Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018


Εξώδικη επιστολή του Προέδρου του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου 
κ. Κώστα Τζελέπη.Αντιγράφω από το εξώδικο, η ορθογραφία και η σύνταξη όπως εδόθη....

  Με αφορμή την δυσφημιστική σας ανάρτηση την οποία επικαλύπτετε με άφθονο λαϊκισμό και φθηνό "χιούμορ"-κατάλοιπα της εποχής που φλερτάρατε με την εξουσία-η οποία ευθύνεται απόλυτα για τη σημερινή κατάντια της χώρας μας,σας, και σχετικά με το θέμα που θίγεται για την πρόσληψη ηλεκτρολόγου στο ΕΧΚΣ σας κάνουμε γνωστά τα παρακάτω.

  Τον Σεπτέμβριο του 2017 και προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στον ΟΑΕΔ για την ένταξή μας στο "πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέας και σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ.
   Αφού εγκρίθηκε ο φορέας, εγκρίθηκαν και οι 6 θέσεις εργασίας μεταξύ των οποίων και δύο ηλεκτρολόγων.
  Ο ΟΑΕΔ μας απέστειλε μια λίστα (5) ατόμων εκ των οποίων δύο μόνο πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει και ειδικότερα να υπάρχει προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο ετών.
  Έτσι έγιναν οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφού ακολουθήθηκε μόνο η νόμιμη διαδικασία για την πλήρωση των θέσεων.
  Επειδή από τις συνεχείς αναρτήσεις σας διαφαίνεται ότι έχετε εμμονή με το χιονοδρομικό κέντρο η οποία ξεκινά από το γεγονός ότι δεν μπορείτε να αποδεχτείτε ότι υπάρχει μια διοικούσα επιτροπή για πρώτη φορά στο χιονοδρομικό κέντρο η οποία λειτουργεί μόνο με τις νόμιμες διαδικασίες και προς όφελος του χιονοδρομικού κέντρου.
  Επίσης γνωρίζουμε ότι αυτού του τύπου τα ευφυολογήματα που περιγράφονται στην ανάρτησή σας είναι τόσο ξεπερασμένα όσο και η πολιτική σας τοποθέτηση και για τον λόγο αυτό ψάχνετε πολιτικό χώρο να τρυπώσετε.
  Τέλος όταν θα αποφασίσετε να κάνετε συκοφαντικές αναρτήσεις στις οποίες διαβλέπουμε ότι αρέσκεστε, τουλάχιστον να είστε καλύτερα πληροφορημένος.
  Αυτά προς το παρόν και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε αρμοδίως.
Η απάντηση.


κ.Πρόεδρε
 Αγαπητοί σύμβουλοι του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.  Επιθυμώ να ξεκινήσω από την "κατηγορία" ότι διακατέχομαι από μια εμμονή με το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, επειδή "για πρώτη φορά μια διοίκηση λειτουργεί νόμιμα και προς όφελος του χιονοδρομικού", όπως αναφέρετε στην εξώδικο που μου αποστείλατε!!! Ας αναφέρω εν συντομία το περιεχόμενο των σχετικών δημοσιευμάτων.

α. Ανέφερε σε συνέντευξή του στην Ελιά ο πρόεδρος κ. Τζελέπης ότι τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, επειδή ήταν κομματικό στέλεχος και όχι επειδή είχε κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις για τη λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.Επισήμανα ότι η τοποθέτηση αυτή, αν είναι αληθής, φέρει σε δύσκολη θέση  τον πολιτικό χώρο που επέλεξε να τοποθετήσει κάποιον σε θέση ευθύνης, μόνο με την ιδιότητα του κομματικού στελέχους. Επισήμανα ταυτόχρονα ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και επιλογές που κατακρίθηκαν στο παρελθόν, δεν μπορεί να εφαρμόζονται από τους κατακρίνοντες. 

Θεωρείτε ότι η τοποθέτηση αυτή είναι συκοφαντική και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα  είναι σε βάρος της πορείας του χιονοδρομικού;

β.Η διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου προχώρησε στην απευθείας ανάθεση έργου "νομικών συμβουλών", αναθέτοντας το έργο αυτό σε έναν καθόλα άξιο δικηγόρο, ονόματι Παγκράτη Ιορδάνη του Ισαάκ, από τον σύλλογο δικηγόρων Δράμας!!!
  Δημοσίευσα το γεγονός, ζήτησα διευκρινίσεις για το σκεπτικό της απόφασης προς ενημέρωση των αναγνωστών και επισήμανα το ότι στον νομό μας πλειάδα νέων δικηγόρων φεύγουν από τη χώρα για να επιβιώσουν, για ποιον λόγο δεν προτιμήθηκε κάποιος από τον σύλλογο δικηγόρων του νομού μας.

Θεωρείτε συκοφαντικό το δημοσίευμα και σε κάθε περίπτωση θεωρείτε ότι ήταν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας  του χιονοδρομικού;

γ.Εξέφρασε ο πρόεδρος  τη βούληση να προχωρήσει σε πρόσληψη βοηθού σύνταξης μελέτης για το χιονοδρομικό με απευθείας ανάθεση, όταν υπήρχαν άνω των δέκα  έχοντες τα τυπικά προσόντα να υλοποιήσουν το έργο. Δημοσίευσα την βούληση και έθεσα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που οδηγούσαν στην απευθείας ανάθεση, αντί του πρόχειρου έστω διαγωνισμού. Με κάλεσε ο πρόεδρος στο γραφείο του για να με ενημερώσει .Τον  επισκέφτηκα  ξεκινώντας από το ότι τα δημόσια πρόσωπα δίνουν εξηγήσεις και διευκρινήσεις δημοσίως και όχι κατά μόνας. Επί του θέματος μου δήλωσε και το δημοσίευσα την επομένη, ότι "αποκλείονται από την ανάθεση έργου όσοι μίλησαν απρεπώς στον πρόεδρο", αναφερόμενος στην περίπτωση συμπολίτη μας, ο οποίος απλώς ρώτησε γιατί  απευθείας ανάθεση και όχι διαγωνισμός. Επειδή δε είμαστε μικρή κοινωνία προφητικά δήλωσα και τα αρχικά του ατόμου που θα επιλεγόταν στο τέλος και μετά την ανακοίνωση του ονόματος επιβεβαιώθηκαν.

Θεωρείτε ότι η σχετική δημοσίευση ήταν συκοφαντική και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ότι λειτούργησε σε βάρος του χιονοδρομικού;

δ.Ανακοίνωσε το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου ότι για ένα συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο "το χιονοδρομικό δεν θα λειτουργήσει λόγω ισχυρών χιονοπτώσεων"!!!! Σχολίασα ότι είναι απαράδεκτο να κλείνει χιονοδρομικό, λόγω έντονων χιονοπτώσεων. 

Θεωρείτε συκοφαντικό το γεγονός του σχολιασμού της ανακοίνωσης και σε κάθε περίπτωση ότι στρεφόταν ενάντια στην εύρυθμη λειτουργία του χιονοδρομικού;

ε.Η τελευταία δε αναφορά στην καλή λειτουργία των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αφορά στην νόμιμη μεν αντιδεοντολογική δε αίτηση πρόσληψης σημαίνοντος στελέχους του κομματικού χώρου. Το νόμιμο δεν είναι πάντοτε και ηθικό...

στ. Ενημερώνω επιπλέον ότι τα δημοσιεύματα που αφορούν τοπικά δρώμενα αριθμούν τα 710 μέχρι σήμερα, εκ των οποίων πέντε στο χιονοδρομικό! Θεωρείτε ακόμη ότι υπάρχει εμμονή; Είναι κάτι από τα αναφερθέντα αναληθές;

Αναφορικά με τα του τρόπου γραφής, της ποιότητας του χιούμορ και τα συναφή, είναι αλήθεια ότι απευθύνεται σε ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες και υψηλή αντιληπτική ικανότητα, συνεπώς δεν υπάρχει κανένα θέμα αν το θεωρήσετε κακής ποιότητας...όπως το βλέπει ο καθένας...

Τα περί "τρυπώματος σε πολιτικό χώρο" και τα συναφή προσβλητικά, να υπενθυμίσω μόνο, ότι από κοινού με τον Πρόεδρο στηρίξαμε την κυβερνώσα παράταξη τον Γενάρη του 2015 ως δύναμη ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής!!! Στο εξάμηνο που ακολούθησε η κυβέρνηση μετετράπη σε δύναμη εφαρμογής των πιο σκληρών μνημονιακών πολιτικών!!! Επιλογή μου ήταν να αποχωρήσω, επιλέγοντας πολιτικό φορέα πιο κοντά στις πολιτικές μου απόψεις, επιλογή του ήταν να παραμείνει υπερασπιζόμενος με το ίδιο πάθος την μνημονιακή πολιτική, όπως υπερασπιζόταν προ εξαμήνου την ακριβώς αντίθετη... Μήπως κάτι αναληθές ; 

Αναφορικά με τις έμμεσες "απειλές" περί προσφυγής στη δικαιοσύνη, να ενημερώσω ότι παρά τις μανιώδεις προσπάθειες ποδηγέτησης αυτής, παραμένει ανεξάρτητη. Αντιμετωπίζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά πολίτες και κομματικούς "αξιωματούχους". Μην το σκέφτεστε λοιπόν, ιδού η Ρόδος....Εκεί θα έχετε και την ευκαιρία να εξηγήσετε και τα όποια προσβλητικά και συκοφαντικά αναφέρετε στο εξώδικό σας για την δική μου προσωπικότητα... Έχουν και οι απλοί πολίτες δικαιώματα στις δημοκρατίες...Για την ώρα ευτυχισμένο το 2018!


1 σχόλιο:

  1. Η κριτικη απο τον τυπο πρεπει να ειναι ευπροσδεκτη ,εστω και υπερβολικη για τουτο υπαρχει και ο αντιλογος.
    Εμενα δεν μου προκυπτει καποια συκοφαντια παντως απο μερους prasino-mili.blogspot.gr
    ΙΣΩΣ δεν εχει φρενο το καλαμι καποιων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή