Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017


Τρόμαξαν στον ΔΟΛ με τον Τσίπρα....





ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ στα ΝΕΑ .

Τώρα που λογικά θα μετατραπούμε σε φύλλο που θα υποστηρίζει (λέμε τώρα...) τον ΣΥΡΙΖΑ, ας μου επιτραπεί, παρακαλώ, από τον Θανάση Καρτερό και τους υπολοίπους συναδέλφους μου της «Αυγής» να συνεισφέρω με ορισμένες, θετικές πιστεύω, ιδέες για το πώς θα (πρέπει να) γιορτάσει ο λαός τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, δεδομένου ότι συντόμως έχουμε την ιστορική επέτειο...

Ας μου συγχωρεθεί ότι αναλαμβάνω αυτοβούλως αυτή την πρωτοβουλία χωρίς να ερωτηθώ, αλλά το κάνω προκειμένου να λιώσουν οι πάγοι μεταξύ μας με την κυβέρνηση, δεδομένης της επιφυλακτικότητας ου μην και αντιπάθειας, που επικρατούσε εκατέρωθεν.
Επληροφορήθην λοιπόν χθες το εσπέρας πως ο πρόεδρος Αλέξης, ο λαοφιλέστατος πρόεδρος Αλέξης αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αποφάσισε (νομίζω ανακοίνωσε) στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επέτειος των δύο χρόνων στην εξουσία πρέπει να εορταστεί από τον λαό, με την ιδιαίτερη λαμπρότητα που αρμόζει στο γεγονός.
Υπενθυμίζοντας σχετικά ότι η επέτειος αυτή ολοκληρώνεται την προσεχή Τετάρτη, 25 του μηνός Ιανουαρίου, και δεδομένου ότι συνεργάτης του προέδρου Αλέξη, του διαρκώς αποθεούμενου προέδρου Αλέξη αν θέλουμε να έχουμε μια αίσθηση της πραγματικότητας, μου ανέφερε ότι οι επετειακές εκδηλώσεις δεν θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου, διότι προφανώς δεν προλαβαίνουν να οργανωθούν ώστε να έχουν τη λαμπρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις, αλλά μεταγενέστερα, έχω να συνεισφέρω με τα ακόλουθα:
- Εισηγούμαι οι εορτασμοί να είναι τριήμεροι.
- Να συνοδευτούν από αργία των δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, τραπεζών, ΟΤΑ κ.λπ.
- Να υπάρξει γενικός σημαιοστολισμός των κεντρικών οδών των πόλεων.
- Να ξεκινήσουν οι εορτασμοί με κανονιοβολισμούς από τον Λυκαβηττό (προσοχή άσφαιρους!), να ακολουθήσει δοξολογία στην ανακαινισμένη Μητρόπολη, χοροστατούντος φυσικά του μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, και εν συνεχεία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα.
- Της παρελάσεως του στρατού να ακολουθήσει παρέλαση των μαζών, όπως άλλωστε συμβαίνει σε χώρες με εθνικολαϊκά καθεστώτα, όπου δίνεται η δυνατότητα και στον λαό να εκδηλώσει την αγάπη του προς τον Ηγέτη (το έχω δει να συμβαίνει μια φορά στο Ιράκ, επί αειμνήστου Σαντάμ - απίθανο θέαμα).
- Δεξίωση στους εξώστες του Μεγάρου Μαξίμου.
- Και η πρώτη ημέρα να κλείσει με ανοιχτή ομιλία του προέδρου Αλέξη, του μονίμως επευφημούμενου προέδρου Αλέξη, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς στις περιγραφές μας.
Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων να δοθεί στον λαό η χαρά να απολαύσει από κοντά τον λαοπρόβλητο πρόεδρο Αλέξη σε μοναδικούς περιπάτους στο Κέντρο της Αθήνας, ώστε να έχει και την ευτυχία να του εκφράσει και διά ζώσης όσα εκφράζει μέσα από τα δόντια του, πράγμα το οποίο δεν είναι και σωστό.
Το ίδιο να γίνει και με τους υπουργούς του, οι οποίοι επίσης με τον τρόπο αυτό θα έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να λάβουν από πρώτο χέρι τις εκδηλώσεις θαυμασμού των συμπολιτών μας, οι οποίες τώρα εκδηλώνονται στα «κουφά» και άνευ λόγου.
Η τρίτη ημέρα η οποία απαραιτήτως θα κλείσει με νέους κανονιοβολισμούς από τον Λυκαβηττό, να διατεθεί για την πνευματική καλλιέργεια του λαού με συναυλίες ανά τη χώρα φιλοσυριζαίων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα μπορέσουν με τον τρόπο αυτό να μεταλαμπαδεύσουν τον πολιτισμό στον απλό λαό (αυτό το τελευταίο μού φαίνεται κάπως δύσκολο να υλοποιηθεί διότι ο ένας μετά τον άλλο οι τραγουδιστές και οι συνθέτες την κοπανάνε από τον ΣΥΡΙΖΑ και όπου φύγει φύγει - ούτε ο Δρογώσης δεν είναι πια εκεί...).
Με τη βεβαιότητα ότι θα εκτιμηθεί από εκεί που πρέπει (από ΕΚΕΙ που ΠΡΕΠΕΙ λέμε...) αυτή η ειλικρινής προσπάθειά μου να βοηθήσω με ωραίες ιδέες την κυβέρνηση του αξεπέραστου προέδρου Αλέξη, κλείνω με την πληροφορία ότι η επέτειος θα γιορταστεί μέσα στον Φεβρουάριο. Πότε ακριβώς είναι αδιευκρίνιστο, διότι όπως μου είπε ο συνεργάτης του αγαπημένου του λαού προέδρου Αλέξη (σρλππππ... γλείφω τώρα, τι να κάνω; Προσπαθώ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα!) «όλα είναι στα σπάργανα ακόμη». Ολα όμως. Ακόμη και η φημολογούμενη περιοδεία μελών της κυβέρνησης στην περιφέρεια - το βλέπω, θα γεμίσει πάλι το YouTube με βιντεάκια...
Τέλος συζήτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου