Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Αλλεργικοί στο λαϊκό οι βαρόνοι της ΝΔ Ημαθίας...

 Οι δημοσκοπήσεις  το τελευταίο διάστημα φέρουν την ΝΔ μακράν πρώτη .Το γεγονός αυτό άνοιξε την όρεξη των πονηρών δήθεν βαρόνων της ΝΔ Ημαθίας ,οι οποίοι δειλά-δειλά, έχουν να πουν μια κακή κουβέντα για τους πολιτευτές της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης , ιδιαιτέρως για αυτούς που θεωρούν αναλώσιμους, και με την γνωστή ύπουλη και γλοιώδη τακτική τους , αφήνουν να εννοηθεί ότι θα ήταν στην διάθεση του κόμματος να αναλάβουν εργολαβικά την σωτηρία μας. Σημειώστε ότι οι βαρονίσκοι αυτοί ....
την εποχή που η παράταξη παρέπαιε , καταβρόχθηζαν τα χρήματα που είχαν ντανιάσει από την περίοδο που η ΝΔ ήταν στην εξουσία, παρακολουθούσαν την πορεία προς την καταστροφή της παράταξης από μακριά με ηδονή και ενίοτε έκλειναν και το μάτι στους αντιπάλους, να έχουμε και μια πόρτα ανοιχτή, ποτέ δεν ξέρεις...
   Στο στόχαστρο λοιπόν της βαρονίας  έχει μπει ο αγαπητός πλην όμως λαϊκός Απόστολος Εμμανουηλίδης, τον οποίο βρίσκουν tres banal , τους ενοχλεί το μάγκικο axan που δεν ταιριάζει σε έναν της κοινωνικής τους τάξης, φυσικά τον βρίσκουν ανέτοιμο πολιτικά να αναλάβει καθήκοντα βουλευτή. Σε αντίστιξη είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τον χώρο και την πατρίδα και για τον σκοπό αυτό, πάντοτε με ανιδιοτέλεια , θέτουν την πολιτική τους υπόσταση στην διάθεση του χώρου!!!!
  Πολύ φοβάμαι πως έκαναν ένα μικρό λαθάκι. Ο Απόστολος Εμμανουηλίδης δεν είναι από τα παιδάκια που πίνουν το γάλα στην ώρα τους και η μάχη μεταξύ αυτού και των βαρόνων θα είναι σε αντιστοίχηση μάχη μεταξύ pitbull και κανισάκι...Θα τους ψάχνουμε και θα χάσει και ο τόπος τέτοιους ευπατρίδες ....
   Στην ακραία περίπτωση που το κόμμα υπό την νέα του ηγεσία δεν τιμήσει αυτούς που στα δύσκολα στάθηκαν όρθιοι στην πρώτη γραμμή και  επιλέξει αυτές τις λειράτες κοτούλες που κλωσούσαν χρυσά αυγά όταν η παράταξη έπνεε τα λοίσθια , πολύ φοβάμαι ότι δεν θα τους χωράει τρύπιο κολοκύθι...τέτοια κολοκύθια  που είναι...
  Επειδή δε παρά τα πτυχία, είναι ελαφρώς αγραμματούληδες περί την πολιτική , να τους υπενθυμίσω ότι παρόμοιο φαινόμενο υπήρξε το 1906, με την υποψηφιότητα του Κεφαλλονίτη βουλευτή Ανδρέα Μονοκρούσου,  λαϊκής καταγωγής, που η τότε άρχουσα τάξη του Ληξουρείου ήθελε να αποβάλλει. 
Η τοπική πολιτική και σατιρική εφημερίδα "Ζιζάνιο" του αείμνηστου Γιώργου Μολφέτα  έγραφε....
"Θα συντρίψωμεν τη μούρη ευγενών πολυταλάντων
  θάλασσα θα γίνουν όλα δηλαδή και τέλος πάντων
  πρώτος θα γενεί πολίτης της φυλής των Ληξουρείων
  τι πανόραμα ωραίον..."
Ενημερώνω δε για να μην αγωνιούν για την τύχη του αείμνηστου Μονοκρούσου ότι εξελέγη δύο θητείες και υπήρξε άριστος εκπρόσωπος της φυλής των Ληξουρείων. Δεν ξέρω για εδώ , διότι εδώ έχουμε μάλλον την φυλή των λιγουρίων....

6 σχόλια:

  1. Έχω την άποψη πως η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέπει να προσεγγίσει διαφορετικά τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της, στο Νομό Ημαθίας. Και κυρίως πρέπει να τολμήσει στις επιλογές της.
    Αναφερθήκατε στον κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη και ορθώς του αποδώσατε τα οφειλόμενα. Είναι καιρός, να αποσυρθεί η αποκλειστικότητα της στελέχωσης των ψηφοδελτίων, από τις επιθυμίες και τους σχεδιασμούς, του κάθε κομματικού μεγαλοβιοτέχνη, αρχικάλφα ή αρχιμάστορα. Η μανιφακτούρα της κομματικής φεουδαρχίας, πρέπει επιτέλους να σταματήσει και οι επιλογές πρέπει να συμπεριλάβουν εκπροσώπους των λαϊκών, ριζοσπαστικών και κομποστέλ κοινωνικά τάξεων της ημαθιώτικης κεντρώας έως και κεντροδεξιάς βάσης.
    Στο πλαίσιο αυτό, γενναίες επιλογές υποψηφίων, όχι μόνο πούρων κομματικών σαν αυτή του καθαρού απο κάθε άποψη, Απόστολου Εμμανουηλίδη, αλλά και άλλων ομόκεντρων, όπως ο Ξενοκράτης Σακλάς απο τη Νάουσα, ο Νίκος Λιολιόπουλος απο την περιοχή της Αλεξάνδρειας (κλπ), μπορούν να διευρύνουν τα μεγέθη.
    Μάλιστα (γιατί όχι) στελέχη σαν τους προαναφερόμενους (υπάρχουν και άλλοι-άλλες), μπορούν να συστήσουν τρόπον τινά και μια ημαθιώτικη τάση πολιτικών λανζινέ (Lanjuinais) του χώρου, συγκροτώντας κάτι σαν μια εσωκομματική Λέσχη Ιακωβίνων της τοπικής Νέας Δημοκρατίας (στα χνάρια της «Societe des Jacobins, Αmis de la Liberte et de l'Egalite»). Άλλωστε το νέο καταστατικό προβλέπει πλέον και αποδέχεται ευχαρίστως, τη δημιουργία εσωκομματικών τάσεων. Τόλμη χρειάζεται κύριε Καφτεράνη. Τόλμη...
    Σας ευχαριστώ, ευχόμενος καλή αρχή στον ιστοχώρο σας.
    Μ.Λ. Δρούσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί που ετοιμαζομουν να γράψω σχόλιο υπέρ του Αποστόλου που είναι κεμπαρης και τον πάω με χίλια βλέπω το πρωτο σχόλιο και χαίρομαι που κάποιος ανέφερε το όνομα μου. Ξαναδιαβαζω και βλέπω οτι με έβαλε στην ίδια πρόταση με εναν ακροδεξιό πολιτευτή. Ουτε να χαρεί δε μπορεί κανείς τελικά στην μπλογκόσφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλτατε Λιολιόπουλε.
    Είσθε απογοητευτικός όταν διαβάζετε επιφανειακά, ενώ μπορείτε να είσθε σχολιαστής, χωρίς “απο”. Anyway, προφανώς δεν αντιληφθήκατε τον συνειρμό της αναφοράς μου, στη Λέσχη, όπου συνυπήρξαν ένας Αντουάν Μπαρνάβ, ένας Λε Σαπελιέ, με έναν Ροβεσπιέρο κι έναν Νταρτέ. Προσεταιρίσθηκαν ακόμη και τους «Αβράκωτους» («Sans – culottes»), διότι γνώριζαν άπαντες πως πάντα έρχεται η στιγμή, που πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στο δρόμο προς την Περσέπολη ή στο δρόμο προς τη Σπάρτη. Αντιλαμβάνομαι ότι εσείς, ενδεχομένως είστε του άλλου δρόμου, του ταραχώδους, ίσως να προτιμάτε και το ακανθώδη δρόμο προς την... Αγκαθιά. Καμία αντίρρηση, όλα έχουν την αξία τους. Όμως μην αδικείται τον εαυτό σας. Άλλωστε, στο γραφείο της Αθήνας υποσχεθήκατε ότι θα συμβάλετε στη διεύρυνση (γιού νόου γουάτ αϊ μιν), για την με κάθε τρόπο αυτοδυναμία. Εκτός κι αν θέλετε να αναλάβετε εκ των προτέρων, ρόλο Ιωσήφ Φουσέ και ήδη βρίσκεστε σε φάση προετοιμασίας. Κάτι που δεν το νομίζω.
    Προσέξτε όμως αγαπητέ. Αν όντως εκτιμάτε και “πάτε” τον κεμπάρη Απόστολο, μην παίζετε τέτοιο σύστημα. Έτσι δίνετε χώρο στο “εξάρι”, το αφήνετε να προωθηθεί και θα σας βάλει γκολ. Τουλάχιστον από μπάλα, είστε γνώστης. Μην οδηγείστε σε εκούσιες θλάσεις, διότι οι “φυσιοθεραπευτές” της ομάδος, δεν διακατέχονται από “θρησκοληψίες” σαν τις δικές σας. Η δική τους Λέσχη, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και εάν -ως Αποστολικοί- προχωρήσετε επιλεκτικά, το τέλος θα σας “πονέσει”. Ιφ γιού νόου γουάτ άϊ μιν.
    Και προς θεού, Νίκο, μην διαβάσετε το σχόλιο και πάλι επιφανειακά.
    Στο κάτω-κάτω, στον χώρο μας, δεν υπάρχουν μόνο τα κείμενα του Τζων Λοκ και του Ζαν Ζακ Ρουσώ. Υπάρχουν και οι στίχοι του τροβαδούρου Μπάντι Γκάϊ (Buddy Guy), θα τολμούσα να πω, έως και οι συμβολισμοί του Φ.Φ. Κόπολα (Francis Ford Coppola). Μην το διστάζετε.
    Με αγάπη.
    Μ.Λ.Δρούσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ αγνωστε και πιθανότατα υπό ψευδώνυμο, ευχαριστώ για τα καλά σας λογια αλλά πιστέψτε με δεν συνηθιζω να γράφω μεγαλα κειμενα σε σχόλια ιστολογιων. Μερικες παρατηρήσεις μονο:
    1 δεν πήρα ανάλαφρα το σχόλιο σας, αλλά επέλεξε να απαντήσω αστειευόμενος.
    2. Το μπλογκιγκ δεν είναι το καλύτερο πεδίο διαγωνισμού εγκυκλοπαιδικων γνώσεων λόγω γκουγκλ. Αν θέλετε όμως εναν διαγωνισμό δια ζωζης δέχομαι την πρόκληση και σας πληροφορω πως ειμαι πολύ δυνατός.

    3. Δενυποσχεθηκα τίποτε και σε κανένα. Στήριξα και στηρίζω Κυριακό γιατι τον πιστεύω και γιατί πρεπει παση θυσια να πάνε στο αγυριστο οι Συριζανελ.

    4. Αν διαβάζετε το ΦΒ μου θα δείτε οτι υπηρξα πολύ επικριτικός σε καποιες επιλογές της ΝΔ τελευταια Αντιμαχομαι την συντήρηση και την δεξια σε όλη μου την ζωή. Ουτε τώρα θα σταματήσω. Η ΝΔ παραμένει ενα πολύ κακό κομμα.

    5. Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου χωρίς δεκάρια με πολλά εξαρια. Ο Αποστόλης αν και παιζει απο τα δεξια είναι καλό εργαλείο. Οι υπόλοιποι είναι ειτε κουτσοί ειτε τόσο δεξιοί που βγαίνουν εκτός γηπέδου. Επίσης οι πολυ ψηλοί είναι παντα αμπαλοι....

    6. Ελπίζω να ανηκουμε όντως στόν ίδιο χώρο και να έχετε τόσες γνώσεις οσες υποσχεστε. Θα έχετε να κερδισετε πολλά απο μένα, διαβάζω μανιωδώς τους φιλελεύθερους φιλοσόφους.
    Ευχαριστώ και να τα λέμε. ΝΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Νίκο, γνωστέ.
    Επ ουδενί δεν υπονόησα ότι είσθε αδύνατος.
    Κόλλησα όμως προσώρας (ενδεχομένως και με "κολλήσατε") και δεν μπορώ να βρώ κάτι στο google για να σας απαντήσω. Sorry.
    Τα υπόλοιπα, ίσως τα πούμε μια άλλη φορά.
    Να ξέρετε πάντως, σας πάω.
    Μ.Λ.Δρούσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή