Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017





Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στον Δήμο Αλεξάνδρειας...





  Αυτή την εβδομάδα σειρά είχε ο πρόεδρος της Α/θμιας  σχολικής επιτροπής Μόσχος Κυτούδης, ο οποίος με μια περιεκτική αλλά και σκληρή ανακοίνωση, δηλώνει την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της επιτροπής που προϊστατο, χαρακτηρίζοντας τον  Δήμαρχο Γκυρίνη άβουλο και μοιραίο, που καθοδηγείται από πρώην υβριστές του και σημερινούς συνεργάτες (σωστό...),κύρια όμως από συνεργάτες του που "κάνουν ότι θέλουν αντ αυτού."..(επίσης σωστό...).


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση του Δημάρχου,ο οποίος  έχοντας επίγνωση της κατάστασης, έχει πάρει κατά πόδας τους σεβάσμιους γέροντες της εκκλησίας, παρακολουθώντας λιτανείες, λειτουργίες, τρισάγια, περιφορές νεκρών και οστών ,αφίξεις ιερών και θαυματουργών ζωνών, ελπίζοντας σε ένα θαύμα!!!!! Ορθά πράττει, διότι μόνο ένα θαύμα είναι ικανό να τον σώσει, και όταν λέμε να τον σώσει εννοούμε να εκλεγεί σύμβουλος...για δήμαρχος ούτε να το σκέφτεται...



Φυσικά πάντα έχει μπροστά του τις εναλλακτικές.. Ως μέλος του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ,κάλλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση έδρας στο κοινοβούλιο, ως ειδικός σε θέματα επιλογής εταιρειών απολυμάνσεων, (αναφέρομαι σε μυοκτονίες , δολοφονίες κουνουπιών, όπου την έχει την εμπειρία είναι η αλήθεια...). 


Θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει όπως ο Κλίντον και να δίνει διαλέξεις επί πληρωμή σε πανεπιστήμια της Ζάμπιας μάλλον(χώρα είναι, όχι μάρκα κραγιόν...),τέλος και με τις τόσες λιτανείες που έχει παρακολουθήσει θα μπορούσε να ακολουθήσει τον δρόμο της εκκλησίας ως ιερέας....Έχει τις επιλογές του....

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι πλέον Δήμαρχος Αλεξάνδρειας είναι ουσιαστικά ο Σάκης Χαλκίδης, καθότι εάν για τους δικούς του λόγους αποφασίσει να αποσύρει την με όρους παρασχεθείσα στήριξή του, την επομένη ο Δήμος προκηρύσσει εκλογές...Το δε τραγικότερο είναι ότι ο ομογάλακτος Μιχάλης Χαλκίδης, σκέφτεται σοβαρά την κάθοδό του στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας...Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι θα πρόκειται για έργο ακατάλληλο δι ανηλίκους αν συμπέσουν αντίπαλοι Χαλκίδης- Γκυρίνης σε εκλογική διαδικασία...


Η  επικοινωνιακή προσπάθεια να κατευνάσει το "θηρίο" ο Δήμαρχος Γκυρίνης, αποστέλλοντάς του ένα όμορφο  μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα (όπως το ρεπορτάζ του δαιμόνιου και ευφυούς Χάρη Μόχλα αναφέρει), μάλλον αντιμετωπίστηκε με σκωπτικό τρόπο, καθότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Χαλκίδης έστειλε ως ευχαριστήρια ανταπάντηση, ένα όμορφο μπουκέτο κίτρινες  ..ορχιδέες...
Κρατήστε τη σημειολογία...

Πολύ φοβάμαι ότι εντός ολίγου χρόνου ο Δήμαρχος Γκυρίνης καλά θα κάνει να αγοράσει αλυσίδα διπλή, γιατί μάλλον και ο σκύλος του σκέφτεται να την κοπανήσει...
Δεν τον βλέπω και πολύ εργατικό, ποιον έμοιασε...




Ας διαβάσουμε όμως τι αναφέρει ο καλός φίλος Μόσχος Κυτούδης, που τα ξέρει από τα μέσα...



Κυτούδης Μόσχος

Πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής
Δήμου Αλεξάνδρειας 

Τρίκαλα 6 Νοεμβρίου 2017

Προς 
Δήμαρχο Αλεξάνδρειας
Δημαρχείο

Κύριε Δήμαρχε,
Ένα από τα βασικά προεκλογικά συνθήματα του συνδυασμού μας, ήταν και το “θέλουμε ένα δήμο συμμετοχικό και συλλογικό, με κέντρο το δημότη και όχι το προσωπικό εγώ”. Με τέτοια συνθήματα και κάπως έτσι, με πείσατε προσωπικά όπως και πολλούς άλλους, να σας ακολουθήσουμε, να συστρατευτούμε, να δώσουμε ένα δύσκολο προεκλογικό αγώνα και τελικά να εκλεγούμε, με την ελπίδα να πάμε τον Δήμο Αλεξάνδρειας, ένα βήμα μπροστά.

Δυστυχώς
, 2,5 χρόνια μετά, βλέπουμε ότι το μόνο που καταφέραμε ήταν να κάνουμε πολλά βήματα πίσω, μαζί σας κι εμείς που σας πιστέψαμε και σας ακολουθήσαμε, έστω και με δυσκολία όπως εγώ.
Δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή της εκλογής, εγκαταλείψατε τον Δήμο και ουσιαστικά “παραδώσατε” άνευ όρων τη δημαρχιακή καρέκλα σε τρίτα πρόσωπα, χάνοντας εντελώς τον έλεγχο.
Δυστυχώς, αντί να βγείτε μπροστά και να αντιδράσετε, εξακολουθείτε να είστε άβουλος και απαθής, αφήνοντας το Δημαρχείο έρμαιο σε καταστροφικές πολιτικές ορισμένων αιρετών (που θέλουν να γίνου χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη) και διαφόρων άλλων “συνεργατών” σας, που εμφανίζονται σαν να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Χωρίσατε στα δύο τον συνδυασμό, σε “δικούς” σας και σε “άλλους”, επιτρέποντας σε κάποιους να μας προσβάλουν, με τα ίδια λόγια που πρόσβαλαν κάποτε κι εσάς τον ίδιο.
Μάλιστα, αποφεύγετε ιδιαίτερα τον διάλογο και την απευθείας επικοινωνία με όλους εμάς, τους “υπόλοιπους”, προτιμώντας να μας απευθύνεστε δια αλληλογραφίας. Όπως κάνατε και πρόσφατα με πολυσέλιδη επιστολή, που δίνετε “οδηγίες” και “κατευθύνσεις” προς τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου, αντί να μας καλέσετε να τα συζητήσουμε όλα αυτά, από κοινού. Μια επιστολή φοβική, μέσω της οποίας ζητάτε “να αναλάβουμε τις ευθύνες μας”, όταν εσείς ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια διατυμπανίζατε προς κάθε κατεύθυνση ότι νιώθατε περήφανος για το “αξιοζήλευτο” έργο που επιτελέσαμε.
Ποιόν να πιστέψουμε όμως κύριε Δήμαρχε; Τον Γκυρίνη του τότε, τον Γκυρίνη του σήμερα ή μήπως τον αλαζόνα αντιδήμαρχο παιδείας, ο οποίος έχει βάλει σκοπό να μας διαλύσει; Που ανάμεσα σε άλλα και χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα επί των απολογισμών, μεθόδευσε παρατηρήσεις με υπονοούμενα ατασθαλίας, τα οποία είναι αδύνατο να τα αποδεχθεί κάποιος που δεν έχει “ελαστική” συνείδηση. Τον άσχετο αντιδήμαρχο, που δήθεν έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα, υποσχόμενος ακόμη και “ευρώ” μέσω προγραμμάτων της Ε.Ε. κάτι που όταν το διάβασαν οι συνάδελφοί του, θυμήθηκαν παρόμοιες ανεύθυνες υποσχέσεις από τη θητεία του ως Διευθυντή Εκπαίδευσης και γέλασαν με νόημα.
Μαζεύτηκαν πολλά κύριε Δήμαρχε, γελούν ολοένα και περισσότεροι με τον Δήμο και δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή, τουλάχιστον εκ μέρους μου. Για τον λόγο αυτό παραιτούμαι από τη θέση του Προέδρου της Α/Θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας. Μια επιτροπή για την οποία εργαστήκαμε άοκνα, δημιουργικά και προπαντός ανιδιοτελώς. Έχουμε τα εύσημα των εκπαιδευτικών και των γονέων, αυτό κρατάμε κι αυτό μας αρκεί. Εσείς κρατείστε τον αλαζόνα αντιδημάρχο και σας διευκολύνω στο να διατηρήσετε το “σχήμα” που επιλέξατε, αλλά και για να εισρεύσουν άφθονα “ευρώ” στο ταμείο του Δήμου μας. Μόνο μην ξεχάσετε να έχετε μεγάλο καλάθι.
Με εκτίμηση
Κυτούδης Μόσχος

4 σχόλια:

  1. Κύριε Καφτεράνη λάθος πληροφόρηση έχετε σχετικά με το τι έστειλε ο Μιχάλης Χαλκίδης στον Γκυρίνη. Ε όχι και θα του έστελνε ορχιδέες. Το δικό μου ρεπορτάζ λέει πως ο αλβανός που δουλεύει στο Χαλκίδη μάζεψε κάποια γουμαράγκαθα και αυτά του έστειλε , και μάλιστα τοποθετημένα σε μια κλούβα από ροδάκινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ιερέας ο Γκυρίνης? Πλάκα κάνεις. Ούτε για επίτροπος είναι κατάλληλος. Ίσως για καντηλανάφτης αλλά εκεί πάλι θα χρειάζεται να μπεί στο Ιερό Βήμα του Ναού. Τότε είναι που θα κατέβη ο Ιησούς από το Σταυρό και θα αρπάξει το φραγγέλιο και θα τον εκδιώξει και από το Ναό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ καθηγητά μου. Κατά πρώτον δεν σε βλέπω να πίνεις τσίπουρο με το Γκυρίνη στο Βολιώτικο. Μάλλον δεν τον εμπνέεις. Γιατί αυτός τα βρίσκει μόνο παραμορφωμένους, ενώ εσύ είσαι απλά μορφωμένος. Πάντως τα πολιτικά μερομήνια λένε ότι όποιον στηρίζει ο συγκεκριμένος παραμορφωμένος ……. Δημοσιογράφος βρίσκεται πατωμένος πολιτικά. Το δεύτερο που λένε τα μερομήνια είναι ότι ένας φαρμακοποιός από το χώρο τις δεξιάς σε όποιο ψηφοδέλτιο ήτανε υποψήφιος το ψηφοδέλτιο αυτό δεν έγινε ποτέ Διοίκηση πάντα αντιπολίτευση. Τώρα για την επιστολή του κ Μόσχου Κυτούδη τι να σου πω? Τα λέει όλα!! Χωρίς ονοματεπώνυμα. Όμως αν νομίζει ο Γκυρίνης ότι όλα θα περάσουν έτσι στα μουλωχτά ,τότε έχει μαύρα μεσάνυχτα μετά ομίχλης. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως στο επόμενο διάστημα όσο και αν είναι αυτό και μέχρι τις εκλογές δεν θα πλήξουμε καθόλου!!! Κρατήστε αυτό που σας γράφω. Συγνώμη για τον ενικό αλλά είμαι αμόρφωτος. Διαφορετικά θα μιλούσα και εγώ στο Ζάππειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν έχει χρόνο ελεύθερο, διότι είμαι απολύτως βέβαιος ότι με συμπαθεί όσο και εγώ...Θα φροντίσω στο εγγύς μέλλον λοιπόν να έχει απεριόριστο χρόνο...Χάρηκα που σε "άκουσα".

      Διαγραφή