Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016




Στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς η Μ.Κ.Ο. της κ. Τατιάνας Καλογιάννη










Με "χρυσά κουτάλια" φαίνεται πως έτρωγαν ιδρυτές και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μ.Κ.Ο "Humanet-Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης", με έδρα τα Γιάννινα, στην οποία κουμάντο έκανε η νυν αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Τατιάνα Καλογιάννη...

Η υπόθεση (για την οποία έχουμε γράψει πολλές φορές από το 2013), βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας Καταπολέμησης Διαφθοράς, η οποία διερευνά το σκάνδαλο.
Η HUMANET, σύμφωνα με έκθεση ορκωτού λογιστή, κατά την περίοδο 2000-2009 χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 2.471.030,14 ευρώ για "δράσεις" στην Αλβανία, Κούβα , Μολδαβία και Σρι Λάνκα!
Στην Αλβανία, υποστηρίζει ότι προέβη σε παρεμβάσεις στον... ποταμό Σούχε, κάποια "έργα" και μικροεπιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις στην Κορυτσά, αλλά και ενίσχυση των υποδομών των τηλεπικοινωνιών.
Στην Κούβα στήριξε ένα ιατρείο, στην Μολδαβία έκανε μελέτη για τους... Γκαγκαούζους, ενώ στο νησάκι Σρι Λάνκα του Ινδικού Ωκεανού, προέβη σε... ενδυνάμωση των συντεχνιών των φτωχών ψαράδων με την κατασκευή αλιευτικών σκαφών με... αρχαιοελληνικά ονόματα, που φέρεται να κόστισαν 270.000 ευρώ!
Όπως αναφέρεται και στην δικογραφία, στην Αλβανία, αρχές του 2000, η HUMANET ανέλαβε και το έργο της τεχνικής σχολής Demir Porgi της Κορυτσάς. Το έργο όμως βρίθει "παραλείψεων" και "εκκρεμοτήτων", ενώ η χρηματοδότηση υπερέβη το 75%, που είναι προβλεπόμενο μέγιστο όριο!
Το ποσό εκταμιεύτηκε σε μια μόνο δόση, κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων για τα προγράμματα αναπτυξιακής συνεργασίας και επιπλέον καταγράφηκε πρόβλημα με την προσκόμιση των Αλβανικών παραστατικών των δαπανών.
Εξ άλλου το πρόγραμμα στην Κούβα φέρεται να πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός της μη έγκρισής του από τη επιτροπή αξιολόγησης ΜΚΟ και αποπληρώθηκε παρά την αρνητική εισήγηση της πρεσβείας της Αβάνας και της διεύθυνσης της ΥΔΑΣ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε "έργο" στην Αλβανία, παρατηρήθηκε απ' ευθείας ανάθεση προμήθειας εξοπλισμού ποσού 489.127,66 ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία Fiber Link ΕΠΕ, η οποία συνδέονταν με στελέχη της τεχνικής εταιρίας VERITEK AE, συμφερόντων του συζύγου της κ. Τατιάνας Καλογιάννη και της ίδιας, μέχρι που έγινε αντιπεριφερειάρχης!
Τέλος έχει επισημανθεί κατάτμηση των προμηθειών, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόχειροι και όχι ανοιχτοί διαγωνισμοί. Μάλιστα δε κατά την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού, στάλθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος και στην VERITEK AE...
Η εξέλιξη πάντως θα έχει ενδιαφέρον - και πολιτικό - με την κ. Καλογιάννη να έχει υποστηρίξει κατά καιρούς ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως έχουν γίνει φορολογικοί έλεγχοι.


Στην Κούβα "στήριξε" ιατρείο, σαν να πουλούσε ψάρια σε ψαρά...Θράσος....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου