Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σε αποσύνθεση ο Δήμος Αλεξάνδρειας...



   Είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι το πρόβλημα συνοχής της δημοτικής παράταξης Γκυρίνη, μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται. Είναι επίσης φανερό ότι η ατμόσφαιρα αυτή μεταφέρεται και στην λειτουργία του Δήμου, η οποία είναι χαμηλών στροφών επιεικώς.
  
  Η δημοτική ομάδα έχει περιθωριοποιηθεί, δεν ερωτάται για τα θέματα του Δήμου...
μικρά ή μεγάλα, η απογοήτευση πλέον εξωτερικεύεται σε δημόσια διατύπωση, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι αποστασιοποιούνται ο ένας μετά τον άλλο και όλως περιέργως ο Δήμαρχος κλείνει τα μάτια μπροστά στην αποσύνθεση , αρνούμενος να δει την πραγματικότητα.

  Το περιβάλλον του Δημάρχου και ιδιαίτερα η στενή του συνεργάτιδα, έχει μετατραπεί από ένα όργανο βοήθειας στην επίλυση των προβλημάτων, σε ένα ασήκωτο βαρίδιο που συμπαρασύρει και τον Δήμαρχο στον βυθό, χάνοντας μέρα με τη μέρα παραδοσιακούς φίλους και υποστηρικτές, λόγω της πολιτικής ανικανότητας της συνεργάτιδας να μην μπορεί  να καταλάβει ότι εκλήθη να προσφέρει χείρα βοηθείας όπου της ζητηθεί και όχι να διοικήσει τον δήμο εξ ονόματος Γκυρίνη, εκτός και αν κάτι άλλο συμφωνήθηκε που αγνοούμε. 
  Το τραγικότερο λάθος της συνεργάτιδας ήταν ότι ενώ διεκδίκησε δικαίωμα δημόσιας κριτικής σε ομάδα του δημοτικού συμβουλίου αιρετών εκπροσώπων των πολιτών και υποστηρίχτηκε για την πολιτική της αυτή πράξη από μερίδα του τύπου και ελάχιστους στην κοινωνία πολίτες, στράφηκε με αγωγή και απίθανο μένος εναντίον πολίτη ο οποίος έκανε κριτική στην πολιτική της στάση και συμπεριφορά!!!! Ο Δήμαρχος στάθηκε άβουλος και μοιραίος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την προφανή λογική ανακολουθία, έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία και έδωσε την εικόνα του ασκούντος χρέη Δημάρχου, αποδεχόμενος την αντζέντα να ορίζει η συνεργάτιδά του.


Έκπληξη προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου και στα μέσα ενημέρωσης, όπου με απρεπή και προσβλητικό τρόπο, χωρίς να κατονομάζει ως όφειλε μέσο και λανθασμένη κριτική ενδεχόμενα, μίλησε γενικά  για τενεκέδες κίτρινου χρώματος, για προσφυγή στη δικαιοσύνη , γεγονός που εξελήφθη από την κοινωνία ως απόπειρα φίμωσης και ελέγχου του τοπικού τύπου.

  Το περίεργο είναι ότι ο Δήμαρχος ως προσωπικότητα ήταν ένας πράος, σοβαρός, ήρεμος, μεστός στις απόψεις και ανεκτικός στις αντίθετες γνώμες, λόγοι που τον έκαναν αγαπητό και αποδεκτό από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας πέραν του δικού του πολιτικού χώρου, που δεν τον τίμησε αναλόγως.Οι επιδράσεις που δέχεται εσχάτως είναι ισχυρές, το μαγνητικό πεδίο πανίσχυρο, δίνει την εικόνα άβουλου που άγεται και φέρεται, ίσως του απομένει λίγος χρόνος να δει την κατάσταση, να απομακρύνει άμεσα την αιτία της στρέβλωσης, να ζητήσει συγνώμη από τους συνεργάτες του, να μηδενίσει το κοντέρ και να αξιοποιήσει τα δυόμισι χρόνια που έχει μπροστά του.

  Να θυμάται μόνο ότι τα μνήματα είναι γεμάτα από αναντικατάστατους....

2 σχόλια:

  1. Η πορεία του Δημάρχου είναι καταστροφική για τον ίδιο και για τον Δήμο γενικότερα. Ζυγίστηκε και βρέθηκε πολιτικά λιποβαρείς. Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι χωρίς γυρισμό. Η δημοτική ομάδα είναι σε κατάσταση βαριάς αποσύνθεσης. Δεν έχει καταλάβει ότι ο συγκεντρωτισμός, η αλαζονεία, ο εγωισμός, και το κόμπλεξ είναι καταστροφικά για μία διοίκηση. Δεν κατάφερε να πείσει τους συνεργάτες του, τους υπαλλήλους,- που είναι η ατμομηχανή του Δήμου – τους ανθρώπους που τον στήριξαν, και τέλος τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν, ότι είναι ικανός για ηγέτης. Όσοι από τους συνεργάτες του, τους φίλους του, το τύπο – έντυπο και ηλεκτρονικό- προσπάθησαν από καιρό να του επισημάνουν τα κακώς κείμενα θεωρήθηκαν από το περιβάλλον του, και κατά συνέπεια και από τον ίδιο ως εχθροί!! Βαρύ πλήγμα στην πορεία του η ειδική συνεργάτης του. Ανεξέλικτη με περισσό θράσος απέναντι σε εκλεγμένους συμβούλους, στον τύπο, στους υπαλλήλους. Κι όμως το άτομο αυτό το πληρώνουμε εμείς οι δημότες και απαιτούμε τον ανάλογο σεβασμό. Αντί αυτού όμως βλέπουμε το αντίθετο. Που ακούστηκε ειδικός συνεργάτης του να ασχολείται με αγωγές και μηνύσεις εναντίον δημοτών – και μάλιστα υποστηρικτών του Δημάρχου – επειδή άκουσον άκουσον τόλμησαν να ασκήσουν κρητική στο άτομο τις. Οι πολίτες καθημερινά τον έχουν πρώτο θέμα στις μεταξύ τους συζητήσεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι υπάλληλοι του Δήμου, βράζουν και ο Δήμαρχος κωφεύει!!!! Ο Νίκος Αλεξόπουλος ικανότατο στέλεχος τις παράταξης του Δήμαρχου, και μοχλός τις κατάρτισης του ψηφοδελτίου, και τις εκλογικής νίκης, αναγκάστηκε σε παραίτηση το πρώτο οκτάμηνο!!! Ο Κώστας Ναλμπάντης άξιο στέλεχος με εμπειρία παραγκωνίζεται εσκεμμένα Παρόλου αυτό πάντα στηρίζει τον Δήμαρχο, το ίδιο Ισχύει και για τον Μόσχο Κυτούδη. Υπάρχουν βέβαια και οι καλοθελητές αυτοί που χαϊδεύουν τα αυτιά του Δημάρχου για τους δικούς τους λόγους. Αυτούς όμως τους τελευταίους θέλω να τους πω, πως μπορούν να γελάσουν πολλούς για πολύ καιρό, δεν μπορούν όμως να τους γελούν για πάντα. Συμπερασματικά καταλήγω πως αυτή η Διοίκηση με αυτόν τον Δήμαρχο έχει ημερομηνία λήξεως όπως τα γαριδάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή