Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Βέροιας

Ζήσης Πατσίκας.


Από τα αξιόλογα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο Ζήσης Πατσίκας, ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία, επιλέγοντας σε πρώτη φάση το ψηφοδέλτιο του χώρου σε βουλευτικές εκλογές. Εντυπωσίασε την περίοδο εκείνη ένα διαφημιστικό σποτ, που επέλεξε για να προβάλει την υποψηφιότητά του."Ένα νέο φρούτο..." ανέφερε...
Είναι σπάνιο φαινόμενο να δεις πολιτικό πρόσωπο που να μην διστάζει να αυτοσαρκάζεται και να κινείται  εκτός ορίων του "είθισται". Για τους πνευματικούς ανθρώπους η μικρή αυτή"επαναστατική" πράξη δείχνει άνθρωπο έξυπνο και με δύναμη να προχωρήσει σε τομές, όσο και αν αυτό ακούγεται ενδεχόμενα υπερβολικό. 

Σύντομα έστρεψε την προσοχή του στην τοπική αυτοδιοίκηση και έκτοτε ασχολείται "επαγγελματικά" με τα του Δήμου Βέροιας. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Καραπαναγιωτίδη και η απουσία αυτού από τις συνεδριάσεις, του έδωσε την ευκαιρία να λειτουργήσει ως ο αντ'  αυτού. Επέλεξε να κινηθεί με διακριτικότητα για να μην φέρει σε δύσκολη θέση τον σχεδόν μονίμως απόντα Καραπαναγιωτίδη, χωρίς το γεγονός αυτό να εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Αντιμετωπίζει δύο κυρίως προβλήματα. 

Η Νέα Δημοκρατία καιρό τώρα δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με στέλεχος του χώρου της, διεκδικώντας τη νίκη πολιτικά ή αν θα πρέπει να δώσει στήριξη σε πρόσωπο  κινούμενο εκτός χώρου, με την ελπίδα ότι και πολίτες άλλων πολιτικών χώρων θα συστρατευτούν σε μια προοπτική νίκης.
Το δεύτερο έχει να κάνει με μια "εν υπνώσει"  αρνητική στάση βασικών στελεχών της παράταξης, οι οποίοι όταν διεκδίκησαν τον Δήμο Βέροιας αντιμετωπίστηκαν πολιτικά απρεπώς από εκδοτικό συγκρότημα, στο οποίο μέτοχοι ήταν μέλη της οικογένειας του Ζήση Πατσίκα. Αδίκως ίσως, καθότι και αν αυτό συνέβη, ο ίδιος δεν είχε ευθύνη, όμως στην πολιτική υπάρχει δυστυχώς ακόμα η "οικογενειακή ευθύνη".
Αν σ αυτά συνυπολογίσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν φάνηκε μια δημόσια στήριξη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο πρόσωπο του μοναδικού προερχόμενου από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας συνεργάτη του, η υποψηφιότητα θεωρώ ότι κινείται επί ξηρού ακμής.

Σε κάθε περίπτωση, κατατάσσεται στις πολιτικές αυτοδιοικητικές προσωπικότητες που έχουν να δώσουν στην "πόλη". Επειδή δε στην πολιτική ο προβλέψιμος χρόνος είναι από δύο έως τέσσερα λεπτά, εν αναμονή...

Επόμενος Κώστας Ζιώγας.

Διευκρίνηση:Απολύτως ορθή η ευγενική "αίτηση" διευκρίνησης για το εκδοτικό συγκρότημα που αναφέρεται στο άρθρο. Προφανώς εννοώ την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ και όχι την καλή εφημερίδα ΛΑΟΣ.


.










1 σχόλιο:

  1. Σταθερή προσωπικότητα!
    Φιλολαϊκός στις απόψεις του!
    Γνώστης σε βάθος των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης!
    Χαμηλών τόνων!
    Η καλύτερη δυνατή επιλογή που θα μπορούσε να κάνει η Ν.Δ στο πρόσωπό του.....
    Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή