Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

 Ακριτίδης έφη...

  


  Την τοποθέτηση Γλέζου στην απόφαση της πολιτείας να κρατήσει για μέρες το παιδί της Ρούπα, σχολίασε με ιδιαίτερα σκληρό και χυδαίο τρόπο, οι πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μελίκης Αλέξανδρος Ακριτίδης. 
  Η δήλωση."Μεγάλο καημό έχεις βρε Γλέζο για το παιδί των αντιεξουσιαστών-τρομοκρατών...Τα παιδιά που είναι ορφανά ή όσα δεν έχουν να φάνε πήγες να τα δεις;;Βρε άιντε με τις μαλ...κίες σας...Το θέατρο του παραλόγου αυτή η χώρα.."

 Ας προσπεράσουμε το πλούσιο λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος στην αποτύπωση της σκέψης του, ενδεχομένως αρέσκεται να έχει στο στόμα του σχετικές έννοιες...

  Μάλλον έχασε το μετρίδι και έκατσε απέναντι σε έναν άνθρωπο, που εκτός του ότι δικαιούται να έχει άποψη για το θέμα ως απλός πολίτης, στάθηκε όρθιος σε δύσκολες εποχές στηρίζοντας κυβερνήσεις του βουνού, όταν κάποιοι του ιδεολογικού χώρου που ανήκουν αυτές οι απόψεις σχημάτιζαν κυβέρνηση δωσίλογου Τσολάκογλου...

  Ενημερώνω δε τον λόγιο και άνθρωπο των γραμμάτων, ότι οι έννοιες τρομοκράτης-ηγέτης είναι απολύτως σχετικές. Υπενθυμίζω εκ περισσού, φαντάζομαι το γνωρίζει ένας άνθρωπος  της συγγραφής πονημάτων, ότι ο Αραφάτ ήταν τρομοκράτης για την Αμερικανική κυβέρνηση για χρόνια και ηγέτης ανεξάρτητου κράτους όταν τα συμφέροντα άλλαξαν. Ο Καντάφι ήταν προνομιακός συνομιλητής της Βρετανίας, για όσο προμήθευε το πετρέλαιο σε τιμές κόστους και ελεεινός τρομοκράτης και δικτάτορας, μόλις ζήτησε αύξηση τιμών και πλείστα όσα τα οποία φυσικά δεν προσθέτω, θα τα γνωρίζει ο πνευματικός ηγέτης που τυγχάνει να υπηρετεί ανιδιοτελώς τον τόπο του Ακριτίδης...

  Έβλεπα μια ταινία, ένα αντιτορπιλικό βύθισε ένα υποβρύχιο και σε λίγο χρόνο η επιφάνεια της θάλασσας γέμισε από μαυρισμένα στουπιά, καμένα λάδια,κατεστραμμένα υλικά... Ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού ακούγεται να λέει.."Ο ασφαλέστερος τρόπος για να εξασφαλίσεις ότι βυθίστηκε (το υποβρύχιο) είναι να δεις τα μπάζα να επιπλέουν στην επιφάνεια...."

  Αν η διανόηση έχει αυτές τις απόψεις για το δικαίωμα πολίτη να τοποθετείται δημοσίως, όντως αυτός ο τόπος "την έχει" δύσκολα...
Μην παραλείψω να συγχαρώ τον Δήμαρχο κ. Γκυρίνη για τους συνεργάτες του....Αν δεν έχει προγραμματισμένη πτήση με ελικόπτερο, ας ασχοληθεί και με τις δηλώσεις αυτών ...




  
  





2 σχόλια:

  1. Νομιζω πως ειναι αδικο να κρινουμε με κριτηρια πολιτικης ορθοτητας καποιο σχολιο στο facebook .
    Αυτο θελησε να πει ο Αλεξης αυτο ειπε και οσο και να διαφωνω καλα εκανε και το ειπε, ουτε υβριστικο ειναι ουτε χυδαιο . Αντιθετα υβριστικος και χυδαιος υπηρξε ο Γλεζος πολλες φορες στην καριερρα του.
    Παρ ολα αυτα ομως θα επιθυμουσα καποτε ο προεδρος της Μελικης να ξεκαθαρισει ποια ειναι η σχεση του με τη Χρυση Αυγη. Δεν τον εχω διαβασει ή ακουσει αν την ακοκηρυσει ενω υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις οτι ειναι αν μη τι αλλο ...συμπαθων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ενδιαφέρον που ασχολείστε εσείς οι δύο με τον Ακριτίδη. Δύο άνθρωποι εγνωσμένων δημοκρατικών φρονημάτων, με άποψη και αγώνες πίσω τους (και μπροστά τους...).
    Ο Ακριτίδης είναι ένας μονιμάς του στρατού (καραβανάδες νομίζω τους λένε) που ασχολήθηκε με τα κοινά και τις εκλογές για να γλιτώσει τις μεταθέσεις. Το πρώτο όχημά του ήταν ο Λαογραφικός Όμιλος, γνωστό φυτώριο "παραγόντων" και σωτήρων της Μελίκης. Βαθιά συντηρητικός, χαϊδεύει τα μελικιώτικα χρυσαύγουλα σε κάθε ιδιωτική του συζήτηση, άφωνος όταν πρόκειται δημόσια να καταδίκάσει τη δράση των ναζί.
    Όσο για το "συγγραφέας", είναι απορίας άξιον πως ένας άνθρωπος ντρέπεται για την πραγματική του δουλειά και κοτσάρει το χόμπι του ως επάγγελμα.
    Ας μας πει ο "πνευματικός άνθρωπος":
    Πληρώνει ή όχι από την τσέπη του για να εκδώσει τα βιβλία του;;;
    Τι πωλήσεις έχουν;
    Σιτίζεται από τις πωλήσεις των βιβλίων του;
    Μήπως δεν πωλούνται αλλά χαρίζονται;
    Επειδή τις απαντήσεις τις γνωρίζετε και επειδή όλοι γνωριζόμαστε, μην ασχολείστε άλλο με έναν τύπο που, όπως πολλοί απαίδευτοι πριν απ αυτόν πάτησε στην αγραμματοσύνη των ομοίων του για να το παίξει "αιρετός άρχοντας".
    (Δεν υπογράφω το σχόλιό μου επειδή δεν πολιτεύομαι και επειδή σιχαίνομαι να ανακατεύομαι με τα πίτουρα, τις κότες και τα αυγά τους - χρυσά και μη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή