Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

       Αξίζει να διαβάσετε ένα κείμενο που αφορά τις θρησκευτικές δοξασίες, το ασυμβίβαστο και επικίνδυνο των κυβερνώντων και τον φιλοσοφικό πλούτο επ αυτού... 

Γράφει ο 
Ζήσης Μητλιάγκας









Θρησκευτικές δοξασίες και αταίριαστοι , πολιτικά.
Γάμοι
 (Χονδροειδής υποτίμηση της νοημοσύνης των Ελλήνων!)
                                               
Τον τελευταίο καιρό, άγιες μέρες του Πάσχα, με το να μεταφέρεται το Άγιο Φώς με αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας και να γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους, όπως γίνεται εδώ και χρόνια, γίναμε και πάλι μάρτυρες ενός τραγέλαφου των κυβερνώντων με χονδρή υποτίμηση της νοημοσύνης των Ελλήνων πολιτών, και όχι βέβαια για πρώτη φόρα...
 Έτσι από τη μια στελέχη της Αριστεράς του Χαβιαριού (Μπαλαούρας, Καραγιαννίδης, Βάκη κ.ά) πρώτα κρίνουν υπερβολική την κρατική δαπάνη, για την μεταφορά ενός Συμβόλου της Θρησκείας μας, και ύστερα κάνουν λόγο για παγανιστικά (ειδωλολατρικά έθιμα), για αντικείμενα χωρίς καμιά πραγματική αξία και άλλα ενδεικτικά της αριστεροσύνης τους που είναι απαλλαγμένη από τέτοιους θειασμούς και δεισιδαιμονίες. Από την άλλη ο ευτραφής υπαρχηγός και συνέταιρος της κυβέρνησης, ο ακραίος εθνικιστής, στην νοοτροπία κατάλοιπο του αλήστου μνήμης  συνθήματος «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», εξαπολύει μύδρης εναντίον των ασεβούντων προς τα ιερά και όσια, με τους οποίους έχει αγαστή συνεργασία με σκοπό τη Διαχείριση και τη Νομή της Εξουσίας.
  Σέβομαι το δικαίωμα καθενός να έχει και να εκφράζει την άποψη του για κάθε θέμα του δημοσίου βίου της χώρας. Όμως, όταν δύο εκφραστές εντελώς αντιθέτων απόψεων και λειτουργιών, έχουν αγαστή συνεργασία και έχουν το τιμόνι της Κυβέρνησης του κράτους και ρυθμίζουν την πορεία και τη ζωή του λαού μας, τότε το πράγμα μετατρέπεται σε τραγέλαφο, που ξεσπά στην καμπούρα του φουκαρά του Έλληνα.
Ακόμα ο υπαρχηγός Καμμένος και τα τσιράκια του, απ΄ τη μια εμποδίζουν, με απειλή ανατροπής της Κυβέρνησης, ένα στοιχειώδη, εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας του θρησκεύματος στην εκπαίδευση, αναγκάζοντας ακόμα και σε παραίτηση τον τότε Υπουργό Παιδείας (ο κ. Φίλης).
Απ’ την άλλη κάνουν πως δεν βλέπουν την ηρωοποίηση των ηρώων του διχαστικού εμφυλίου και ανέχονται αγόγγυστα καθετί αριστερίστικο, τύπου Μαδούρο κ.ά. και φαίνεται έτσι ότι η κραυγαλέα υποστήριξη των ιδανικών, της θρησκείας μας, γίνεται μόνο και μόνο για άγρα ψήφων από τη μεγάλη λεκάνη του θρησκεύοντος λαού μας.
Από την άλλη πάλι οι εκφραστές των πράγματι υψηλών ιδανικών της αριστεράς για ελευθερία σκέψης, απαλλαγή από θειασμούς και δεισιδαιμονίες κ.ά. από τη μία ρίχνουν τουφεκιές για την τιμή των όπλων της ατιμασμένης, από τους ίδιους Αριστεράς, και απ’ την άλλη προσέρχονται στις θρησκευτικές τελετές των ημερών, με τις λαμπάδες στο χέρι, και μάλιστα σε πρώτο πλάνο δημοσιότητας.
Έφτασαν να καπηλεύονται και ιστορικές προσωπικότητες του Δημοκρατικού προοδευτικού χώρου (π.χ. Ανδρέας Παπανδρέου) μόνο για παραπλάνηση των εύπιστων και αφελών οπαδών αυτού του Δημοκρατικού χώρου
Στην ουσία συμμορφώνονται στον επιδεικτικό θρησκευτισμό του υπαρχηγού και συνεταίρου ευτραφούς Καμμένου!
Είναι να απορεί κανείς! Γιατί τάχα όμως!!! Λένε μερικοί καλοδιάθετοι ότι γίνεται για το καλό και τη σωτηρία της Πατρίδος, την οποία όμως μέρα με τη μέρα οδηγούν από το κακό στο χειρότερο. Εδώ και τρία περίπου χρόνια, ούτε διάβασαν σωστά τα πράγματα ούτε μπόρεσαν να πάρουν τις πρέπουσες αποφάσεις, ενώ η Ελλαδίτσα μας βουλιάζει καθημερινά.
Προσωπικά πιστεύω ότι σ’ αυτόν το αταίριαστο πολιτικό γάμο ούτε ειλικρινείς θρησκευόντες Καμμένοι, ούτε πιστοί στα, πράγματι, υψηλά ιδανικά της Αριστεράς είναι οι Τσιπραίοι. Όλα γίνονται για εμπορία ψήφων ένθεν κακείθεν με κύριο μέλημα τα λάφυρα της εξουσίας.
Έτσι δικαιώνεται απόλυτα ο πανάρχαιος και πανανθρώπινος Θουκυδίδης όταν λέει: « Αρχή πάντων των δεινών αίτιον δια φιλοτιμίαν και πλεονεξίαν», δηλαδή το πάθος της εξουσίας είναι αιτία όλων των δεινών από αγάπη για την τιμή και από πλεονεξία.
Το μελαγχολικό για μας τους κληρονόμους ενός πανάρχαιου και πανανθρώπινου πολιτισμού είναι ότι αυτό το καταστροφικό αξίωμα έχει τόσο μεγάλη πέραση σ’ εμάς τους Έλληνες της σημερινής δεινοπαθούσας πατρίδας μας.

         
                                                Ζήσης Μητλιάγκας
                                                        Φιλόλογος


ΥΓ. Κορυφαίο δείγμα ακραίας υποτίμησης της νοημοσύνης μας αποτελεί η παραίνεση του πάμφτωχου ….. Φλαμπουράρη, πνευματικού αναδόχου και καθοδηγητή του Πρωθυπουργού μας Τσίπρα, να μην στενοχωρούμαστε για τις μειώσεις των αποδοχών μας, γιατί, ένα ευρώ θα μας περνούν από την μια τσέπη, και αμέσως θα το βάζουν στην άλλη τσέπη μας!!!

  

1 σχόλιο:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΖΗΣΗ! Φιλε, όλη η αριστεροσύνη των διακηρύξεων ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ. Τα υπόλοιπα είναι χωρατάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή