Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018


Αγροτικές κινητοποιήσεις... 
Μισές δουλειές...







  Κάθε χρόνο μετά τις μαθητικές καταλήψεις και πριν τα Παύλεια, έχουμε συνηθίσει πλέον να περιμένουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις, με τα γνωστά χιλιοειπωμένα και μηδέποτε τηρηθέντα συνθήματα περί αγώνων διαρκείας και άλλα τέτοια βερμπαλιστικά...Ακόμη ακούω το "δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε..." και υποχώρησαν σαν άλλος Τσίπρας.

Η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο είναι τραγική. 

  Οι μεγάλες επιχειρήσεις που διακινούν τα φυτοφάρμακα κυριολεκτικά πλουτίζουν από την υπερκοστολόγηση των προϊόντων τους, εφόσον ουσιαστικά μιλάμε για μονοπωλιακές καταστάσεις.

  Οι έμποροι κυριολεκτικά αλωνίζουν...
στον χώρο, αγοράζοντας χωρίς τιμές, χωρίς τιμολόγια, χωρίς πληρωμές, με την ανοχή της πολιτείας που δίπλα της συντελείται ένα οικονομικό σκάνδαλο εκμετάλλευσης και αυτή "αγρόν αγοράζει" .

  Οι συνεταιρισμοί είναι βαθιά στην πλειονότητά τους "εστίες μόλυνσης". Οι επικεφαλής αυτών στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τους "εμπόρους" στην λογική της αμοιβαίας ωφέλειας. Βοά ο τόπος ...εκτός φυσικά των ολίγων λαμπρών εξαιρέσεων που αντιμετωπίζονται ως ενοχλητικοί τύποι από το λόμπυ των "προέδρων"...

  Οι αγρότες άγονται και φέρονται εκ του ότι η πολιτεία ποτέ δεν στάθηκε στο πλευρό τους ουσιαστικά, αλλά στην πρώτη στροφή τους αδειάζει για να πάει χεράκι χεράκι με τους "ηγέτες" του χώρου, οι οποίοι αναλαμβάνουν σιωπηλά να εκτονώσουν την όποια κατάσταση και εκ του ότι και οι ίδιοι κουτοπόνηροι ευελπιστούν να είναι με αυτούς που θα πάρουν το κάτι τις πλέον των όσων δικαιούνται...

Τα αιτήματα των αγροτών αν κάποτε αποφασίσουν να διεκδικήσουν επίλυση θεμάτων και ουσιαστική βελτίωση της θέσης τους θα πρέπει να είναι:

α. Εξαμηνιαίος έλεγχος εξονυχιστικός των συνεταιριστικών οργανώσεών τους.

β.Οικονομικός έλεγχος ουσίας στα πόθεν έσχες των μελών των διοικήσεων.

γ. Μητρώο εμπόρων και καμία μετακίνηση προϊόντος, αν δεν συνοδεύεται από αποδεικτικό τραπεζικής επιταγής εγγυημένης από τραπεζικό ίδρυμα άμεσης εξόφλησης.

δ.Απαίτηση δημιουργίας κρατικού φορέα προμήθειας φυτοφαρμάκων με σταδιακή παραγωγή φυτοφαρμάκων .

ε.Δημιουργία ενιαίου φορέα εξαγωγών, παράλληλα με την δημιουργία υγιούς αγροτικής τράπεζας, ανελαστικής στις δανειοδοτήσεις, αλλά αρωγό στις αγροτικές επενδύσεις.

Μέχρι τότε, κάθε Γενάρη Φλεβάρη για καμιά δεκαριά μέρες μέχρι να στρώσει ο καιρός για δουλειές,θα κλείνουν κάποιοι κόμβοι , θα δουλεύουν οι καντίνες, θα έχουν δουλειά τα πρωϊνάδικα της τηλεόρασης με απευθείας συνδέσεις.Η κυβέρνηση θα στέλνει μηνύματα κατανόησης του προβλήματος και θα αφήνει υποσχέσεις για του χρόνου, οι έμποροι θα τρίβουν τα χέρια τους για άλλη μια χρονιά χωρίς κίνδυνο απωλειών και εμπορικού ρίσκου, σίγουρα κέρδη, οι ηγέτες του αγώνα και ηγετικά στελέχη του συνεταιριστικού χώρου θα δίνουν παραγγελίες για νέα σαλόνια στις κυρίες των ή στις παλλακίδες των, τα κορίτσια των μπαρ των περιοχών των "καταλήψεων" θα ετοιμάζονται για τους αγωνιστές επισκέπτες...Αυτά θα γίνουν , τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο...Του χρόνου πάλι...

Καλές δουλειές στα στελέχια....Περαστικά στους αφελείς που νόμισαν ότι όσοι έχουν φτερά πετούν...Δεν βλέπουν τις κότες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου