Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Πολιτική συγκέντρωση 
Κίνημα Αλλαγής.


Την Κυριακή 28/1/2018 στον φιλόξενο χώρο Ελιάς, έγινε πολιτική συγκέντρωση των μελών και φίλων του κινήματος αλλαγής, εν όψει του συνεδρίου του Μαρτίου με ομιλητή τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Η εισήγηση ήταν σε αρκετούς τομείς περιεκτική και ολοκληρωμένη. Αναφέρθηκε διεξοδικά στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και στην μόνιμη τακτική να δημιουργεί ολοένα και περισσότερους φτωχούς...
στους οποίους εκ των υστέρων να μοιράζει τα περίφημα "κοινωνικά μερίσματα" (παλαιότερα ήταν η προίκα στις ανύπαντρες κοπέλες αλλά παρήλθαν οι χρόνοι...) παριστάνοντας τον ελεήμονα και ευαίσθητο στην φτώχεια, γεγονός που μόλις προ τριών ετών χαρακτηρίζονταν από τον ίδιο Τσίπρα  "ελεημοσύνη που θίγει την αξιοπρέπεια  του πολίτη".

Μίλησε για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου, παρουσιάζοντας την θέση του "Κινήματος Αλλαγής" που εν συντομία είναι, ένα πακέτο διασφαλίσεων μη αναβίωσης αλυτρωτικών θεμάτων μελλοντικά και αμέσως μετά ονοματολογία, χωρίς να αποκλείει και την σύνθετη ονομασία.

Αναφέρθηκε στις διαδικασίες συνεδρίου, λέγοντας ότι μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμη η πρόταση για το καταστατικό του νέου φορέα, ο κατάλογος αυτών που θα επιλέξουν τους συνέδρους θα ανοίξει για ένα δεκαήμερο για να γραφούν μέλη όσοι μέχρι σήμερα δεν είχαν αυτό ως επιλογή, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο προσυνεδριακός διάλογος.

Έχω την αίσθηση ότι ο χρόνος είναι απολύτως περιορισμένος, όλες οι συζητήσεις περί καταστατικού και τέτοιας φύσης ζητημάτων αφορά μάλλον την "τακτοποίηση" των παρακοιμώμενων της εξουσίας και ουδόλως ενδιαφέρει τον πολίτη, αν δεν τον αποτρέπει από το να ασχοληθεί. Η κοινωνία σήμερα βράζει στην κυριολεξία από μια εμφανή απομυθοποίηση του πολιτικού συστήματος η οποία τείνει να λάβει χαρακτηριστικά μίσους, ευνοώντας ακραίες λύσεις που βρήκαν πρόσφορο έδαφος να εμφανιστούν ως σωτήρες.


Αν ο χώρος αυτός δεν δώσει απαντήσεις:

Στα σχολεία που έχουν διαλυθεί από τις μηνιαίες μεταβολές επί θεμάτων που δεν απαιτούν χρήματα.

Στους αγρότες που εκβιάζονται από "εμπόρους" κατά δήλωσή τους  και παραδίνουν προϊόντα χωρίς καμία διασφάλιση αποπληρωμής .

Στο θέμα της υγείας που ακολουθείται η χουντική πρακτική του "κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο", με τελικό αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Στο θέμα της ασφάλειας, όταν περιοχές ολόκληρες είναι στο έλεος των συμμοριών,με τις δυνάμεις ασφαλείας να φυλάγουν Ζουράρηδες και συμβολαιογράφους, που μπαίνουν στο σύστημα των πλειστηριασμών.

Στον άνεργο λόγω κρίσης που χάνει τα περιουσιακά του στοιχεία όταν ο Μαρινόπουλος πτωχεύει με ανέπαφη την προσωπική του περιουσία, λόγω πτωχευτικού δικαίου.

Αν δεν απαντήσει σε αυτά και  σε άλλα τόσα, φοβάμαι ότι η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη. Υπάρχουν πολίτες χιλιάδες που είναι σε αναμονή πολιτικής πρότασης, χρόνος για "τακτοποιήσεις"δεν υπάρχει.... 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου