμε σήμερα. Φυσικά πρόκειται για εκτίμηση, θυμηθείτε θα είναι πολύ κοντά στο αποτέλεσμα, αλλά πρόκειται επί του παρόντος για μια απλή εκτίμηση.

  Στέλιος Ασλάνογλου, αντιδήμαρχος οικονομικών...

  
Χειρίστηκε τα θέματα του τομέα του με απόλυτη συνέπεια, καθαρότητα,κρατώντας χαμηλούς τόνους.Δεν επέτρεψε επί δύο και πλέον έτη να ακουστεί το παραμικρό για προνομιακή μεταχείριση συμπολίτη μας έναντι άλλου, δεν ακούστηκε το παραμικρό για υπόνοια κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος.Χαίρει εκτίμησης στην δημοτική ομάδα, απέχει από ίντριγκες και ομαδοποιήσεις, είναι αγαπητός στην κοινωνία. Το έργο του κατά συνέπεια βαθμολογείται με βαθμό που κινείται στη γειτονιά του άριστα. Θεωρείται βέβαιη η εκ νέου επιλογή του στην ίδια θέση, εκτός και αν ο Δήμαρχος θέλοντας να μας διαψεύσει τον καρατομήσει, είναι και χρόνια περίεργα...

  Άρης Λαζαρίδης, αντιδήμαρχος τεχνικών.


  Άνθρωπος ευφυής,γνώστης του αντικειμένου, εξαιρετικά κοινωνικός,κοσμεί χρόνια τώρα αδιαλείπτως τον Δήμο στη θέση του αντιδημάρχου τεχνικών . Παρά ταύτα οι εκτιμήσεις είναι ότι αν δεν αφεθεί εκτός εντελώς, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες που μιλούν για αλλαγή πόστου τουλάχιστον. Κύκλοι περί την δημοτική αρχή, του χρεώνουν αποκλειστική ευθύνη για την επί χρόνια αδυναμία ολοκλήρωσης της γέφυρας Κούσιου, του αποδίδουν μερίδιο ευθύνης για την αστοχία Σέλι άνω Σέλι,  και για το ότι ο Δήμος πέραν της ανάπλασης δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο. Βεβαίως ακούστηκε και η άποψη , ότι πρόκειται για "κόντεμα" γιατί στο πρόσωπό του βλέπουν έναν πιθανό αυριανό διεκδικητή.

  Σάκης Σιδηρόπουλος, αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης.

  Δραστηριοποιείται σε έναν χώρο που λίγα πράγματα έρχονται σε γνώση των πολιτών , είναι και ο ίδιος χαμηλών τόνων και έτσι δυσχεραίνει το έργο της αποτίμησης έργου. Ασχολείται λίγο καιρό με την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ευγενής με τους συναδέλφους του και τους πολίτες, εργάζεται αθόρυβα αλλά συστηματικά, είναι εξαιρετικά συμπαθής στην κοινωνία. Νομίζουμε ότι θα του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, ενδεχόμενα από άλλη θέση να συνεισφέρει στην επίλυση των πολλών προβλημάτων της παρούσας δημοτικής αρχής.

  Παπαδόπουλος Βασίλης, αντιδήμαρχος καθαριότητας.

  Πληθωρικός  γενικά, ομοίως πολιτικά και σε δράση έχει σημαντικό έργο να επιδείξει,δεν είναι λίγες οι φορές που θα τον δεις πίσω από τα μηχανήματα καθαρισμού  στην πρώτη γραμμή της μάχης. Παρά ταύτα υπάρχουν σκέψεις να αντικατασταθεί , λόγω των πιέσεων που δέχεται η δημοτική αρχή από πρόσωπο του στενού της περιβάλλοντος. Παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη για την τύχη του κου Παπαδόπουλου.

  Θεόφιλος Κορωνάς, αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας, υγείας και εθελοντισμού.

  Νέος ηλικιακά, βρίσκεται επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης,περνώντας απαρατήρητος και αλώβητος στις αλλεπάλληλες κρίσεις.Δεν υπάρχουν θετικές ή αρνητικές παρατηρήσεις για το έργο του, πιθανολογείται η αντικατάστασή του, για να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους να δώσουν το δικό τους πολιτικό στίγμα.

  Γιώργος Σοφιανίδης, αντιδήμαρχος παιδείας.

  Έχει βαθιά γνώση του χώρου,άνεση χρόνου για να αφοσιωθεί στο έργο του,επιρρεπής ενίοτε σε μικροολισθήματα που προς στιγμήν δημιούργησαν σκιές, σε σύντομο χρόνο αποκατέστησε την ισχυρή πολιτική του προσωπικότητα και συνεισφέρει θετικά στον Δήμο. Θεωρείται εξαιρετικός για την συγκεκριμένη θέση και ως εκ τούτου αναντικατάστατος. Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι λόγω της συνταξιοδότησής του, αμείβεται με ευτελές ποσό αναντίστοιχο με την προσφορά του.

  Βασίλης Λυκοστράτης, αντιδήμαρχος τουρισμού και ποιότητας ζωής.

   Τα πρώτα του βήματα στον χώρο ήταν ενθουσιώδη και δυναμικά. Έδινε την εικόνα ανερχόμενου αυτοδιοικητικού στελέχους. Στην πορεία ο ρυθμός αυτός εγκαταλείφτηκε, κάποιες συγκρούσεις με την ηγεσία τον απογοήτευσαν, μετέπεσε στο επίπεδο της απλής διαχείρισης και οι φήμες φέρουν βεβαία την αντικατάστασή του.Ισχύει σε ότι αφορά τις αμοιβές το ίδιο με τον κο Σοφιανίδη, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι μάλλον πλήρωνε από την τσέπη του παρά εισέπραττε.

Στο επόμενο "φύλλο", τι συνέβη με τον πρόεδρο κο Χατζηαθανασίου, ποιοι εποφθαλμιούν την θέση του, ποιοι ετοιμάζονται από την ομάδα να αναλάβουν θέσεις ευθύνης και ποιες πληροφορίες υπάρχουν για τους προέδρους των επιχειρήσεων.




  

1 σχόλιο: