Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Εκκολαπτόμενοι Δήμαρχοι από τον χώρο της ΝΔ για τον Δήμο Βέροιας.

Επειδή το κοινοβούλιο με βάση την τρέχουσα πολιτική κατάσταση θεωρείται επισφαλής επιλογή, που απαιτεί συγκρούσεις,οικονομική δαπάνη,προσωπική κόπωση, με πενιχρά ενδεχόμενα αποτελέσματα (οι θητείες λήγουν μεσοσταθμικά στα δύο χρόνια περίπου), τελευταία αρκετά στελέχη της ΝΔ κινούνται, άλλοι ευθέως και άλλοι δολίως,...
ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να είναι οι εκλεκτοί του χώρου όταν έλθει η ώρα της επιλογής του υποψηφίου Δημάρχου που θα επιλεγεί από την ΝΔ, μετά την βέβαιη απομάκρυνση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη.


Ο Ζήσης Πατσίκας έχει ενισχύσει πολιτικά το προφίλ του με τις τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έχει αναλάβει ατύπως να ασκεί τα καθήκοντα του απουσιάζοντος επικεφαλής της παράταξης. Υπήρξε κάποια ενόχληση σε κάποιους που ονειρεύονταν ενδεχόμενα να παίξουν τον ρόλο αυτό, αλλά αποσύρθηκαν σιωπηρά καθότι η Βέροια είναι μεγάλος χώρος, οι απαιτήσεις πολλές, τα θέματα περίπλοκα και οι απλουστευμένες σκέψεις δεν έχουν ιδιαίτερη αξία.


Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας Παναγιώτης Παλπάνας "εκμεταλλευόμενος" την πολιτική του θέση που του δίνει την ευχέρεια να είναι προνομιακός συνομιλητής όλων και τοπικά και κεντρικά, την ιδιαίτερη εκτίμηση που του έχει η τοπική κοινωνία πέρα από τα μέλη του χώρου, το άφθαρτο της μη εμπλοκής στη διαχείριση δημόσιου χρήματος και το λογικό ¨δικαίωμα" της αναβάθμισης μετά την προσφορά ετών, βολιδοσκοπεί και δεσμεύει πολιτικούς φίλους και ενεργούς πολίτες, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός μπλοκ δυνάμεων, πάντοτε όμως υπό την σκέπη και σύμφωνη γνώμη του πολιτικού φορέα που προϊσταται.

 
Πιέσεις ασκούνται από τα κεντρικά στην Νίκη Καραντζιούλα να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, στην περίπτωση που για τους δικούς της προσωπικούς λόγους θα ήθελε να απέχει από τις βουλευτικές εκλογές, ως υποψήφια βουλευτής. Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει πως θέση της είναι,ανεξάρτητα από το πότε και με ποιον τρόπο γίνουν οι εκλογές να είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ως υποψήφια βουλευτής. Στην περίπτωση της Καραντζιούλα εκτιμάται η κινητικότητά της, η αποδεδειγμένη εκλογικά αποδοχή της από μεγάλο μέρος των πολιτών και εκτός των στενών κομματικών ορίων, η πρώην ευδόκιμη θητεία της στον Δήμο Μακεδονίδας και η ανεξάντλητη ενεργητικότητά της. Φυσικά ανάλογα με την έκβαση της εκλογικής μάχης, τα ποσοστά και την πορεία, τίποτε δεν αποκλείεται.

 
Ένα περίεργο πολύχρωμο σχήμα ετοιμάζεται στις παρυφές του χώρου από πολίτες με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά και στην κατάρτιση ψηφοδελτίων προερχόμενους από όλους τους χώρους. Κυρίως συμμετέχουν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φέρουν βαρέως το ότι ο σημερινός Δήμαρχος Βοργιατζίδης αυτονομήθηκε πολιτικά και αγνοεί την άποψή τους σε μεγάλα ή και μικρά ακόμη θέματα.Συμμετέχουν στελέχη της ΝΔ που εκτιμούν ότι στην παρούσα φάση δεν έχουν τις απαραίτητες συμμαχίες για να διεκδικήσουν και άρα με ένα στέλεχος εκτός χώρου παραμένει ζωντανή η ελπίδα να διεκδικήσουν στο μέλλον.Το πολύχρωμο αυτό καραβάνι βαδίζει για την ώρα ήρεμα, όμως έρχονται σε λίγο θύελλες. Φημολογείται ότι ο Δήμαρχος ετοιμάζεται να προτείνει υψηλή θέση ευθύνης σε ικανότατο στέλεχος της ομάδας των διαμαρτυρόμενων, επιχειρώντας να διαλύσει και να ευτελίσει την προσπάθεια στην γέννησή της. Το σχήμα αυτό λοιπόν στηρίζεται , σε νεύρα, δόλιες σκέψεις, προσωπικές στρατηγικές και την ανάγκη της ΝΔ να κερδίσει επιτέλους κάποτε τον Δήμο. Μικρές οι πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος .

 
Τα λιμνάζοντα ύδατα τάραξε η τοποθέτηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι δεν έχει κλείσει ο αυτοδιοικητικός του κύκλος. Τα επιτελεία των υποψηφίων αποκωδικοποιούν τις φράσεις, αναπροσαρμόζουν στρατηγικές και συμμαχίες, καθότι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, έχει και την δύναμη να αποσπάσει το ¨χρίσμα" εάν το θελήσει, και την πολιτική βάση να στηρίξει ακόμη και μόνος του ένα αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο. Πολύ περισσότερο με τις αλλαγές που ακούγονται και που σε άλλη "έκδοση" θα περιγράψουμε.

  Ο χρόνος πολύς, πρόκειται για μαραθώνιο, κάποιοι θα εγκαταλείψουν και ενδεχόμενα κάποιοι θα εμφανιστούν...

12 σχόλια:

  1. Εκείνος ο Ολύμπιος,απο το Μακροχώρι,ο δραστήριος περιπατητής της νεοδημοκρατικής βάσης, αποσύρθηκε;
    Γιατί δεν τον συμπεριλαμβάνετε,επίσης στους υποψήφιους;
    Υπάρχει διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χικ... χικ...
    γνωστά ονόματα βλέπω....χικ !
    της πιάτσας...χικ !
    δυνατά ονόματα...χικ...
    όπως λέμε.... χικ... δυνατά ποτήρια....χικ !
    Έτσι... χικ...όχι μόνο δεκεγόρους και γιατρούς....χικ
    άνοιγμα στην κενωνία...χικ !
    Γειά σου κυρ Χάρη καραμπουζουκλή... χικ !
    ...με τα ωραία σου... χικ....χικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Καφτεράνη.
    Το Τσαβδαρίδη τον εξαιρώ. Είναι όπως τα γράφεις (ή σχεδόν όπως τα παρουσιάζεις)και είναι εμφανές, για τον προσεκτικό αναγνώστη, ότι κι εσύ κάπως έτσι το κρίνεις. Η κίνηση των δήθεν "πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ", μόνο ως υπερφίαλη εκ μέρους τους, μπορεί να χαρακτηριστεί. Είναι πρόσωπα που λόγω προτέρου ανέντιμου πολιτικού βίου, νομίζουν οτι θα νέμονται ανέκαθεν, την πολιτική ζωή του τόπου. Οτι να΄ναι...κι ας κάνει καλά ο Παπαγι΄ννης, που τους συναναστρέφεται, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα "φαγωθούν" μεταξύ τους και θα εκλιπαρίσουν, για να τους... συντονίσει (LOL).
    Οι άλλοι όμως που αναφέρεις, της ΝΔ, στα σοβαρά σκέπτονται να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βέροιας ή απλώς τους "τρολάρεις"???
    Διότι εάν όντως το σκέπτονται σοβαρά, τότε μάλλον έχει χαθεί η σοβαρότητα. Κάτι που δεν το νομίζω.
    Γ.Λ. Δρούσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω, με σεβασμό στην άποψή σας, ότι αδικείτε τους υπόλοιπους. Συγκεκριμένα, ο Ζήσης Πατσίκας έχει τα τυπικά και αρκετά από τα ουσιαστικά προσόντα για να σκεφτεί να ηγηθεί. Ο Παναγιώτης Παλπάνας, είναι πρόεδρος ΝΟΔΕ. Θεωρώ αδιανόητο ένα κόμμα να θέτει κάποιον στην ψηλότερη πολιτική θέση στον Νομό και να τον θεωρεί ακατάλληλο για δευτερεύουσα. η Νίκη Καραντζιούλα δεν έχει αυτό ως προτεραιότητα, όμως τα κεντρικά εκτιμούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναφέρω, τα δε τοπικά στελέχη εύχονται να επιλέξει Δήμο για να απαλλαγούν από έναν ισχυρό αντίπαλο...Το πολιτικό συμφέρον υπερισχύει όπως γνωρίζεις και σύ. Συνεπώς το ρεπορτάζ είναι ακριβές.

      Διαγραφή
    2. Εσείς καλά κάνετε κύριε Καφτεράνη και λέτε ότι λέτε. Άλλο λέω εγώ.
      Όμως το ρεπορτάζ αναφέρεται σε "προθέσεις" και σε "βολιδοσκοπησεις" των φερομένων ως υποψηφίων (πλην της κας Καρατζούλας, για την οποία, όντως το διευκρινίζετε ότι της "ασκούνται πιεσεις"). Θεωρώντας δε όντως, ότι το ρεπορτάζ είναι ακριβές, για τους έχοντες τις "προθέσεις" και τους επιχειρούντες τις "βολιδοσκοπήσεις" αναφέρομαι συγκεκριμένα και ρωτω ξανά:
      Είμαστε σοβαροί;
      Γ.Λ.Δρ.

      Διαγραφή
  4. Ο βουλευτής, τι λέει για ολα αυτά ?
    Ο βουλευτής, είναι ο "ξενοδόχος"...
    Και όπως ξέρετε καλά κύριε Καφτεράνη, είναι άσωτο να λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις


    1. Προφανώς έχει τις δικές του μύχιες, πλην όμως ολοφάνερες για τους ευφυείς σκέψεις, με γνώμονα το πολιτικό του συμφέρον, τις οποίες θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αποκαλύψει ...Ο κίνδυνοςνα "κάψει" όνειρα και φιλοδοξίες μεγάλος...Όμως όταν μια πεταλούδα πλησιάζει την λάμπα, αν υποτεθεί ότι πρόκειται για λάμπα, τις περισσότερες φορές καψαλίζει τα φτερά της...

      Επειδή όμως είναι τακτικός επισκέπτης του Αγίου όρους, να του μιλήσουμε στην γλώσσα που καταλαβαίνει..
      "Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε Θεός κελεύει.."

      Αναφορικά με το "ξενοδόχος" και επειδή δεν τοποθετείται, ενδεχόμενα να νιώθει απλός ξενοδοχοϋπάλληλος..Καθόλου παράξενο...

      Διαγραφή
  5. Χάρη, είσαι τόσο "κολλητός" με την Καρατζιούλα (όπως βγάζει μάτι) και ακόμη δεν έμαθες πως γράφεται το όνομά της. Όχι ΚαραΝτζιούλα άνθρωπέ μου. Όπως και ο Δήμαρχος, Βοργιαζίδης λέγεται, όχι ΒοργιαΤζίδης.

    ΥΓ. Δεν μας λες και εμάς ποιοι είναι αυτοί που πιέζουν τόσο πολύ την Καρατζιούλα, γιατί μας έχει φάει η αγωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς κάνεις λάθος στις εκτιμήσεις σου. Είναι τόσο κολλητή η Καρατζιούλα , που δεν ξέρω ακριβώς το όνομά της.Της προσθέτω ένα "ν" απλά επειδή διαβλέπω "νίκη"... Στον Βοργιατζίδη η αλήθεια είναι ότι του έχω μια αδυναμία και του προσθέτω ένα τ καλού κακού...Για να θυμάται ότι στην "ήττα" το τ πλεονάζει! Αν αλλάξει ρότα θα αφαιρέσω το "τ" και θα του προσθέσω ένα "ν" και αυτού....Σχετικά μ αυτούς που ασκούν πιέσεις, τους ξέρεις γιατί είναι και δικοί σου προνομιακοί συνομιλητές. Ρώτησέ τους.Σε χάσαμε, πέρασες στην πολιτική αποστρατεία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρη, σκόπιμα ή από άγνοια, δεν αναφέρεις καθόλου το όνομα της Ιφιγένειας Βλαχογιάννη, η οποία κινείται έντονα και υπάρχει φημολογία πως ήδη συγκροτεί ισχυρή ομάδα, για να κατέβει ως υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας, είτε στηριχθεί από τη ΝΔ είτε όχι. Μάλιστα ως εκ καταγωγής βεροιώτισσα, πληροφορίες τη θέλουν να έχει έλθει σε συμφωνία, για να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιό της, ονόματα ισχυρών οικογενειών της πόλης, που οι "αλλοδαποί" Ημαθιώτες, στους οποίους αναφέρεσαι, δεν μπορούν καν να τα προσεγγίσουν. Ενώ η Βλαχογιάννη, τους έχει υπο την επιρροή της λόγω συγγενειών, οικογενειακών σχέσεων, κοινών παραδόσεων. και επιτέλους η Βέροια αξίζει να έχει μια βεροιώτισσα στο τιμόνι και η κα Βλαχογιάννη, ως ισχυρή επιχειρηματίας, ως αρίστη των δημοσίων σχέσεων, ως έχουσα πολυσέλιδη ατζέντα ισχυρών γνωριμιών, μπορεί να προσφέρει πολλά, απο τα οποία οι προαναφερόμενοι του σχολιασμού σου, απλώς δεν δυνανται. Έτσι είναι Χάρη και καλά είναι να λέγονται κι αυτά και όχι μόνο να ταϊζετε κουτόχορτο στους αναγνώστες σας. Σας παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιό μου, για να πληροφορηθεί ο κόσμος για μια ισχυρή προσωπικότητα, που έχει προθέσεις, που έχει δυνατότητες και μπορεί να κρατήσει στιβαρά το τιμόνι του Δήμου μας.
    ΕΝΑΣ ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητώ συγνώμη, το σχόλιο πέρασε στα ανεπιθύμητα!!!! Το είδα μόλις τώρα , το ανεβάζω, αν επιθυμείς το παρουσιάζω ως αυτόνομο θέμα στην επόμενη έκδοση. Δεν υπήρχε όπως θα αντιλαμβάνεστε πρόθεση απόκρυψης των δυνατοτήτων της κυρίας Βλαχογιάννη για τις οποίες ουδόλως αμφιβάλλω.
      Μόνο να σας κάνω κοινωνό κάποιων λεπτομερειών χρηστικών,αν η Βέροια χρειάζεται κάποιον στο τιμόνι, η κυρία Βλαχογιάννη δεν έχει δίπλωμα νομίζω,ερευνήστε το μην στουκάρουμε ως Δήμος, το κουτόχορτο μην το υποτιμάτε, η τιμή του έχει ανέβει εσχάτως και το αποφεύγουμε, όταν χρειαστεί δίνουμε τριφύλλι μας έρχεται φθηνότερα.Και πάλι ζητώ συγνώμη για την απρέπεια της google...

      Διαγραφή