Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο νέος πολιτικός φορέας προ των πυλών...



Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις , συσκέψεις και διαβουλεύσεις , στελεχών του σοσιαλιστικού χώρου και ευρύτερα, φάνηκε άσπρος καπνός. 
Οι Φλωρίδης Γιώργος, Άννα Διαμαντοπούλου,Γιάννης Ραγκούσης και ο

επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης,...
συμφώνησαν και προχωρούν στην πανελλαδική συγκέντρωση υπογραφών, ώστε την άνοιξη να διοργανώσουν συνέδριο το οποίο θα ορίσει
επικεφαλής, θα σχεδιάσει την οργανωτική δομή του νέου φορέα και θα εξειδικεύσει τις πολιτικές θέσεις.



Το ποτάμι δεσμεύεται για την διάλυσή του από τη στιγμή που η νέα προσπάθεια είναι διασφαλισμένη και ορθώς.




   
Στην κίνηση δεν μετέχει για την ώρα το ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος του οποίου αρνείται την διαδικασία από μηδενικής βάσης και επιθυμεί την ένταξη όλων των ανωτέρω στον ήδη υπάρχοντα χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα εσωτερικά είναι κλίμα αναμονής πριν την καταιγίδα και αυτό διότι στα μέλη του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια λογική απορία. Αν εμείς με ένα συμπαγές ποσοστό άνω του πέντε τοις εκατό, φοβόμαστε την ένταξή μας σε έναν φορέα που αποτελείται από μεμονωμένες προσωπικότητες , άρα έχουν ισχύ μεγαλύτερη ημών και αποδοχή στην κοινωνία, άρα δικαιούνται να ορίσουν εξελίξεις. Απλή και τετράγωνη λογική.

  Οι διεργασίες άρχισαν, οι επισκέψεις στην περιφέρεια έχουν ξεκινήσει, ο χώρος αναθερμαίνεται, οι πολίτες κοιτούν με συμπάθεια το εγχείρημα. Το ΠΑΣΟΚ νιώθει την πίεση ο δε ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπει το τέλος της άνευ αντιπάλου ηγεμονίας του στον χώρο της κεντροαριστεράς.

2 σχόλια: